Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
CONSILIERI LOCALI
Adaugat: 15 Iulie 2013

Sub “conducerea” lui Mihai Sustac, Art Bacau a devenit “cresa” liberala

 

         Desi Teatrul de Vara este nefunctional, societatea care administreaza cladirea e intesata de membri ai organizatiei de tineret a PNL
         Mai multi membri ai organizatiei de tineret a PNL figureaza drept angajati ai societatii Art Bacau SRL, detinuta de Primarie. SRL-ul este condus de un fost consilier local liberal, Mihai Sustac, om de casa al primarului Stavarache si presedinte al organizatiei municipale de tineret a PNL. Firma a fost infiintata in urma cu un an, cu scopul administrarii Teatrului de Vara. Cireasa de pe tort este prezenta in rândul angajatilor a purtatorului de cuvânt al Primariei Bacau, Ionut Tomescu. Acesta mai figureaza drept angajat pe postul de consilier la Cabinetul Primarului.
         Societatea Art Bacau SRL, infiintata de Primarie cu scopul administrarii Teatrului de Vara este intesata de membri ai organizatiei de tineret a PNL. Acestia au fost angajati, cu regularitate, incepând cu jumatatea lui 2010, in pofida faptului ca firma nu a inregistrat nicio activitate, desi fiinteaza de exact un an de zile. SRL-ul nasit de municipalitate este administrat de Mihai Sustac, fost consilier local liberal si om de casa al primarului Romeo Stavarache. Angajarile de tineri penelisti au inceput la Art Bacau imediat dupa alegerea lui Sustac in functia de presedinte al municipalei de tineret a PNL, eveniment petrecut in luna aprilie 2010. Intre timp, o parte a contractelor a fost reziliata, titularii lor fiind trimisi in somaj.
         "Nu pot da informatii fara acordul domnului director"
         Ionela Gavriloaia, vicepresedinta municipalei PNL, figureaza drept asistent manager in Art Bacau. Aceasta a refuzat sa ofere explicatii vizavi de modul in care a fost angajata in societate, declarând ca nu poate da detalii fara acordul directorului Sustac, seful ei pe linie politica. "Momentan nu sunt in masura sa va dau niciun raspuns. Singurul care poate sa va dea un raspuns este domnul director. Este una din obligatiile job-ului, nu putem da declaratii fara acordul domnului director. Sunt angajata pe postul de asistent manager si primesc 700 de RON pe luna", a declarat ea. Gavriloaia a mai spus ca, desi Teatrul de Vara este nefunctional, i se pare firesc sa existe o societate care sa pregateasca viitoarea lui functionare. "Trebuie sa muncim ca sa pregatim functionarea societatii", a afirmat ea.
         Secretara celui mai iesean parlamentar de Bacau
         Gavriloaia este, in acelasi timp, angajata la biroul parlamentar al deputatului Tudor Chiuariu. "Inca mai sunt in cadrul biroului. Este situat chiar in sediul PNL", a spus penelista, care a refuzat sa dezvaluie suma cu care este platita pentru activitatea prestata la biroul deputatului Chiuariu.
         Si-a angajat tatal pe post de sofer
         Alti penelisti au reusit sa-si planteze rudele si apropiatii in firma condusa de Sustac. Este si cazul lui Liviu Scarlat, vicepresedinte si el al organizatiei municipale de tineret, dar si angajat in Primaria Bacau ca inspector de specialitate. Tatal sau figureaza incadrat ca sofer cu un contract care a inceput in luna iunie 2010. Abordat de jurnalistii Desteptarii, Scarlat s-a ferit sa dea declaratii mentionând, in treacat, ca nu cunoaste detaliile angajarilor facute la Art Bacau. "E sofer, dar intre timp a fost concediat. Nu stiu detalii si nu comentez mai mult. Nu raspund la provocari de genul asta", a declarat penelistul. Afirmatiile sale sunt insa contrazise de datele consemnate la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM). Conform acestora tatal penelistului Scarlat ar figura inca in rândul angajatilor Art Bacau.
         Scarlat, "telefonistul" Primariei
         Potrivit unei anchete jurnalistice recente, Scarlat este cel mai vorbaret angajat din Primaria Bacau. Lunar, penelistul a vorbit de 550 RON, asta in conditiile in care salariul mediu din Primarie abia daca ajunge la 600 RON. "Nu cred ca este adevarat. Suma este exagerata. Eu nu am mai multa treaba decât sefii mei", s-a eschivat Scarlat, când a fost chestionat pe marginea facturilor telefonice.
         Ion Tomescu, angajat in doua locuri
         Un caz cu totul particular il reprezinta Ionut Tomescu, purtatorul de cuvânt al Primariei. Acesta figureaza ca in postul de consilier de specialitate in cadrul Cabinetului Primarului, insa – incepând cu 1 noiembrie 2010 – apare si ca angajat al Art Bacau. Am incercat sa-l contactam pe purtatorul de cuvânt pentru a oferi o explicatie vizavi de dubla sa postura, insa acesta se afla in vacanta la Roma.
         Tineri penelisti bagati in somaj
         Un numar de trei tineri apropiati cercurilor liberale primesc astazi somaj de pe urma colaborarii cu Art Bacau. Ana Maria Ruchinis, Andreea Mihaela Novac Diaconu, respectiv Ionela Petrea, au fost angajate la firma municipalitatii pâna catre finalul anului trecut când au fost trimise in somaj, in conformitate cu prevederile Articolului 65 din Codul Muncii.
         "Voi verifica in baza de date"
         Claudiu Nastasa, consilier judetean si sef al organizatiei judetene a tineretului liberal, a declarat ca nu este la curent cu angajarile efectuate la Art Bacau si ca va verifica apartenenta politica a tinerilor incadrati in firma Primariei. "Eu ca sa fiu sincer nu cunosc problema asta. Trebuie sa verific in baza noastra de date daca acei tineri sunt membri ai partidului. Nu am cunostinta de acei angajati. Singurul liberal pe care-l stiu la Art Bacau este Mihai Sustac", a declarat Nastasa.
         Au primit 3 miliarde in 2010 si 4 miliarde in 2011
         Art Bacau SRL a luat fiinta in februarie 2010, când Consiliul Local a aprobat un proiect de hotarâre vizând infiintarea unei societati care sa se ocupe cu administrarea Teatrului de Vara. Prin HCL nr. 34 din 18 februarie 2010, alesii locali au stabilit infiintarea SRL-ului, precum si primii imputerniciti ai CL Bacau in Adunarea Generala a Actionarilor de la Art Bacau. Acestia sunt Nicolae Nechita si Ion Rotaru, doua vechi cunostinte peneliste prezente si in AGA de la FCM Bacau SA, firma prin care bugetul local a fost sifonat de zeci de miliarde, respectiv Svetlana Zaharia, consilier local din partea PSD. In 2010, firma condusa de Sustac a primit de la municipalitate suma de 300.000 RON (3 miliarde lei vechi) cu titlu de contributie la constituirea capitalului social. Prin HCL nr. 98 din 29 aprilie 2010, CL Bacau si-a insusit bugetul de venituri si cheltuieli propus de Sustac. Acesta a prognozat ca, in 2010, Art Bacau va realiza "venituri din exploatare" in suma de 640.000 RON (6,4 miliarde lei vechi). Banii nu au fost realizati niciodata pentru ca firma se afla in hibernare de un an de zile. Pentru 2011, firma va primi de la Primarie suma de 400.000 RON (4 miliarde lei vechi).
         Teatrul de Vara, cladire nefunctionala
         Angajarile operate de Art Bacau sunt inexplicabile in conditiile in care Teatrul de Vara este nefunctional, fiind lipsit de un rezervor pentru stingerea incendiilor. Practic, firma plateste angajati din bani publici insa nu poate functiona la parametri normali decât dupa ce Teatrul de Vara va fi dat, propriu-zis, in functiune. Edilii au prevazut in bugetul pentru 2011 suma de 2 milioane RON (20 de miliarde lei vechi) pentru continuarea lucrarilor la Teatrul de Vara. De asemenea, un anunt de intentie a fost publicat pe siturile de licitatii in noiembrie 2010, privind achizitia de echipamente si servicii de constructii in suma de 3,58 milioane RON (35,8 miliarde lei vechi). Acestea, se presupune, vor face functional Teatrul de Vara care, in lipsa unui rezervor propriu de apa, a primit aviz negativ de la Pompieri.
         Sustac, Mesagerul lui Stavarache
         Mihai Sustac s-a facut remarcat in ultimii ani ca unul dintre cei mai obedienti consilieri promovati de Stavarache. De altfel, relatia dintre cei doi este de notorietate si ea e finantata din bani publici. O lunga perioada de timp firma lui Sustac – SC Clariant SRL – s-a ocupat de distributia fituicii electorale editata de Primarie, "Mesagerul". Pentru asta, firma a primit 500 de milioane lei vechi. In prezent, spun surse din mediul politic, Sustac distribuie fituica propagandistica folosind tineri liberali pe care ii conduce la nivel de municipiu inca din luna aprilie a anului trecut. Pentru a ocupa functia de director al Art Bacau, Mihai Sustac a demisionat din functia de consilier local in aprilie 2010.
         Tace mâlc
         Am incercat sa luam legatura cu Mihai Sustac, directorul Art Bacau, insa acesta nu a raspuns apelurilor telefonice facute de jurnalisti. In februarie 2010, Sustac declara oficiosului PNL ca "pe scena Teatrului de Vara vor sustine spectacole mari actori ai scenei românesti". Astazi, la mai bine de un an de la declaratie, prin cladire bate vântul. Teatrul de Vara a fost inaugurat in octombrie 2009.
         Angajarile pe pile, moda la PNL
         Angajarile pe pile au devenit litera de lege in partidul condus de Romeo Stavarache. In urma cu o saptamâna cotidianul Desteptarea dezvaluia ca Ilie Birzu, ales local din partea PNL, si-a proptit fiul in functia de economist la CET Bacau. Madalin Birzu a "lucrat" la societatea de termoficare timp de un an si jumatate, ocupându-se de receptia vagoanelor cu carbune ajunse in depozitul CET. Birzu jr. a fost trimis in somaj la rândul sau, in conditiile in care figureaza drept angajat in functia de economist sef la societatea Imadex, care apartine tatalui Ilie. 

 

Sursa foto: facebook.com

Bacau, BACAU
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0