Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 16 Iulie 2013

Scandal din cauza unui laborator clandestin de medicamente. Un ieșean a contrafăcut un cunoscut medicament al Antibiotice

 

         IAȘI. Un bărbat în vârstă de 37 de ani, terapeut privat, va trebui să dea socoteală în instanță, după ce a fost acuzat de comercializarea unui medicament contrafăcut.
         Procurorii l-au trimis în judecată pe Petru Ungureanu, pentru punere în circulație de medicamente fără respectarea prevederilor legale. În urmă cu câteva luni, SC Antibiotice SA Iași a sesizat Parchetul cu o plângere în care solicita identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care, prin postarea pe site-uri de oferte de vânzare cu privire la produse cu denumirea „Cicatrol“, au comis infracțiuni.
         >Compania Antibitice este titulara certificatului de la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) pe un termen de zece ani pentru marca „Cicatrol“, act care conferă protecție pe teritoriul României pe întreaga durată de valabilitate, precum și un drept exclusiv asupra mărcii. Produsul purtând marca respectivă nu a fost introdus pe piața farmaceutică, aflându-se în ultimele faze de cercetare și testare și într-o etapă premergătoare obținerii de autorizații specifice.
         Contrar acestei stări de fapt, pe 15 noiembrie 2011, șeful Biroului de Logistică-Promovare a constatat pe Internet că pe mai multe site-uri sunt postate anunțuri de comercializare a produsului „Cicatrol“, sub formă de cremă și de gel. Pe toate acele site-uri era dat un număr de telefon mobil pentru contactarea vânzătorului auto-intitulat „Ungureanu“ și cu adresa în Iași.
         Numele unui spital, implicat în poveste
         În urma verificărilor, anchetatorii au constatat că vânzătorul era Petru Ungureanu, care este înregistrat ca pesoană fizică autorizată (PFA). Oamenii legii au susținut că, la sediul PFA Ungureanu P. Petru, de pe strada Sf. Sava, individul avea un laborator clandestin în care producea mai multe mărfuri, printre care și creme sau geluri contrafăcute purtând denumirea „Cicatrol“.
         După efectuarea unor percheziții, au fost ridicate 35 de produse tip cremă cu inscripția „Cicatrol“, dintre care patru cutii purtau sigla Spitalului Militar din Iași. De asemenea, au fost identificate 3.400 de cutii din plastic de culoare albă, de diferite mărimi, asemănătoare cu cele în care era ambalat produsul „Cicatrol“, precum și 196 de etichete tip autocolant cu inscripția „Cicatrol“.
         Pe 8 decembrie 2011, polițiștii l-au prins pe Ungureanu în spatele Complexului Comercial „Hala Centrală“ având asupra sa cinci cutii cu eticheta „Cicatrol“, despre care a declarat că urma să i le vândă unei persoane necunoscute cu prețul de zece lei.
         Anchetatorii au constatat că, în perioada ianuarie 2009 – 30 ianuarie 2012, Ungureanu a expediat prin oficiile poștale din Iași 406 colete. Unul dintre martorii contactați de procurori a declarat că a cumpărat produsul de pe un site, l-a folosit pentru cicatrizarea unor leziuni lăsate de arsuri, dar că nu a avut niciun efect.
         În scop umanitar!
         Un alt martor care a susținut că s-a întâlnit cu Ungureanu a precizat că acesta din urmă i-a spus că a lucrat „cu dr. Oiță (presupusul inventator al produsului – n.r.) în cadrul Spitalului Militar din Iași“.
         „La audieri, învinuitul Petru Ungureanu a arătat că a preparat 50 de cutii care conțineau crema Cicatrol, și anume o loțiune cicatrizantă, pe bază de plante, după o rețetă proprie. Acesta a susținut că a adăugat indicativul «STD», care reprezenta un standard de calitate impus de el însuși! Contrar probatoriului administrat, el a precizat că a oferit majoritatea produselor la cunoștințe și prieteni, în scop umanitar, fără ca produsul să aibă rezultate adverse ori secundare. Atât ambalajul de prezentare, eticheta produsului, cât și prospectul erau făcute pe calculator de învinuit, fără a fi supuse unui control specializat, fără a fi testată eficiența medicamentului introdus pe piață“, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, prim-procurorul adjunct Irina Perjoiu.


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
INTERNATIONALE
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A început Târgul Primăverii la Arad – Program de vizitare
ARAD
» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0