Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 23 Martie 2018

      Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România avertizează că anumite universități vor crește taxele de școlarizare, toate acestea după ce salariile profesorilor au fost majorate. Într-un comunicat transmis de ANOSR, studenții spun printre altele, că sunt adepții finanțării corespunzătoare a educației, dar în același timp reamintesc că finanțarea de bază a crescut cu 22% în anul 2017, fapt ce ar putea acoperi creșterile salariale în majoritatea instituțiilor de învățământ superior.

      Anumite unități de învățământ superior consideră că sumele de bani necesare în urma creșterii salariale de la 1 martie trebuiesc acoperite din buzunarul studenților, prin urmare un număr mic de universități au concretizat deja aceste măriri de taxe iar studenții vor suporta acest lucru din primul semestru al următorului an universitar.

       „Această situație reprezintă o urmare a politicilor guvernamentale în acest domeniu din perioada 2015-2018, salariile cadrelor didactice crescând cu 200%. Apreciem aceste creșteri ca fiind un fapt pozitiv și subliniem că milităm constant pentru ca educația să fie finanțată corespunzător. Totuși trebuie să constatăm cu regret că acestea nu au fost nicidecum corelate cu asigurarea unui mediu de calitate crescândă a procesului de predare și învățare.” se arată în comunicatul studenților.

      Studenții amintesc deasemenea de creșterea finanțării de bază de anul trecut cu 22% iar Ministerul Educației Naționale a apreciat acele fonduri a fi suficiente pentru a acoperi creșterile salariale în majoritatea instituțiilor de învățământ superior. Universitățile în care creșterea finanțării de bază nu acoperă aceste creșteri, după cum spune ANOSR au probleme de management, dar sunt tot mai multe universități care discută despre mărirea taxelor școlare cu scopul de a acoperi creșterea salarială.

      Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, cere, în aceste condiții, ca „studenții să nu fie împovărați financiar pentru acoperirea creșterilor salariale ale profesorilor ci să participe în mod activ la dezvoltarea unui model educațional bazat pe performanță. Totodată reiterăm solicitările către Ministerul Educației Naționale, către Guvernul României și către actorii politici să contribuie la asigurarea unei finanțări adecvate pentru sistemul educațional, direcționând cel puțin 6% din PIB către acest domeniu.”

 

Sursa photo: //www.google.ro/search?biw=1920&bih=974&tbm=isch&sa=1&ei=6JK0WpymH8zfwQKHoaWYCQ&q=studenti&oq=studenti&gs_l=psy-ab.3..0l7j0i30k1l3.19152.20930.0.21221.8.7.0.1.1.0.88.521.7.7.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.8.530....0.NHXTbPm2DUU#imgrc=QJITZI4iS8OXFM:


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0