Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 13 Iulie 2019

       O fostă inspectoare în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, Angela Brânduș, a fost achitată definitiv, după aproximativ patru ani de chin, în care a fost târâtă prin tribunale, suspendată din funcție, fără venituri și acuzată de lucruri pe care nu le-a făcut. Prin tot acest coșmar a trebuit să treacă pentru că se afla în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit, atunci când cineva avea nevoie să pornească un spectacol judiciar care să ajungă undeva la vârf, informează Antena 3.

 

       La începutul anului, Angela Brânduș povestea aceleiași surse prin ce trecea din poziția de om condamnat în plină instanță pentru un prejudiciu de 35 de lei. „Am intrat într-un bar fără clienți, încasări nu erau, raportul X era zero. Noi am aplicat o amendă pentru o faptă contravențională pe care am constatat-o. DNA ne acuză că nu am constatat fapta pentru consumația noastră. Însă scopul nostru nu a fost acesta, căci dacă aveam această intenție pe loc întocmeam monetar și ceream explicații barmanului. DNA ne reproșează că nu am dat avertisment cu confiscare de 35 de lei, motivând că, de fapt, domnul Vartic care era ținta DNA-ului ne-ar fi instigat la două zile distanță. 

 

       Nu există nicio probă de instigare, deși domnul Vartic se afla sub puterea unui mandat de siguranță națională. Doar martora care a fost o colegă de-a noastră în echipa de control a declarat împotriva noastră. Ba că ne-ar fi instigat la birou, ba că ar fi sunat pe telefon. Deci, martora nu a fost trimisă în judecată, pentru că a colaborat cu DNA” spunea la începutul anului Angela Brânduș.

 

       Alături de Angela Brânduș a fost achitat și șeful ei, Ionuț Daniel Vartic, fostul inspector-șef antifraudă de la Direcția Regională Fiscală Suceava. Acesta, înainte de achitarea definitvă primită de la Curtea de Apel Suceava, a fost condamnat pe fond la Tribunalul Suceava. Soluția a fost pronunțată într-un dosar diferit de cel în care Vartic, fostul inspector-șef Antifraudă Suceava, a fost ridicat de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Potrivit Antena 3, la acea vreme, fratele lui Ionuț Vartic, Marius Vartic, lucra la dosarul fostului judecător CCR Toni Greblă. 

 

       „Marius Vartic refuza, la momentul respectiv, pentru că nu avea probe, să-l aresteze pe judecătorul Toni Greblă. Trebuia dată o lovitură Curții în urma declarației domnului Maior de nemulțumire că picaseră legile `Big Brother` la CCR și explicit dânsul amenința judecătorii. Coincidență sau nu, iată că s-a întâmplat dosarul Toni Greblă. Astăzi, achitat și el definitiv” a explicat Oana Zamfir în cadrul emisiunii `Exces de putere` de la Antena 3.

 

       Pentru ca Marius Vartic să decidă arestarea fostului judecător de la Curtea Constituțională a României, Toni Greblă, s-a apelat la intimidarea fratelui său, Ionuț Vartic. „Ceea ce însă știu și pot să confirm este că întreaga poveste a fost ciudată de la început, de la ziua percheziției când a venit ditamai procurorul cu mascații la ușă cu un mandat în care apăreau toate infracțiunile din Codul penal (în afară de crimă și viol) din care nu a rămas mare lucru, dar suficient cât să fiu ridicat și dus la București. Ce-i drept, oamenii aceia mai mult au vorbit la telefon cu `cineva` decât au făcut percheziție” spunea Ionuț Vartic, fostul inspector-șef al Gărzii Financiare Suceava. 

 

       Subordonata acestuia, Angela Brânduș, povestea cum este să te lupți cu un astfel de sistem de justiție: „Este foarte greu, pentru că trebuie să demonstrezi ceva ce nu ai făcut, și mai mult, trebuie să demonstrezi ceva care, tu, în seara respectivă, nici nu ți-a trecut prin cap că ar putea fi o faptă ce o construiește un organ de anchetă, și tu trebuie să vi să spui: `Nu a fost așa, noi am avut o strategie de control, de aceea am aplicat-o, așa am gândit noi controlul`. Acum, în timpul anchetei, îmi reproșați de ce nu am avut o altă linie de gândire. (...) Deci sănătatea distrusă, suferința... (...) Asta este greșeala majoră a legiuitorului că, în momentul în care ești trimis în judecată nu ne bucurăm de prezumția de nevinovăție”.

 

       „Mă bucur nespus pentru deznodământul pe care l-am aflat marți. Nu-mi venea a crede că în sfârșit acest dosar s-a încheiat, pentru că dura de trei ani și jumătate, eram deja epuizată fizic și psihic. Am primit vestea cu mare bucurie, îi mulțumesc lui Dumnezeu, doamnei avocat Ingrid Mocanu, în mod special, care a studiat dosarul, l-a înțeles imediat și m-a reprezentat în instanță. Dar mulțumesc lui Dumnezeu că am avut un complet de judecată care s-a aplecat asupra probelor, a stăruit în aflarea adevărului, care a ieșit în final la lumină” a spus Angela Brânduș vineri, în cadrul emisiunii `Exces de putere`.

 

       Oare câți oameni mai trebuie să-și distrugă sănătatea, familia, întreaga viață, din dorința cuiva de a pune în scenă un show judiciar la nivel înalt? De ce trebuie să sufere românii de rând, și nu numai, pentru că cineva vrea să demonstreze că poate face după bunul plac, oricând, tot ce vrea, în sistemul de justiție din România? Oare, pentru ca astfel de cazuri să stea ascunse se dorește desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție? Dacă va cădea acest sistem bolnav și abuziv care a nenorocit sute, poate chiar mii de vieți nevinovate, vor plăti și cei vinovați? Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție trebuie să existe, pentru că nu este corect ca singura speranță a celor nedreptățiți să fie rugăciunea către Dumnezeu că totul se va termina cu bine.

 

 

Sursa foto:  ://www.bizlaw.md/2017/02/22/abuzul-de-putere-si-depasirea-atributiilor-de-serviciu-ce-sanctiuni-prevede-codul-penal

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0