Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 24 Mai 2019

       Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5 a făcut o serie de dezvăluiri uluitoare legate de șpăgile care mergeau și până la 25 de milioane de euro în sediul Serviciului Român de Informații. Vanghelie a declarat joi seară, în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, că fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, ar fi luat milioane de euro de la afaceriști disperați să pună mâna pe sume uriașe de bani din drepturi litigioase din dosarele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). Mai mult decât atât, fostul edil susține că Laura Kovesi, fosta șefă a DNA, era și ea prezentă la astfel de manevre, în calitate de „șef al mafiei care trebuia să apere statul român”, potrivit Lumea Justiției.

 

       În afară de Coldea și Maior, Vanghelie l-a amintit și pe Victor Ponta și, de asemenea, a făcut acuzații grave la adresa sa - a prezentat copia unui email trimis de fostul premier în care acesta îi spunea unui patron al companiei Murfatlar, Emanuel Corneliu Dobronauteanu zis „Nucu”, că bugetul unei etape dintr-un campionat de raliu varia între 70.000 și 80.000 de euro. Ponta a fost sunat de jurnaliștii de la Antena 3, dar nu a vrut să comenteze acuzațiile, a spus decât: „Să fie sănătos domnul Vanghelie”. În final, Marian Vanghelie a afirmat că Victor Ponta „a omorât toată stânga și i-a băgat pe toți în pușcărie” și, de asemenea, că l-ar fi amenințat cu închisoarea pe fostul lider PNL, Crin Antonescu: „Omul ăsta l-a amenințat pe Crin Antonescu la masă! În momentul când n-a mai vrut să voteze în Parlament, l-a amenințat pe Crin Antonescu: `Vezi că poate te duci la pușcărie!` Mi-a povestit Crin Antonescu. N-am fost de față dar au mai fost oameni importanți de față și se poate confirma acest lucru”.

 

       „(...) Cătălina Porumbel: Știți ceva despre aceste mite uriașe care se dădeau chiar în sediul Serviciului Român de Informații la vremea respectivă?

 

       Marian Vanghelie: Se dădeau, da. Este corect: așa se întâmpla. Aceasta nu este foarte uriașă, de 500.000 de euro. Domnul Coldea lua și câte 5 milioane, câte 10 milioane, câte 25 de milioane, de la o serie de oameni care au reușit să facă afaceri de miliarde cu terenurile statului român. În acea vreme (se știe foarte bine) (...) aceste sute de milioane de euro se dădeau pe niște drepturi litigioase care erau cumpărate pe `te miri ce`. Vorbesc despre dosarele ANRP. De aceea au și încercat să-i bage în pușcărie pe majoritatea: ca nu cumva să poată spună nimeni: `Nouă ni s-au dat bani din acest business.` Păi, cum adică? Noi arestam pe cineva pentru 3.000 de euro, 5.000 de euro sau o arestam pe doamna Rarinca pentru niște prostioare, și nu știau statul român și SRI-ul că acolo sunt sute de milioane de euro, miliarde de euro? Numai într-un singur an s-au dat 2 miliarde de euro pe niște drepturi litigioase cumpărate de niște `băieți deștepți` care luau acești bani. Adică dădeau și ei 10 milioane de euro pe un drept litigios și luau 100-150 de milioane. S-au dat mite și de 25 de milioane de euro.

 

Cătălina Porumbel: În sediul SRI?

 

Vanghelie: Da.

 

Cătălina Porumbel: Puteți să dați nume? Cine dădea aceste mite?

 

Vanghelie: Am spus la modul general. nu vreau să dau nume. Sunt foarte mulți oameni în procese și le e frică să vorbească, pentru a nu se ocupa în continuare domnul Coldea ca să-i bage în pușcărie. Este o frică și nu vreau eu să-i bag pe oameni în pușcărie. Dar vă asigur că va veni momentul când nu că voi spune eu, cred că vor recunoaște ei.

 

Cătălina Porumbel: Și ce făcea conducerea de atunci a Serviciului Român de Informații cu acești bani?

 

Vanghelie: Le spunea diverse chestii: fie că trebuie pentru partide care erau partide-stat paralel și care ajutau pentru soluționarea problemelor în România... Erau - ziceau ei - pentru tot felul de acțiuni ascunse... Povești! Povești ca să le creeze starea de spirit. Nu este șpagă dacă noi vă chemăm într-un sediu SRI. Cum să fie șpagă?! Era totul pe față, pentru că nimeni nu putea să intre acolo, înăuntru. Cine să intre acolo, când șeful mafiei care trebuia să apere statul român, doamna Kovesi, era și dânsa acolo? (...)

 

Cătălina Porumbel: Spuneați că aveți dezvăluiri despre un lider politic important din România. Ce dezvăluiri aveți?

 

Marian Vanghelie: Este vorba de mai mulți lideri. Nici nu știu despre care să încep. Eu vorbesc de o gașcă care a nenorocit România. Și plec de la acești doi oameni (Maior și Coldea). Evident: domnul Oprea era în același pachet - era un fel de băiat de mingi. El era între Palatul Victoria și Coldea, între Palatul Victoria și domnul Maior, între oamenii de afaceri și diverse persoane. Și Guvernul României, indirect, pentru că era ministru de Interne. (...) În acest pachet, aceste tipuri de arestări mafiotice care s-au întâmplat, s-au făcut echipe mixte, unde era și prim-ministrul (domnul Viorel Victor Ponta), unde era și Gabriel Oprea, unde erau și ceilalți (Maior, Coldea, șamd). Au făcut echipe mixte și au distrus tot (...). Le luau banii la oameni de afaceri... și vorbesc de Victor-Viorel Ponta acum, în fosta lui calitate de prim-ministru. Când a vrut să privatizeze CFR Marfă, ce? Nu i-a luat bani lui Gruia (n.r. Stoica)? Și dup-aia a trebuit să se ducă alți colegi de-ai lui, să-i ducă banii în sacoșe înapoi? Dintr-o dată, instantaneu, nu vorbeam în Delegația Permanentă (n.r. a PSD) decât de privatizarea CFR Marfă.

 

Cătălina Porumbel: Ce sumă a luat Victor Ponta?

 

Vanghelie: Nici nu știu. Nu vreau să sperii populația. Sunt stăpân pe ceea ce spun și sunt și foarte bine informat. V-am spus puțin mai devreme, 5-10-25 de milioane și vă uitați la mine într-un fel. Să știți că chiar sumele astea s-au dat. Și Victor Viorel Ponta a luat o sumă foarte mare de la domnul Gruia. Dacă dânsul vrea să declare sau nu vrea să declare este problema dânsului. Știu că într-adevăr dup-aia suma a fost dată înapoi.” sunt câteva dintre declarațiile lui Marian Vanghelie.

 

 

Sursa foto:  ://gazetadecluj.ro/elena-udrea-despre-cum-au-reusit-maior-coldea-si-kovesi-sa-controleze-justitia/

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Ministerul Muncii: Se pot angaja și plăti legal persoane pentru munci casnice

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Sosul de soia: Proprietăți și mod corect de utilizare

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
„Izvor de Bunătăți” în Parcul Izvor, începând de mâine și până pe 1 Mai

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0