Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 11 Ianuarie 2023

        România face pași concreți către digitalizare și către reducerea birocrației. Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a transmis în cadrul unei emisiuni de la Prima News TV că românii nu vor mai fi nevoiți să meargă la ghișeu pentru a-și demonstra identitatea, ci va fi suficient să trimită o poză. Sistemul de identificare digitală va fi operațional la nivelul lunii mai, a precizat oficialul.

 

        Burduja a menționat că, odată cu aplicarea Legii interoperabilității, Autoritatea pentru Digitalizarea României poate amenda instituțiile publice care nu vor să-și interconecteze baza de date cu cea a altei instituții.

 

        „Astfel, instituțiile publice înțeleg pentru prima dacă că nu ele dețin datele noastre, noi cetățenii deținem datele noastre și datoria instituțiilor nu este să ne pună pe noi pe drumuri ci să pună datele să alerge pentru noi. Tehnic, partea de implementare, lucrurile durează. Suntem pe punctul de a rezolva, la nivelul lunii mai, în acest an, înainte de termen, primul pas al unei transformări digitale și anume identitatea mea digitală în raport cu statul. Eu trebuie să fiu capabil, de la distanță, să dovedesc statului că eu sunt cel care solicit un anumit serviciu public. 

 

        Prin acest sistem informatic, de identificare digitală, din confortul casei noastre ne vom putea autentifica făcând o poză după buletin, făcând un clip video în care arătând că nu este o tentativă de deep fake, că nu încearcă cineva să ne fure identitatea și se conferă fiecărui român un utilizator și o parolă, cu care se va putea autentifica în raport cu toate platformele statului: ghișeul.ro, Spațiul Virtual Privat de la ANAF, poate un portal de primărie, Hub-ul de la Ministerul de Interne. Nu vom mai trebui să mergem la ghișeu să ne demonstrăm identitatea. La nivelul lunii mai ar trebui să fie operațional, el trebuie livrat la finalul anului, fiind un proiect pe fonduri europene, de 20 milioane de euro” a explicat ministrul.

 

 

Te-ar putea interesa: Este obligatorie montarea contoarelor pentru căldură!

 

 

Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!

 

 

Sursa foto: https://www.g4media.ro/noul-buletin-cu-cip-care-va-fi-emis-in-august-va-putea-fi-utilizat-pentru-servicii-de-inmatriculare-eliberarea-cazierului-judiciar-plata-taxelor-si-a-impozitelor-de-la-distanta-doar-utilizand-cartea.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0