Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ECONOMIE
Adaugat: 19 Iunie 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Consumatorii vor avea mai multe drepturi, așa se arată în proiectul pus în dezbatere publică de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) care mai anunță că regulile de furnizare a energiei electrice se vor schimba. Una dintre schimbări prevede că furnizorul nu va putea denunța unilateral contractele de furnizare încheiate cu clienții finali, doar consumatorul de energie electrică putând face acest lucru, potrivit „Adevărul”.

 

       De asemenea, consumatorii vor avea posibilitatea să ceară furnizorului de energie electrică reeșalonarea la plată a sumelor datorate în termen de 30 de zile de la emiterea facturii. În proiectul lansat în dezbatere publică, este introdus și termenul de „prosumator”, mai exact, atât consumator, cât și producător de energie electrică. Acest aspect îi vizează pe cei care și-au montat panouri fotovoltaice și produc energie în exces. 

 

       În ceea ce privește contoarele inteligente, va fi introdusă obligativitatea furnizorilor de a factura consumul real de energie electrică pe baza datelor de măsurare colectate. Va fi introdusă și perioada de facturare lunară pentru consumatorii care primesc energie electrică în regim reglementat, adică la prețul stabilit de stat, valabil din acest an și până în 2022.

 

       Consumatorii care nu beneficiază de prețurile reglementate, cei din piața liberă, vor stabili perioada de facturare cu furnizorii, dar aceasta nu trebuie să fie mai mare de 3 luni. În factură, clientul va putea vedea care era indexul la începutul și sfârșitul perioadei de facturare și intervalul de timp și modalitățile prin care pot trimite indexul autocitit. 

 

       Conform proiectului ANRE, furnizorii vor menționa și dreptul clinetului de a schimba furnizorul în mod gratuit, cu respectarea condițiilor, modalităților de transmitere a plângerilor, dar și măsurile pe care le pot lua furnizorii dacă factura nu este achitată la timp. Conținutul ofertei de furnizare prezentate consumatorului va fi mult mai detaliat și se va publica atât pe pagina proprie de internet, cât și la punctul unic de contact. Ofertele vor fi introduse și în aplicația „Comparator al ofertelor-tip de furnizare a energiei electrice” cu ajutorul căreia consumatorii vor putea compara prețurile furnizorilor.

 

       În ofertă se vor găsi următoarele informații: datele de identificare ale furnizorului, perioada de valabilitate a ofertei, tipul de client care poate opta, prețul energiei, prețurile pentru alte servicii asociate alimentării cu energie electrică, descrierea serviciilor în cazul în care este oferit un pachet de servicii, dar și condițiile în care se oferă acesta, termenele, modalitățile și condițiile de plată a facturii, opțiunile privind modul de transmitere a facturii, durata contractului, condițiile de reînnoire sau prelungire și de încetare a contractului, modalitatea de acceptare a ofertei și documentele necesare pentru încheierea contractului.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://weradio.ro/intrerupere-de-curent-electric-la-sfantu-gheorghe-marti-31-ianuarie/

 


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
„Macron al României” a stârnit hohote de râs cu discursul din plenul de la Strasbourg. Video
Europarlamentarii de la Strasbourg au râs copios la discursul liderul...
 
`Justițiarii` se atacă între ei
Tensiuni și acuzații uimitoare între șefa Consiliului Superior al ...
 
Refuzul de a o suspenda din funcție pe procuroarea Maria Pițurcă „e rușinos și scandalos”
Procuroarea Maria Pițurcă, cea care a târât pe jos o fetiță de 8...
 
Șantaj în justiția din România?
Oameni trimiși în judecată, chinuiți timp de aproape patru ani și...
 
Desființarea Secției Speciale „este în neconcordanță cu miile și sutele de mii de oameni care sunt victimele unor erori, unor abuzuri care se întâmplă în justiție”
Solicitarea președintelui Iohannis către Consiliul Superior al Magis...
 
Rapoartele GRECO - subiective, conțin erori grosiere, ignoră cu bună știință lucruri evidente, o analiză părtinitoare și superficială
Judecătoarea Dana Gîrbovan desființează rapoartele GRECO despre ca...
 
Oana Zăvoranu critică dur nunta lui Brigitte cu Pastramă: „Nunta jalnică, cu iz de cămin cultural a unei individe în călduri”
Oana Zăvoranu a criticat în termeni duri nunta fostei soții a lui I...
 
Exploatarea neconformă a pădurilor de fag din România, în atenția UNESCO
Pădurile de fag înscrise în patrimoniul UNESCO, în pericol datorit...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
„Ce treabă are un șef de stat cu un candidat pe persoană fizică?”

» 20 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Delia, criticată de fani pentru că „a sărit calul”

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Cinci focare noi de pestă porcină africană în Prahova

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
A fost confirmat primul caz de infecție cu virusul West Nile în România, în acest sezon

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Micii fermieri se pot înscrie începând de luni, 22 iulie, pentru a obține finanțări nerambursabile de 15.000 de euro

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0