Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ECONOMIE
Adaugat: 26 Septembrie 2019

        Federația Operatorilor Români de Transport reacționează la propunerea ministrului Finanțelor cu privire la modificările la Legea RCA, printre care eliminarea prevederilor referitoare la prețul maxim al polițelor și eliminarea atribuțiilor Autorității de Supraveghere Financiară de a stabili modul de calcul al acestora, și anunță că va recurge la ample proteste, informează „Adevărul”.

 

        Transportatorii amintesc de faptul că, după ultimele proteste organizate de Federația Operatorilor Români de Transport împotriva tarifelor RCA, Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost cea care a menținut echilibrul în piață prin implmentarea tarifului de referință.

 

        Din păcate, „în ultimele luni ASF (condusă în prezent de LeonARDO Badea – n. r.) a procedat la angajarea unor oportunişti printre care se se regăsesc rude ale unui controversat preşedinte de patronat, în contrară opoziţie cu ceea ce în urmă cu doi ani reprezenta o prioritate şi anume profesionalizarea sistemelor şi a oamenilor din autoritate” spune FORT.

 

        Surse avizate au declarat pentru „Adevărul” că prețul polițelor obligatorii de răspundere civilă auto va crește treptat începând de anul viitor, după cum vor asiguratorii, și va ajunge să se majoreze chiar și cu 300%. 

 

        „România va fi obligată până la sfârşitul anului sub ameninţarea sancțiunilor să adopte acele măsuri. Preţul RCA va putea creşte după bunul plac al asiguratorilor. Vom asista cu siguranţă la creşterea tarifului RCA începând de anul viitor, dar nu foarte mult. Această creştere va avea loc treptat. Sunt convins că vor găsi metode mai sigure pentru a crește prețul în toată piața. Prețul RCA este preconizat să crească în cursul anului următor cu aproximativ 15%. Ideea este că prețul va crește în fiecare an începând cu 2020. Când va ajunge la nivelul mediu al UE se va stabiliza. E vorba de câțiva ani, timp în care creșterea va fi de 300%. Estimez că, în vreo 5 ani, prețul mediu al polițelor va fi de 350 de euro” potrivit surselor.

 

        Sursa citată a mai spus că ASF nu se va opune acestor modificări pentru că se va bucura să nu mai răspundă de prețul RCA și, în același timp, va avea încasări mult mai mari dacă prețul polițelor cresc, ținând cont că primește aproximativ 1% din valoarea fiecărei asigurări. FORT amintește de sfârșitul anului trecut când Consiliul Concurenței a sancționat nouă companii de asigurare și Uniunea Națională a Societăților de Asigurare din România pentru că și-au coordonat comportamentul „pe piață în vederea majorării tarifelor la asigurările obligatorii de răspundere civilă (RCA) însă ASF nu a luat nicio măsură împotriva administratorilor acestor societăți”.

 

        „În raport cu toate aceste probleme şi împotriva modificărilor legislative astfel justificate, în condiţiile în care ASF demonstrează că se află din nou pe direcţia greşită, FORT se pregăteşte să organizeze la jumătatea lunii octombrie în Piaţa Victoriei un nou protest cu participarea transportatorilor din toată ţara” a atras atenția Federația Operatorilor Români de Transport.

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.realitatea.net/proteste-de-amploare-ale-transportatorilor-sute-de-camioane-vor-bloca-pia-a-victoriei_1981994.html

 

Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Modificări cu privire la purtatul măștii: Când ai voie să NU o folosești
A fost modificat ordinul de ministru cu privire la purtatul măștii d...
 
Tot ce trebuie să știi despre starea de alertă
Starea de alertă - principalele prevederi.
 
Șeful DSU, precizări despre starea de alertă: Terasele rămân închise, se prelungește suspendarea unor zboruri
Raed Afarat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a f...
 
Udrea și dosarul Microsoft: Zile petrecute în arest, ani buni de judecată, imaginea distrusă, clasare pe motiv că fapta nu există
Elena Udrea a scăpat de dosarul Microsoft după ani buni de judecată...
 
Rafila: Suntem în zona galbenă! E bine, ai speranță că ții epidemia sub control
Alexandru Rafila spune că suntem în zona galbenă în ceea ce prive...
 
Casa Națională de Pensii Publice își reia gradual activitatea. Ce servicii vor fi disponibile la ghișee
Casa Națională de Pensii Publice anunță că, odată cu încetarea ...
 
30.000 de români vor fi testați pentru Covid-19. Când va începe campania Ministerului Sănătății
Președintele Societății Române de Microbiologie a spus că 30.000 ...
 
Ministrul Sănătății spune când vor putea românii să meargă la plajă: „Este o vară de încercare”
Dacă după introducerea măsurilor de relaxare lucrurile evoluează b...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
GCS: Precizări despre triajul epidemiologic la intrarea într-o incintă

» 27 Mai 2020 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Victor Slav, despre noua iubită: „Ea este o fată normală... Avem planuri mari împreună”

» 26 Mai 2020 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Secretele unui machiaj impecabil

» 27 Mai 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Peștera Lacul Dracului din Munții Locvei, un monument al naturii ce merită vizitat
CARAS-SEVERIN
» 27 Mai 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Primarul Adrian Dobre invită tinerii să adere la Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Ploiești

» 26 Mai 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Adrian Dobre, despre achiziția creșei Upetrom: Locuri asigurate pentru micuții ploieșteni/ Personalul va avea în continuare loc de muncă

» 25 Mai 2020 | Comentarii 0