Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
PRIMARI
Adaugat: 19 Iunie 2013    Actualizat: 22 August 2013

Seful Finantelor Negresti, cu nasu’ în campanie!

 

         Ghici cine îl apãrã pe Voicu…

         Candidatul PSD la primãria Negresti, Vasile Voicu, si-a scos la bãtaie artileria grea, dorind sã câstige cu orice pret primãria în care a fost viceprimar. Pentru a câstiga rãzboiul pentru primãrie, acesta l-a implicat în actiunile sale electorale pe finul sãu, Petricã Sorinel Vasiliu, nimeni altul decât seful Administratiei Finantelor Publice din Negresti, cel mai tare om din finantele locale. Finul Vasiliu, grijuliu, l-a luat în spatiu pe Voicu, întrucât acesta nu ar fi putut candida la primãrie, neavând mutatie pe Negresti. Sefii Directiei de Finante a judetului nu cred cã Vasiliu a gresit în vreun fel, mai ales cã este de notorietate relatia de rudenie dintre cei doi, Voicu si seful AFP. În ceea ce-l priveste, fostul viceprimar de Negresti are motive reale sã se rusineze de trecutul sãu. Dupã ce s-a îndrãgostit de o secretarã din R. Moldova, în 2008, Voicu si-a pãrãsit sotia si si-a întemeiat o nouã familie alãturi de fosta secretarã moldoveanã. Acum, cei doi stau într-o casã construitã în comuna Todiresti, crezând cã populatia Negrestiului a uitat haiduciile lui Voicu de pe vremea când se credea stãpân peste oras.

         Nu ar fi putut sã candideze la primãrie, dacã nu sãrea finul sã-l protejeze si sã-i punã casa la dispozitie. Vorbim de fostul viceprimar al orasului Negresti, Vasile Voicu, cel care candideazã pentru postul de primar al Negrestiului din partea PSD. Finul Vasiliu, sãritor din fire, care îndeplineste si functia de sef al Administratiei Finantelor Publice Negresti, si-a luat imediat nasul de cununie în spatiu, pe strada “Mihail Kogãlniceanu”, nr. 78, lucru cunoscut de oamenii din zonã. Initial, a fost o miscare secretã, fãcutã cu complicitatea unei surori de-a lui Vasiliu, care lucreazã la Evidenta Persoanei. Situatia s-a aflat înainte de campania electoralã, când Voicu a început sã se afiseze tot mai mult pe la actiunile PSD. “Nu e nicio ilegalitate dacã dl. Vasiliu l-a luat în spatiu pe dl. Voicu. E o problemã personalã, fiecare decide cum e mai bine”, sustine directorul DGFP Vaslui, Mihãitã Pantâru. Nu e de mirare, având în vedere faptul cã USL a ajuns la guvernare si prin prisma acestor relatii de cumetrie dintre Voicu si seful AFP, cã Vasiliu îsi pãstreazã în continuare seful de la conducerea AFP Negresti. Despre Voicu, oamenii din Negresti au numai cuvinte de ocarã.

         Cum si-a pãrãsit Voicu familia, în 2008

         Fostul viceprimar al Negrestiului, Vasile Voicu, a stabilit, prin 2007, o relatie furtunoasã cu o secretarã de primãrie din Republica Moldova. Sotia îl acuza atunci de faptul cã si-a pãrãsit familia si nu mai are grijã nici mãcar de copii. “Avem 30 de ani de cãsnicie, patru copii, dacã vi-i arãt, sunt ca florile. Nici copiii nu mai pot, el m-a acuzat cã m-am îmbolnãvit si nu m-a mai vrut”, plângea femeia, cu patru ani în urmã. Adriana Voicu povestea cã Vasile, fostul ei sot, ar fi cunoscut-o pe amantã la o instruire pe teme de administratie publicã între România si Republica Moldova. Femeia care i-a luat mintile lui Vasile Voicu si cu care mai târziu s-a cãsãtorit avea, pe atunci, 37 de ani, divortatã si cu doi copii minori. Era secretarã la raionul Stefan Vodã, în comuna Tudora. Prin 2008, am vorbit cu amanta lui Voicu, devenitã mai târziu doamna Voicu. “Da, am fost în casã la dl. Voicu, dar era o chestie de schimb de experientã, am fost cu doamna primar de la noi si alte douã doamne din Tudora. Localitãtile noastre sunt înfrãtite, Negresti si Tudora, avem relatii de prietenie. Deci, chestia cu casa dlui Voicu e legatã de o excursie, nu cum spune sotia dânsului. Eu cred cã doamna Voicu este o femeie foarte geloasã. Sã fi fost o femeie desteaptã, ar fi trebuit sã-si sustinã sotul în campania electoralã, nu sã-si facã sotul de rusine. Nu este nicio relatie între mine si dl. viceprimar Voicu. Dânsul este un bãrbat foarte generos, un sufletist si de aceea au apãrut aceste bârfe”, se plângea fosta secretarã. Or, evenimentele ulterioare au demonstrat cã minciuna are picioare scurte.

         Voicu a plãtit pentru a fi votat în 2008. Degeaba…

         La alegerile locale din 2008, în Negresti a izbucnit un scandal de proportii când candidatul PRM la functia de primar din acel moment, Vasile Voicu, a fost surprins pe camerã în timp ce se plimbã în masinã cu un personaj, care primea bani pentru a plãti câteva voturi în favoarea sa. Vasile Voicu a riscat mult, inclusiv o pedeapsã cu închisoarea, dupã ce Politia i-a întocmit dosar penal complicelui sãu, Constantin Cincilescu. Este vorba de o înregistrare de câteva minute, în care Voicu este filmat în timp ce se plimbã într-o masinã cu unul din liderii rromilor din oras, dupã care acesta împarte banii primiti de la Voicu alegãtorilor din zonã. Filmarea a ajuns pe masa politistilor, care au fãcut verificãri sub acuzatia de „mitã electoralã”. Oamenii din Negresti au spus, dupã alegerile din 2008, cã Vasile Voicu ar fi avut o cãdere psihicã, spunând unor apropiati cã se aflã „pe o insulã din Pacific, unde ascultã valurile oceanului”, desi se afla în oras!

Negresti, VASLUI
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0