Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 17 Mai 2018

Comentarii 0 Comentarii

      „Vă mulțumim pentru jignirea pe care ne-ați adus-o amenințându-ne cu inspecții inopinante la clasă, fiindcă acum ni le permitem (doar ne-ați `dublat` salariile)!”. Așa începe scrisoarea deschisă către ministrul Educației Valentin Popa, publicată de învățătoarea Mara Luana Rauca pe Facebook.

      Conform învățătoarei, ministrul Popa, a transmis cadrelor didactice pe un ton amenințător, că se vor face inspecții neanunțate la clasă, deoarece toți reprezentanții ministerului ar fi nemulțumiti de felul în care își desfășoară activitatea dascălii, mai ales acum când li s-au `dublat` salariile. Deranjante nu sunt inspecțiile, în opinia Marei, ci atitudinea ministrului care i-a făcut pe învățători și profesori să pară „o tagmă nepregătită profesional care a primit bani nemeritați.”

      „Dragă domnule ministru, vă reamintesc că există o lege a educației care spune foarte clar că aceste inspecții nu se pot face fără acordul cadrului didactic sau fără a fi anunțate din timp! Din ceea ce ați afirmat am înțeles că toți sunteți foarte nemulțumiți de prestația noastră, că vreți să vă dați bine pe lângă părinți și că veți pune biciul pe noi, ca să muncim mai cu râvnă pentru a spori calitatea învățământului românesc, fix acum când avem salariile dublate. Domnule ministru, sunteți într-o eroare: noi nu avem salariile dublate! Mie trebuie să mi se mai pună circa 1400 de lei la acutalul salariu, ca să putem vorbi de o dublare. Faptul că am primit puțin peste 300 de lei nu înseamnă deloc `dublare`. Acum am și eu 2000 de lei, după aproximativ 18 ani de muncă cu gradul 2. Câțiva ani am de zile am avut 1500-1600 de lei. Deci despre ce dublare vorbiți?” a scris învățătoarea Mara Luana Rauca.

      Aceasta a mai amintit ministrului Educației că este mai important să se ocupe de adevăratele probleme din educație, lipsa manualelor și auxiliarelor de calitate, disponibilitatea lor la începerea anului școlar și distribuirea gratuită, integrarea copiilor cu Cerințe Educaționale Speciale; nu ar trebui să își îndrepte atenția spre „mărunțișul” din buzunarul dascălilor.

      „Vă rugăm să fiți mai atent la adevăratele probleme din sistem, nu la mărunțișul din portofelele noastre! Dacă noi trebuie să fim verificați acum că avem salarii `mari`, ne întrebăm de ce nu se întâmplă același lucru și la cel mai înalt nivel (parlament, senatori care dorm și au salarii uriașe). Pe ei de ce nu îi ia nimeni de urechi? Ei ce calitate oferă? Țara noastră e în cădere liberă și toți ochii sunt ațintiți asupra cadrelor didactice.” a conchis învățătoarea Rauca.

 

Sursa photo: //www.google.ro/search?biw=1920&bih=925&tbm=isch&sa=1&ei=zlD9WpWON4uVsAeVtJ3YAQ&q=scoala&oq=scoala&gs_l=img.3..35i39k1j0l9.43188.43188.0.43492.1.1.0.0.0.0.117.117.0j1.1.0....0...1c.1.64.img..0.1.116....0.fDBVEFe7Q8c#imgdii=JoDmr-XV_xDb6M:&imgrc=vaXg0LDIx-ArXM:


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Aleea Domnitorilor, inaugurată în același timp la Poiana Câmpina și Zaim
Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, la Poiana Câmpina și la Zaim –...
 
Franța și Germania, mutilate de proteste
În timp ce în Franța se anunță proteste masive pentru weekend, î...
 
Se cere acceptarea României, fără întârziere, în Schengen
Parlamentul European a votat o a doua rezoluție pentru ca România ș...
 
Șeful Direcției Generale Anticorupție, acuzat de plagiat
Fostul șef al Poliției Române, Cătălin Ioniță, este acuzat că ...
 
Dacian Cioloș, vicepreședinte al unei organizații radical-naționaliste
Trecutul lui Cioloș ascunde lucruri care ar trebui să ne îngrozeasc...
 
Mandatele date de ICCJ pentru SRI sunt abuzive
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că mandatele de sigura...
 
Mircea Badea, mesaj dur pentru Andreea Esca
„Duduia Esca, asta e o...”
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Augustin Lazăr nu se dă plecat

» 16 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Minte sau... minte?

» 15 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Oana Radu s-a îngrășat din nou

» 14 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Aparat performant dat în folosință la Brașov

» 14 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
PNL a prezentat o alternativă la bugetul inexistent de la PSD

» 14 Decembrie 2018 | Comentarii 0