Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 12 Februarie 2019

      La sfârșitul lunii trecute, Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comsiei Europene i-a transmis o scrisoare premierului Dăncilă prin care și-a exprimat „îngrijorarea” și a cerut clarificări în privința unor chestiuni. Timmermans a spus că posibilitatea unei ordonanțe de urgență cu privire la apelurile extraordinare pentru cauze penale este „urmărită îndeaproape” de către Comisia Europeană. Toate aceste imixtiuni ale lui Frans Timmermans, prin intermediul rapoartelor MCV - asupra cărora Lumea Justiției a făcut denunț la structura centrală DIICOT spunând că acestea au falsificat realitatea și au transformat raportul de monitorizare într-un Dictat politico-juridic la adresa României - sunt „disproporționate”, este de părere ministrul Justiței, Tudorel Toader, în plus, ele contrazic unele decizii ale Curții Constituționale.

 

      De reținut este faptul că, ultimul raport MCV aplicat României, din data de 13.11.2018 a refuzat să amintească de protocoalele secrete care au distrus adevărata justiție și a permis SRI-ului să acționeze ca un organ juridic extremist, încălcând astfel drepturile omului, nenorocind sute de vieți fără niciun fel de jenă. Tot conform jurnaliștilor de la luju.ro raportul MCV sfidează, pe lângă Constituția României, CCR-ul și Parlamentul, chiar și Tratatul Uniunii Europene.

 

      Recent, ministrul Justiției Tudorel Toader i-a transmis o scrisoare lui Timmermans în care îi explică pas cu pas toate punctele pe care le încalcă raportul MCV și spune, spre exemplu, că în raportul din 2012 sunt măsuri considerate bune dar apoi sunt criticate de Comisia Europeană în 2018. Mai mult, raportul vine cu 8 puncte noi iar autoritățile române nu înțeleg de unde aceste schimbări bruște. Toader spune că introducerea acestor 8 puncte poate fi interpretată ca o intervenție disproporționată în dreptul autorităților din România de a lua măsuri legale și constituționale. În plus, ministrul Justiției îi explică lui Timmermans că modificările aduse legilor justiției nu afectează cu nimic independența justiției din România, din potrivă. Prin urmare, Toader afirmă că nu vor fi respectate toate recomandările MCV pentru că unele dintre ele contrazic decizii al Curții Constituționale, iar acestea au prioritate față de recomandările Comisiei Europene.

 

      Domnule Timmermans, de ce nu „urmăriți îndeaproape” toate țările europene? De ce nu aplicați MCV în măsură egală și pentru Olanda, Germania sau Franța, spre exemplu? O renumită bancă din Olanda a încălcat legislația olandeză în materie de prevenire a spălării de bani și finanțarea terorismului „în mod structural și timp de mai mulți ani” folosind conturile clienților, și ce măsuri s-au luat? Unde este MCV-ul pentru Olanda, domnule Timmermans? Unde este MCV-ul pentru Franța, în urma protestelor îndelungate de acolo care s-au soldat chiar și cu morți? Domnule Timmermans, unde este MCV-ul pentru Germania, pentru faptul că grupul Volkswagen a falsificat teste de poluare a cine știe câte autovehicule, păcălind astfel milioane de oameni, nu doar români? Domnule Timmermans, de ce nu vreți să `apărați` drepturile cetățenilor din toată Uniunea Europeană? Despre modificările introduse recent de către PSD-ALDE, modificări ce condamnă românii la sărăcie, de ce nu spuneți nimic, domnule Timmermans? Cumva dreptate se face numai după anumite criterii alese de dumneavoastră? Cum puteți să nu amințiti nimic de odioasele protocoale care ani la rând au dus la destrămarea familiilor, distrugerea sănătății a sute, poate chiar mii de români? Domnule Timmermans, nu mai trimiteți scrisori către România până nu vă documentați corespunzător, sau... poate ar fi mai bine să fiți judecat de acest sistem de justiție erodat de procurori care se cred mai presus de lege, ascultat și interceptat zi-noapte și ulterior târât cu cătușe la mâini prin fața camerelor de filmat și acuzat pentru fapte pe care nu le-ați făcut, ca să vedeți cum stau de fapt lucrurile în România? Lăsați-ne țara în pace, domnule Timmermans, cel puțin până `se face dreptate` în mod egal pentru toate statele membre UE. 

 

 

Sursa foto: ://www.bursa.ro/alegerile-europarlamentare-din-2019-frans-timmermans-va-conduce-lista-social-democratilor-europeni-43029532


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0