Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 24 Mai 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5 a făcut o serie de dezvăluiri uluitoare legate de șpăgile care mergeau și până la 25 de milioane de euro în sediul Serviciului Român de Informații. Vanghelie a declarat joi seară, în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, că fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, ar fi luat milioane de euro de la afaceriști disperați să pună mâna pe sume uriașe de bani din drepturi litigioase din dosarele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). Mai mult decât atât, fostul edil susține că Laura Kovesi, fosta șefă a DNA, era și ea prezentă la astfel de manevre, în calitate de „șef al mafiei care trebuia să apere statul român”, potrivit Lumea Justiției.

 

       În afară de Coldea și Maior, Vanghelie l-a amintit și pe Victor Ponta și, de asemenea, a făcut acuzații grave la adresa sa - a prezentat copia unui email trimis de fostul premier în care acesta îi spunea unui patron al companiei Murfatlar, Emanuel Corneliu Dobronauteanu zis „Nucu”, că bugetul unei etape dintr-un campionat de raliu varia între 70.000 și 80.000 de euro. Ponta a fost sunat de jurnaliștii de la Antena 3, dar nu a vrut să comenteze acuzațiile, a spus decât: „Să fie sănătos domnul Vanghelie”. În final, Marian Vanghelie a afirmat că Victor Ponta „a omorât toată stânga și i-a băgat pe toți în pușcărie” și, de asemenea, că l-ar fi amenințat cu închisoarea pe fostul lider PNL, Crin Antonescu: „Omul ăsta l-a amenințat pe Crin Antonescu la masă! În momentul când n-a mai vrut să voteze în Parlament, l-a amenințat pe Crin Antonescu: `Vezi că poate te duci la pușcărie!` Mi-a povestit Crin Antonescu. N-am fost de față dar au mai fost oameni importanți de față și se poate confirma acest lucru”.

 

       „(...) Cătălina Porumbel: Știți ceva despre aceste mite uriașe care se dădeau chiar în sediul Serviciului Român de Informații la vremea respectivă?

 

       Marian Vanghelie: Se dădeau, da. Este corect: așa se întâmpla. Aceasta nu este foarte uriașă, de 500.000 de euro. Domnul Coldea lua și câte 5 milioane, câte 10 milioane, câte 25 de milioane, de la o serie de oameni care au reușit să facă afaceri de miliarde cu terenurile statului român. În acea vreme (se știe foarte bine) (...) aceste sute de milioane de euro se dădeau pe niște drepturi litigioase care erau cumpărate pe `te miri ce`. Vorbesc despre dosarele ANRP. De aceea au și încercat să-i bage în pușcărie pe majoritatea: ca nu cumva să poată spună nimeni: `Nouă ni s-au dat bani din acest business.` Păi, cum adică? Noi arestam pe cineva pentru 3.000 de euro, 5.000 de euro sau o arestam pe doamna Rarinca pentru niște prostioare, și nu știau statul român și SRI-ul că acolo sunt sute de milioane de euro, miliarde de euro? Numai într-un singur an s-au dat 2 miliarde de euro pe niște drepturi litigioase cumpărate de niște `băieți deștepți` care luau acești bani. Adică dădeau și ei 10 milioane de euro pe un drept litigios și luau 100-150 de milioane. S-au dat mite și de 25 de milioane de euro.

 

Cătălina Porumbel: În sediul SRI?

 

Vanghelie: Da.

 

Cătălina Porumbel: Puteți să dați nume? Cine dădea aceste mite?

 

Vanghelie: Am spus la modul general. nu vreau să dau nume. Sunt foarte mulți oameni în procese și le e frică să vorbească, pentru a nu se ocupa în continuare domnul Coldea ca să-i bage în pușcărie. Este o frică și nu vreau eu să-i bag pe oameni în pușcărie. Dar vă asigur că va veni momentul când nu că voi spune eu, cred că vor recunoaște ei.

 

Cătălina Porumbel: Și ce făcea conducerea de atunci a Serviciului Român de Informații cu acești bani?

 

Vanghelie: Le spunea diverse chestii: fie că trebuie pentru partide care erau partide-stat paralel și care ajutau pentru soluționarea problemelor în România... Erau - ziceau ei - pentru tot felul de acțiuni ascunse... Povești! Povești ca să le creeze starea de spirit. Nu este șpagă dacă noi vă chemăm într-un sediu SRI. Cum să fie șpagă?! Era totul pe față, pentru că nimeni nu putea să intre acolo, înăuntru. Cine să intre acolo, când șeful mafiei care trebuia să apere statul român, doamna Kovesi, era și dânsa acolo? (...)

 

Cătălina Porumbel: Spuneați că aveți dezvăluiri despre un lider politic important din România. Ce dezvăluiri aveți?

 

Marian Vanghelie: Este vorba de mai mulți lideri. Nici nu știu despre care să încep. Eu vorbesc de o gașcă care a nenorocit România. Și plec de la acești doi oameni (Maior și Coldea). Evident: domnul Oprea era în același pachet - era un fel de băiat de mingi. El era între Palatul Victoria și Coldea, între Palatul Victoria și domnul Maior, între oamenii de afaceri și diverse persoane. Și Guvernul României, indirect, pentru că era ministru de Interne. (...) În acest pachet, aceste tipuri de arestări mafiotice care s-au întâmplat, s-au făcut echipe mixte, unde era și prim-ministrul (domnul Viorel Victor Ponta), unde era și Gabriel Oprea, unde erau și ceilalți (Maior, Coldea, șamd). Au făcut echipe mixte și au distrus tot (...). Le luau banii la oameni de afaceri... și vorbesc de Victor-Viorel Ponta acum, în fosta lui calitate de prim-ministru. Când a vrut să privatizeze CFR Marfă, ce? Nu i-a luat bani lui Gruia (n.r. Stoica)? Și dup-aia a trebuit să se ducă alți colegi de-ai lui, să-i ducă banii în sacoșe înapoi? Dintr-o dată, instantaneu, nu vorbeam în Delegația Permanentă (n.r. a PSD) decât de privatizarea CFR Marfă.

 

Cătălina Porumbel: Ce sumă a luat Victor Ponta?

 

Vanghelie: Nici nu știu. Nu vreau să sperii populația. Sunt stăpân pe ceea ce spun și sunt și foarte bine informat. V-am spus puțin mai devreme, 5-10-25 de milioane și vă uitați la mine într-un fel. Să știți că chiar sumele astea s-au dat. Și Victor Viorel Ponta a luat o sumă foarte mare de la domnul Gruia. Dacă dânsul vrea să declare sau nu vrea să declare este problema dânsului. Știu că într-adevăr dup-aia suma a fost dată înapoi.” sunt câteva dintre declarațiile lui Marian Vanghelie.

 

 

Sursa foto:  ://gazetadecluj.ro/elena-udrea-despre-cum-au-reusit-maior-coldea-si-kovesi-sa-controleze-justitia/

 


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
`Justițiarii` se atacă între ei
Tensiuni și acuzații uimitoare între șefa Consiliului Superior al ...
 
Refuzul de a o suspenda din funcție pe procuroarea Maria Pițurcă „e rușinos și scandalos”
Procuroarea Maria Pițurcă, cea care a târât pe jos o fetiță de 8...
 
Șantaj în justiția din România?
Oameni trimiși în judecată, chinuiți timp de aproape patru ani și...
 
Desființarea Secției Speciale „este în neconcordanță cu miile și sutele de mii de oameni care sunt victimele unor erori, unor abuzuri care se întâmplă în justiție”
Solicitarea președintelui Iohannis către Consiliul Superior al Magis...
 
Rapoartele GRECO - subiective, conțin erori grosiere, ignoră cu bună știință lucruri evidente, o analiză părtinitoare și superficială
Judecătoarea Dana Gîrbovan desființează rapoartele GRECO despre ca...
 
Oana Zăvoranu critică dur nunta lui Brigitte cu Pastramă: „Nunta jalnică, cu iz de cămin cultural a unei individe în călduri”
Oana Zăvoranu a criticat în termeni duri nunta fostei soții a lui I...
 
Exploatarea neconformă a pădurilor de fag din România, în atenția UNESCO
Pădurile de fag înscrise în patrimoniul UNESCO, în pericol datorit...
 
Soții Pastramă, de la nuntă au mers direct la doctor
„La 07:00 am terminat petrecerea și la 08:00 am fost deja...”
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Hans Klemm: Este mare nevoie de infrastructură în România

» 21 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
„Ce treabă are un șef de stat cu un candidat pe persoană fizică?”

» 20 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Delia, criticată de fani pentru că „a sărit calul”

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Cinci focare noi de pestă porcină africană în Prahova

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
A fost confirmat primul caz de infecție cu virusul West Nile în România, în acest sezon

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0