Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SENATORI
Adaugat: 17 Mai 2013    Actualizat: 09 August 2013

Senatorul Dumitru Bujor a donat PP-DD mai multi bani decat avea in conturi: Treaba mea, pierd mandatul

 

         Senatorul Dumitru Bujor a donat PP-DD anul trecut mai multi bani decat economiile sau veniturile din declaratiile de avere, iar contactat de Mediafax acesta a sustinut ca se va supune sanctiunilor daca necesar, asumandu-si inclusiv riscul pierderii mandatului.
         Cei 130.000 de lei donati ar fi trebuit sa se regaseasca in conturi, iar suma ar fi trebuit declarata, intrucat depasea nivelul de 5.000 de euro prevazut de Legea ANI.
         Senatorul PP-DD Dumitru Marcel Bujor a donat partidului din partea caruia a candidat in alegeri 130.000 de lei pe 3 iunie 2012, iar sotia sa, Cristina Bujor, 29.400 de lei pe 28 noiembrie 2012.
         Bujor declara in 20 aprilie 2012, inainte de alegerile locale de anul trecut, in calitate de candidat, ca detine 1.800 de metri patrati teren arabil extravilan in localitatea Dealul Cuciur, obtinuti prin cumparare in 2009. El mai preciza ca are in proprietate un apartament in Onesti, de 54 de metri patrati, cumparat in 1990, la care se adauga un autoturism Chevrolet, cumparat in 2007.
         Bujor mentiona la acel moment ca nu detine conturi sau economii, plasamente sau investitii care sa depaseasca 5.000 de euro. Totusi, el preciza un credit contractat in 2010, scadent in 2013, de la BCR in valoare de 4.000 de euro, aflat sub pragul de 5.000 de euro peste care legea prevede obligativitatea declararii sumelor.
         Acesta sustinea la capitolul veniturilor realizate in ultimul an fiscal incheiat ca a obtinut 48.000 de lei brut, in calitate de director al SC Trotusul SA Onesti, 12.000 de lei brut ca administrator al SC Magna Arena SRL Onesti, iar sotia sa ca "sef alimentatie publica" 20.400 de lei brut.
         Declaratia de avere a lui Bujor ramane identica si in momentul depunerii documentului in calitate de consilier local al municipiului Onesti, mai precis pe 27 iulie 2012, chiar daca din documentele publicate in Monitorul Oficial reiese ca acesta donase deja PP-DD 130.000 de lei.
         O alta declaratie de avere este depusa ulterior de catre Dumitru Bujor in calitate de candidat la alegerile parlamentare pentru un mandat de senator, pe 29 octombrie 2012. De aceasta data, el mentioneaza ca a economist in doua conturi 20.000 de lei, din care un cont curent deschis la Banc Post de 10.000 de lei si alti 10.000 de lei la BCR, mentionati ca "fonduri de investitii sau echivalente, inclusiv fonduri private de pensii sau alte sisteme de acumulare". De asemenea, Bujor de aceasta data nu mai mentioneaza datoria de 4.000 de euro catre BCR.
         Totodata, in declaratia de avere din 18 decembrie 2012, depusa in calitate de senator, Bujor nu mai mentioneaza economiile de 20.000 de lei, in conditiile in care sotia acestuia apare in Monitorul Oficial ca a donat PP-DD 29.400 de lei in perioada campaniei electorale pentru parlamentare.
         Cu toate acestea, pe 3 ianuarie 2013, Bujor a mai depus o declaratie de avere, pentru incheierea mandatului de consilier local in Onesti. Cu aceasta ocazie, senatorul mentioneaza in document din nou ca are datoria de 4000 de euro la BCR, dar si faptul ca a beneficiat de venituri in calitate de consilier local de 3.230 de lei net.
         Contactat de Mediafax, Bujor a fost intrebat de unde a luat banii pe care i-a donat PP-DD, in conditiile in care sumele nu sunt reflectate in declaratiile de avere.
         "Pai da' eu am 59 de ani... de atatia ani cred ca am adunat eu in timpul asta niste economii", a replicat senatorul.
         In momentul in care a fost intrebat de ce nu a declarat sumele in declaratia de avere, senatorul PP-DD a raspuns: "Pai... dar... cat sa spun... pe retributia mea pe trei ani sau pe cat este... Nu stiu, ca eu atunci am, sunt la volan si nu pot sa... Deci e retributia mea pe cativa ani, eu am mai avut si o societate si am vandut o societate. Bine ca... treceam eu ca am vandut societatea acuma¬".
         De asemenea, Bujor a fost chestionat de ce nu a mentionat cei 130.000 de lei.
         "Daca eu am vandut o cladire acum 3 ani cu 45.000 de euro... doar acolo nu scrie ca sa-i declari pe aia 45.000 de euro, ca am vandut acum trei ani. Mie imi spune care este retributia mea ca angajat, o fost, nu...", a mai sustinut senatorul.
         In momentul in care i s-a precizat ca, potrivit legii ANI, ar fi trebuit sa declare economiile mai mari de 5.000 de euro, Bujor a replicat: "Nu, nu spune... veniturile poate, altceva peste 5.000. Nu stiu, nu mai tin minte".
         Intrebat in legatura cu faptul ca ar putea sub incidenta legii ANI, care ar putea declansa o verificare, Bujor a raspuns: "Sa se declanseze, ca eu justific acesti bani. V-am spus, acum un an jumate, sau acum... nu mai tin minte, am vandut o cladire, un magazinas, cu 45.000 de euro".
         Senatorul a fost intrebat daca banii pe care i-a obtinut din vanzarea imobilului i-a tinut in banca.
         "I-am tinut unde i-am tinut... doar nu-s obligat sa-i tin la banca", a mai sustinut senatorul.
         In plus, Bujor a fost intrebat daca nu ia in calcul faptul ca este posibil sa-si piarda mandatul, intrucat declaratiile de avere sunt completate pe propria raspundere si intra sub incidenta Codului penal.
         "Pe propria raspundere eu voi raspunde, si voi raspunde sub incidenta Codului Penal. Daca eu stiu ce bani am in casa si eu stiu ce bani am donat e clar ca stiu... doar nu a facut altcineva in locul meu, sau mi-a dat altcineva banii sau... (...) Voi raspunde eu, voi pierde mandatul, voi orice o fi, asta este problema mea, nu? Cum sa-l pierd daca eu sunt sigur ca eu am banii... si asta. Dar eu am facut pe propria raspundere, nu? In momentul in care sunt major, eu stiu ce am facut si voi raspunde", a mai sustinut Bujor.

BACAU
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0