Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 12 Iulie 2013    Actualizat: 13 Iulie 2013

Scandal urias in sanatate! SRI a demascat o intreaga retea de medici care falsificau biletele de trimitere primeau sume de bani

 

         Cabinetele a mai multor zeci de medici, care sunt urmăriți de câteva luni de către procurorii din Parchetul Capitalei, au fost percheziționate în această dimineață de către mascați. Unul dintre medici a fost ridicat dintr-o pensiune din Drobeta Turnu Severin.
         Update: Procurorii au descris modul în care acţiona “Reţeaua doctorilor penali”. Astfel, angajaţii a două laboratoare de analize medicale, direct sau prin intermediari, stabileau o legătură cu un medic (specialist sau de familie), în baza căreia cei din urmă emiteau în mod constant numeroase bilete de trimitere pentru analize medicale, cu valoarea compensată, fără a avea acoperire într-o situaţie reală, în sensul că biletele erau eliberate pe numele unor pacienţi care nu fuseseră consultaţi sau deşi au fost consultaţi nu li s-a recomadat efectuarea unor analize medicale. Biletele astfel completate (circa 14.000) de către medic sau asistentul său erau înmânate unor angajaţi ai laboratoarelor şi înaintate ulterior spre decontare la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti.
         “Taxa” de medic: 10%
         Medicii care falsificau biletele de trimitere primeau sume de bani reprezentând 10% din valoarea analizelor recomandate. Aproximativ 70% din activitatea celor două laboratoare de analize consta în operaţiunile fictive descrise. Totodată, cele două laboratoare efectuau şi în mod real analize, însă foloseau reactivi vechi sau chiar expiraţi, iar rezultatele se stabileau mai mult prin deducţie decât în baza unor temeiuri ştiinţifice. Oricum, aparatura laboratoarelor, în ipoteza în care ar fi fost permanent funcţională, nu ar fi putut procesa analizele decontate de către C.A.S.M.B. – atât cantitativ cât şi calitativ. Au existat şi cazuri în care au fost pierdute probele biologice ale pacienţilor, situaţie în care angajaţii treceau în buletinele de analiză rezultate fictive.
         800 de persoane audiate
         Până în prezent, în cauză au fost audiate circa 800 de persoane în numele cărora au fost emise fictiv bilete de trimitere. În urma punerii în aplicare a mandatelor de aducere au fost prezentate în ziua curentă la audieri 42 de persoane.
         Medic de la Elias săltat dintr-o pensiune
         Unul dintre medicii puşi sub acuzare pentru decontări ilegale de analize medicale, în valoare de peste 500.000 de euro, a fost ridicat de la o pensiune din Drobeta Turnu Severin. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Mehedinţi, subcomisar Nicolae Lohon, pe numele medicului Tribunalul Bucureşti a emis mandat de aducere, bărbatul, în vârstă de 40 de ani, având calitatea de învinuit în dosarul reţetelor false în care în această dimineaţă s-au desfăşurat mai multe percheziţii. Sergiu Bărsan urmează să fie dus la Bucureşti pentru audieri. Sergiu Mihai Bârsan este medic la Clinica de Cardiologie a Spitalului Elias din Capitală.
         Acțiunea polițiștilor este parte a unei anchete de amploare în care sunt vizați 42 de medici care eliberau rețete false. Prin această metodă bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a fost prejudiciat cu peste 500.000 de euro. Medicii sunt acuzați de procurori de fals în acte publice, uz de fals, dare și luare de mită.
         44 de percheziţii, 42 de mandate de aducere
         La acţiune participă 13 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi 175 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, fiind efectuate 44 de percheziţii domiciliare şi, de asemenea, puse în executare 42 de mandate de aducere.
         “Activitatea infracţională a constat, în principal, în fraudarea de către mai mulţi medici şi angajaţi ai unor laboratoare de analize medicale a bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prin decontarea unor analize medicale care nu au fost efectuate în realitate, cauzându-se un prejudiciu de peste 500.000 de euro”, se arată într-un comunicat al Parchetului Capitalei.
         Gruparea, monitorizată de SRI
         Cercetările în cauză sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi DGPMB – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.
         Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, prin ordonanţa din data de 19.03.2013, extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale într-o cauză având ca obiect falsificarea unor reţete de către anumite cadre medicale, în baza cărora s-au decontat sume importante prin intermediul Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (C.A.S.M.B.).
         Campania „Medicul de gardă”. Achiziţii pentru spitale, fără bază legală
         Intențiile Ministerului Sănătații de a cumpăra prin licitații centralizate de la ace și seringi, până la aparatură medicală și medicamente sunt ilegale, atenționează experții
         Campania “Medicul de Gardă”. Avere de milioane de euro din medicamente compensate
         Cu 16 angajați și trei farmacii, Gabriela Rusu, fiica, fiul și ginerele au adunat în ultimii trei ani 130 milioane de lei din decontări. Veniturile lor concurează Fabrica de Antibiotice din Iași
         Dezvăluirile „Medicului de gardă” l-au scos din pepeni pe ministru. Eugen Nicolăescu dă în judecată Evenimentul zilei
         Ministrul Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu, a fost tot timpul extrem de deranjat de dezvăluirile făcute de persoane din sistemul sanitar, în cadrul campaniei EVZ denumite: „Sursa Medicul de gardă”. Ministrul a preferat să acuze EVZ, în loc să declanşeze anchete care să ducă la aflarea adevărului sau, eventual, să iniţieze dezbateri în cadrul cărora să poată fi identificate soluţii pentru problemele cronice ale sistemului de Sănătate.
         Dezvăluirile „Medicului de gardă” se confirmă. Manager de spital, anchetat pentru o fraudă de 10,5 milioane de lei
         Numit în functie de însuşi ministrul Nicolăescu fostul director de la Spitalul Obregia este acuzat de procurori că a supraevaluat lucrările de reparaţii şi-a înregistrat mai multe cheltuieli fictive.
         Sursa „Medicul de Gardă”. Reforma din Sănătate va fi limuzină sau dric pentru pacient?
         „Medicul de gardă” desființează pas cu pas măsurile pe care ministrul Sănătații, Eugen Nicolăescu, vrea să le implementeze, în lunile următoare, prin ordonanțe de urgență pentru „a reforma” domeniul. Inclusiv baronii PNL s-au revoltat ieri față de inițiativele ministrului liberal.


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Catalogul electronic, tot mai aproape de realitate
Ministerul Educației a pus în consultare publică proiectul de Ordin...
 
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Ce spune Iohannis despre candidatura la șefia NATO: Da, știu că sunt afirmații..
Președintele României vorbește despre candidatura pe care și-a dep...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
 
 
 
EDUCATIE
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A început Târgul Primăverii la Arad – Program de vizitare
ARAD
» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0