Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 13 Martie 2018

      „Se desființează Academia de Științe ale Securității Naționale, ca for național de consacrare științifică, aflată în coordonarea științifică a Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații (…) în termen de cinci zile de la data publicării în Monitorul Oficial, partea I” arată un amendament adoptat de Comisia pentru Învățământ și Comisia de Apărare ale Senatului.

      Conform documentului, patrimoniul Academiei de Științe ale Securității Naționale va fi împărțit proporțional cu contribuția, celor trei instituții tutelare care coordonează activitatea științifică a Academiei de Științe Naționale, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații, se va stabili prin Hotărâre a Guvernului. Deasemenea, personalul Academiei va fi distribuit în același fel, cu mențiunea că va fi încadrat în limita numărului maxim de posturi aprobat pentru instituția care preia activitatea acestora, beneficiind de drepturile salariale acordate, potrivit legii pentru categoriile de funcții din cardul instituției publice respective.

      Propunerea legislativă este inițiată de senatorul PMP, Traian Băsescu, și a fost adoptată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată cu 100 de voturi pro, două contra și o abținere.

       „Am lansat această inițiativă legislativă constatând inutilitatea unei instituții care nu are decât statutul de instituție clientelară. Această Academie a Științelor Securității Naționale s-a înființat în 2012 ca Academie de Științe Militare, ceea ce era cu totul altceva. Între timp, prin OUG și prin Hotărâri de Guvern, a devenit Academia de Științe ale Securității Naționale, nume exterm de pompos, și mai ales a făcut din funcționari ai acestei academii, care puteau fi chiar și profesori universitari, peste noapte academicieni.” a declarat Băsescu în plenul Senatului.

 

 

Sursa photo: //www.realitatea.net/legea-pentru-desfiintarea-academiei-de-stiinte-ale-securitatii-nationale-adoptata-de-senat_2139741.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0