Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 08 Decembrie 2022

        Incredibil până unde se poate ajunge pentru ca unii bugetari să primească bani în plus la salariu. Potrivit unui buletin de analiză emis de medicii de la Direcția de Sănătate Publică Bacău, directoarea instituției, Mihaela Arim, obține un spor de 12% pentru „solicitare neuro-psihosenzorială”. 

 

        Pe lângă acest venit, adică 1.200 de lei care se adaugă lunar la salariu, mai sunt și alte sporuri pentru condiții vătămătoare jenante pe care le primesc angajații DSP Bacău, nu doar directoarea. Audiențele sunt considerate riscuri de îmbolnăvire, reclamațiile și petițiile de asemenea, contactul cu documente poate genera alergii - drept pentru care se oferă un spor salarial, dar și scrisul la calculator - doar pentru angajații DSP - poate genera probleme de articulații, motiv pentru care aceștia iau bani în plus la salariu. 

 

        „Solicitare neuro-psihosenzorială (atenție, memorie, văz) în cursul activităților ce implică analiza și emiterea de decizii în timp util, incluzând și gestionarea diverselor stări conflictuale și litigii. 

 

        Risc de îmbolnăvire prin contactul cu adresanți bolnavi sau aparținători ai acestora (bacterii, fungi, virusuri) sau în stare de purtători, în cursul activităților specifice (audiențe, activități de investigație și cercetare a diferitelor probleme specifice în unități sanitare sau la cererea diferiților solicitanți).

 

        Risc toxico-alergic generat de contactul cu documente, registre, evidente contabile, facturi, acte medicale provenite, reclamații, petiții, din diverse surse (unități sanitare, petenți) fișe de tratament, acte cu vechime variabilă, arhive și în diverse stări de degradare care generează pulberi celulozice, minerale, cerneluri vechi.

 

        Gestualitate specifică ce implică solicitarea extremităților distale (articulații) ale membrelor superioare, specifice în cursul activității de introducere a datelor pe PC, sistem informatic și redactare în timp redus a unui volum mare de date” se arată în buletinul de expertiză realizat de DSP Bacău, potrivit Ziarul de Bacău.

 

 

Te-ar putea interesa: Iohannis, despre prețurile carburanților: „Vom găsi o măsură și de acum încolo”!

 

 

Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!

 

 

Sursa foto: https://www.economica.net/noua-lege-a-salarizarii-a-fost-facuta-publica-iata-proiectul-cine-cat-castiga_136145.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0