Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
EUROPARLAMENTARI
Adaugat: 06 August 2013    Actualizat: 06 August 2013

Severin a furat banii Parlamentului European prin metoda copy & paste

 

         Europarlamentarul Adrian Severin este urmărit penal de Direcția Națională Anticorupție pentru că ar fi „obținut pe nedrept“ fonduri din bugetul Uniunii Europene. Informațiile privind afacerile pe care le făcea Severin cu banii de la UE și felul în care direcționa dînsul fondurile către clientela de partid au fost publicate în exclusivitate de Revista Kamikaze, în septembrie 2011.

         Fraudă gravă și continuă cu bani europeni

         Potrivit comunicatului DNA emis luni, împotriva lui Adrian Severin, europarlamentar ales din partea PSD, „s-au extins cercetările în dosarul în care se efectuează urmărirea penală pentru luare de mită și trafic de influență“. Este vorba despre scandalul izbucnit anul trecut, care a dus la demisia lui Severin din PSD. Publicația britanică The Sunday Times a redat în cadrul unei anchete mai multe înregistrări audio-video din care reieșea că românașul nostru ar fi acceptat bani pentru a depune amendamente la unele legi discutate în Parlamentul European. Severin a fost singurul dintre cei trei europarlamentari demascați de Sunday Times care a refuzat să demisioneze și să renunțe la mandatul din PE. Comunicatul emis luni de DNA mai arată că în acest dosar împotriva lui Severin s-au extins cercetările cu privire la noi fapte de corupție. Mai exact, se precizează că „urmărirea penală se face pentru «folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților europene sau din bugetele administrate de acestea, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuat㻓.

         Bani sifonați prin firme de familie ale șefei Institutului „Șincai“

         Așa cum ați putut afla din ancheta publicată de Revista Kamikaze, Adrian Severin a alimentat, în perioada 2007-2010, mai multe firme și cunoștințe cu banii pe care Parlamentul European îi alocase pentru desfășurarea activității de europarlamentar. Câteva sute de mii de euro anual din banii UE au ajuns la clientela PSD cu titlu de „cheltuieli de secretariat“. Astfel, în 2007, Severin a primit de la fraierii de europeni un buget de aproximativ 186.000 EUR, din care 140.000 au ajuns la cinci firme care îl aveau ca asociat pe Mihai Jugănaru, soțul Annei Jugănaru, director executiv al Institutului „Ovidiu Șincai“ și membru în Consiliul de Administrație al TVR din partea PSD. Institutul este condus de Severin și Adrian Năstase. În 2008, firmele familiei Jugănaru au primit de la europarlamentarul Severin încă 160.000 EUR. O altă firmă, a lui George Vadim Tiugea, șeful Departamentului de Relații Internaționale de la „Ovidiu Șincai“, a primit 20.000 de euro, tot în 2008.

         Mercurialul furtului, în zeci de mii de euro

         În 2009, Anne Jugănaru a luat 10.500 de euro pe servicii de „secretariat“ prestate pentru Severin. Trei dintre firmele lui Mihai Jugănaru au luat încă 48.000 de euro. Diana Rista, asistentă la cabinetul lui Severin, dar și cercetător la „Șincai“, a încasat aproape 4.000 de euro în perioada august-decembrie 2009. Alexandra Nichita și Viorica Onofrei, șefă de cabinet, respectiv șefă de departament la același institut, Oana Mocanu, tehnoredactor la grupul editorial Mondomedia, care funcționează tot în cadrul „Șincai“-ului, și George Tiugea Vadim, șef de departament, au cîștigat aproximativ 15.000 de euro din banii lui Adrian Severin, în 2009. Firma lui Tiugea, Head Hunting Professional, a primit și ea alți 27.000 de euro. În 2010, colegii de institut ai europarlamentarului au căpătat cam 92.000 de euro din cei aproximativ 210.000 de euro alocați de PE pentru „cheltuieli de secretariat“. Anne Jugănaru a luat aproape 23.000 de euro, iar firmele soțului ei, încă 37.000 de euro.

         Apărarea lui Severin: banii s-au dus la „analiști“

         Potrivit surselor noastre, europarlamentarul Adrian Severin nu poate justifica banii pe care i-a dat colaboratorilor săi. Deși el a declarat pentru Revista Kamikaze că banii au fost plătiți unor analiști care îi „obțin documentarea, urmăresc rezoluțiile, legislația care se adoptă de către diversele instituții europene, alții au trebuit să facă un studiu privind situația relațiilor noastre cu Rusia…“, în fața anchetatorilor nu a putut prezenta rezultatele muncii acestora. Nici procurorii DNA, care au făcut percheziții inclusiv la domiciliul Annei Jugănaru, nu au găsit documente care să justifice încasarea banilor din bugetul Parlamentului European, via europarlamentarul Adrian Severin. Mai exact, studiile și analizele invocate de Severin și plătite de PE ar fi, de fapt, lucrări luate de pe diverse site-uri prin metoda copy & paste, deja făcută celebră de șeful de partid al cercetatului, și anume premierul Victor Ponta.

 

Sursa foto: facebook.com


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Mare sărbătoare la Tulcea cu ocazia Floriilor, Paștelui și zilei de 1 Mai

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0