Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SENATORI
Adaugat: 11 Septembrie 2013

Senatorul care vrea o lege pentru firma familiei

 

         Senatorul liberal Viorel Grigoraş, ajuns în Parlament la sfârşitul anului trecut dintr-un colegiu din Botoşani, pare că a venit la Bucureşti să-şi facă legi în interesul propriu.
         Iată ce proiect de lege propunea Viorel Grigoraş în februarie 2013, adică la două luni după ce a venit la Bucureşti ca senator: “Propunere legislativă privind modificarea articolului 23 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, republicată, cu modificările şi completările ulterioare“. Modificările propuse de senatorul botoşănean, care, întâmplător, este patronul celei mai mari firme de transport de persoane din zonă, sunt următoarele: statul să dea nişte cupoane şi celor cu autocare pentru transportul veteranilor, invalizilor şi al văduvelor de război care vor să călătorească interjudeţean. În prezent nu sunt decontate interjudeţean decât călătoriile cu trenul, iar cele cu mijoacele rutiere, doar intrajudeţean.
         Viorel Grigoraş motivează necesitatea unei asemenea propuneri astfel:
         Articolul 23 din Legea nr. 44/1994 se referă Ia achitarea costurilor de călătorie pe calea ferată, căile fluviale şi auto judeţene, pe baza legitimaţiilor de transport tip card, limitând astfel posibilitatea de a circula gratuit doar pe teritoriul unui judeţ. Interpretând în sens restrâns, atât termenul de “auto judetene”, cât şi “călătorii interne” se referă la călătorii gratuite în interiorul judetului. Această interpretare limitează dreptul veteranilor şi văduvelor de război de a circula pe mijloacele de transport auto în afara judeţului (în ţară), comparativ cu beneficiarii călătoriilor gratuite pe CFR a veteranilor şi văduvelor de război, care pot circula, gratuit, conform Legii 44/1994, pe orice distanţă în interiorul ţării. Prin prezenta propunere legislativă, urmăresc acordarea proporţională a dreptului veteranilor şi văduvelor de război de a călători gratuit pe mijloacele de transport auto în afara judeţului, astfel cum este pentru călătoriile gratuite pe CFR.
         Asta a scris senatorul Grigoraş în motivaţia pe care a depus-o la Senat. Cu alte cuvinte, a identificat o lege care i-ar defavoriza pe veteranii de război şi văduvele de război. Pare un frumos gest de raparaţie, însă unul dintre beneficiarii aplicării acestor modificări ar fi chiar el şi familia lui.
         Viorel Grigoraş a fost patron la firma de transpoturi RVG Speed SRL. El a înfiinţat-o în 2002, el a conduse da atunci şi până a ajuns demnitar. În prezent, firma este condusă de fiul său, Radu Grigoraş. În calitate de administrator al firmei RVG, înainte de a-şi începe cariera politică, Viorel Grigoraş a reuşit să se pricopsească cu un dosar penal exact pentru probleme cu deconturile de cupoane pentru pensionari, scrie site-ul botosaninecenzurat.ro. În prezent dosarul său se află la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
         Casa Judeţeană de Pensii Botoşani a decontat către SC RVG Speed SRL numai în ultimul an în jur de 330.000 de lei, echivalentul a circa 100.000 $. Casa Naţională de Pensii s-a sesizat din oficiu şi au fost făcute plângeri la Parchet şi Garda Financiară.
         Iată cursul propunerii legislative a lui Viorel Grigoraş: în Senat respinsă, punctul de vedere al Guvernului negativ, Comisia de Buget Finanţe - aviz negativ, Comisia pentru Drepturile Omului - aviz negativ şi Comisia pentru Muncă - aviz negativ. În prezent se află la Camera Deputaţilor în dezbatere, iar în Comisia de Apărare a primit aviz negativ de la absolut toţi membrii, indiferent de culoarea politică a acestora.
         Mai mult, Guvernul este explicit: “Considerăm că nu este necesară modificarea art. 23 din Legea nr. 4411994, întrucât şi în prezent veteranii de război şi văduvele de război care locuiesc în mediul rural beneficiază de 12 călătorii interurbane, dus-întors, în cursul unui an calendaristic, pe mijloacele de transport auto, dacă nu există posibilitatea să călătorească pe calea ferată”. Semnează colegul de alianţă şi premierul Victor Viorel Ponta.
         Astfel, încercarea de mică ciupeală cu acte în regulă a unui senator pare să fie oprită. Chiar şi aşa, este interesant de urmărit cu ce se ocupă aleşii noştri după ce au primit un mandat în Parlamentul României. Pentru că, atunci când nu au acces la marile afaceri care se fac la nivel înalt, parlamentarii mai puţin cunoscuţi încearcă să-şi rezolve micile afaceri locale. Legal, bineînţeles.


​Sursa foto: http://www.gazetabt.ro/wp-content/uploads/2012/11/big_viorel_grigoras.jpg

BOTOSANI
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Ministerul Muncii: Se pot angaja și plăti legal persoane pentru munci casnice

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
„Izvor de Bunătăți” în Parcul Izvor, începând de mâine și până pe 1 Mai

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0