Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
JUDETUL BRASOV BucătarBucătar Bucătar 
 
JUDETUL ILFOV-BUCURESTI Consilier JuridicConsilier Juridic Consilier Juridic  
 
JUDETUL MEHEDINTI DispecerDispecer Dispecer 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 04 Octombrie 2018

Comentarii 0 Comentarii

      Valorile și interesele Statului român au fost apărate cu demnitate de către premierul Viorica Dăncilă, printr-un discurs care arată realitatea, în fața puterilor străine care au luat configurația #rezistenților, după cum spune luju.ro, și au atacat România în speranța că vor crea haos. 

 

      Conform luju.ro, inamicul României, Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, în urma propagandei #rezist reprezentată, printre alții, de Monica Macovei, a criticat România într-un mod de netolerat și chiar ne-a amenințat spunând: ``Nu vom ezita să luăm măsurile necesare, chiar să aducem Guvernul român în fața instanței``. Timmermans, prientenul lui Macovei, este oficialul Uniunii Europene care de ani de zile și în urma atâtor dovezi, refuză să recunoască abuzurile din țara noastră și implicarea Serviciului Român de Informații în Justiție.

 

      ``Stimați europarlamentari,

      În numele României vă mulțumesc pentru invitație. Spun de la început că nu am venit să dau socoteală. Am venit pentru că vă prețuiesc și vă respect. Cer însă aceeași prețuire și același respect pentru poporul român pe care îl reprezint. Încep cu o întrebare esențială: Pentru cine vrem să construim un sistem de justiție viabil în România? Pentru MCV? Pentru instituții? Pentru magistrați? Pentru politicieni? Evident că nu!

 

      Trebuie să facem o justiție corectă pentru cetățeni! Ei sunt beneficiarii măsurilor din Parlamentul European sau din parlamentele naționale! De la cetățeni trebuie să înceapă orice discuție! Justiția trebuie să fie garanția că legile și drepturile cetățenești sunt respectate, iar cine le încalcă va fi sancționat! Este legitim să ne întrebăm: În ce fel a apărat MCV cetățenii români de încălcare gravă a drepturilor lor? În rapoartele MCV s-a vorbit mult despre instituții, despre numirile de magistrați, despre lupta anticorupție. Este foarte bine. Dar nu am văzut nimic despre încălcările drepturilor omului, despre protocoalele secrete dintre serviciile de informații și instituțiile din justiție.

 

      În baza acestor protocoale, milioane de români s-au aflat sub monitorizarea serviciilor secrete, în numele luptei anticorupție. Există decizii judecătorești care arată cum s-au falsificat probe, cum s-au modificat transcrierile unor interceptări pentru a crea vinovații sau cum erau șantajați martorii pentru a depune mărturii mincinoase. Nimic despre aceste lucruri în rapoartele MCV. Asta înseamnă că acest mecanism și-a arătat menirea pentru care a fost creat. Și cer oficial să ni se spună cine a redactat rapoartele MCV, cine a furnizat datele și a omis, din neglijență sau cu rea-credință, aceste realități de neconceput în Uniunea Europeană!

 

      Dacă suntem sinceri, de la aceste abuzuri grave trebuie să începem, pentru că au loc pe teritoriul Uniunii Europene. Comisia de la Veneția spunea că ``în sistemul sovietic, parchetul a reprezentat un mijloc puternic de a controla puterea judecătorească``. În ultimii patru ani, peste 3.000 de magistrați au fost cercetați de DNA. Practic, jumătate dintre magistrații din România au avut, ani de zile, dosare, prin care, probabil, au fost influențați să dea soluții stabilite în afara sălii de judecată. Nu o spun doar eu, o spun cu mulă îngrijorare asociațiile de magistrați din România. Prin astfel de dosare contrafăcute, au fost înlăturați din funcție un judecător al Curții Constituționale, un vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, patru judecători ai Înaltei Curți, mai mulți judecători de instanțe superioare, un procuror general, un șef de parchet superior. În final, toți au fost achitați sau dosarele au fost clasate. Dar ei au fost înlăturați!

 

      Noile legi ale justiției le redau judecătorilor independența. Niciun decident politic nu mai intervine în numirea și revocarea judecătorilor. Independența e totală, nicidecum restrânsă, și vă asigur că avem bună-credință și vom ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția.

 

      Există totuși și o parte bună a acestei întâlniri. Astăzi v-am informat pe toți, oficial, despre abuzurile din România. De acum, nu se mai pot ignora aceste lucruri. Nu se va mai putea vorbi despre Justiția din România fără a se vorbi și despre aceste abuzuri, doar dacă se face un joc politic fără nicio legătură cu justiția. Întrebați-vă de ce vi s-au ascuns aceste lucruri! De ce nu v-au spus nimic, dacă totul era legitim și legal? Puneți-vă aceste întrebări înainte de a ridica piatra împotriva României.

 

      Despre mitingul din 10 august voi spune doar câteva cuvinte. Văd că este acuzată Jandarmeria Română pentru că a intervenit la un mititng neautorizat, împotriva unor manifestanți violenți, care au încercat să ocupe clădirea Guvernului. Nu am văzut aceeași poziție față de evenimentul de săptămâna trecută de la Bruxelles sau față de alte mitinguri din Franța, Spania, Germania, Marea Britanie, când forțele de ordine au intervenit cu exact aceleași mijloace și cu aceleași proceduri ca cele folosite în România. Nu pot accepta sub nicio formă ca Jandarmeria Română să fie acuzată de acțiuni și proceduri practicate peste tot în Europa! 

 

      În final vă cer următorul lucru: Nu interziceți României ceea ce este permis în alte state ale Uniunii Europene și nu permiteți ca în România să se întâmple lucruri de neacceptat în alte state membre! Vrem să vă fim parteneri, dar vrem să vă fim parteneri egali. Nimeni, niciodată nu va putea întoarce România din parcusrul său european. Vă mulțumesc!`` 

 

      Acesta a fost discursul premierului Viorica Dăncilă, care da, a făcut diverse greșeli gramaticale în unele apariții publice, dar atunci când a fost nevoie ca România să fie apărată, atunci când a fost nevoie să se înțeleagă faptul că avem drepturi egale cu celelalte state membre ale Europei, a luat nota zece pentru prestație; spre deosebire de Monica Macovei, care a vorbit despre țara noastră ca și cum făcea parte `din rândul acuzatorilor` și parcă dintr-o perspectivă personală plină de răzbunare pe diverse personaje politice. Rușine tuturor celor care au denigrat imaginea României, și mai ales rușine Monicăi Macovei, deoarece discursul ei nu a apărat sub nicio formă nevoile românilor. 

 

      De asemenea, nota zece și celorlalți europarlamentari (Emilian Pavel, Gabriela Zoana, Victor Bostinaru, Maria Grapini, Renate Weber) care, conform luju.ro, i-au călcat în picioare pe #rezistenții din Parlamentul European și au demontat punct cu punct susținerile Monicăi Macovei și ale lui Traian Ungureanu despre situația din România demascând abuzurile comise în numele justiției, mai ales cu ajutorul protocoalelor, și au distrus manipulările referitoare la așa-zisele excese ale jandarmilor împotriva protestatarilor de pe 10 august.

 

      Domnul Timmermans ar trebui să se preocupe de justiția din țara lui, sau dacă vrea să se implice în mersul lucrurilor din România, ar trebui să găsească o soluție pentru a diminua suferința sutelor de familii ai căror membri au fost nedreptățiti de sistemul de justiție. Dar, din păcate, în multe cazuri, este prea târziu pentru o intervenție. Un prim-vicepreședinte al Comisiei Europene ar trebui să știe adevăratul sens al cuvintelor: echitate, egalitate, dreptate, justiție, și să le aplice la fel pentru toate statele membre ale Uniunii Europene. Domnule Timmermans, au zis bine eurodeputații enumerați mai sus: ``Dacă apreciați protocoalele, vă rog să le implementați la dumneavoastră în țară: să lăsați serviciile secrete să monitorizeze procesele, să stabilească ce probe sunt relevante și la ce probe trebuie să aibă acces apărătorul acuzatului.`` Domnule Timmermans, lăsați-ne țara în pace!

 

 

Sursa foto: //evz.ro/psd-despre-parlamentul-european.html


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Aleea Domnitorilor, inaugurată în același timp la Poiana Câmpina și Zaim
Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, la Poiana Câmpina și la Zaim –...
 
Franța și Germania, mutilate de proteste
În timp ce în Franța se anunță proteste masive pentru weekend, î...
 
Șeful Direcției Generale Anticorupție, acuzat de plagiat
Fostul șef al Poliției Române, Cătălin Ioniță, este acuzat că ...
 
Soros, dat afară și din Turcia
Controversatul George Soros, cunoscut pentru donațiile făcute către...
 
Cabral, mesaj pentru `șmecheri`
Într-o postare pe blogul său, Cabral a răbufnit și a spus tot ce ...
 
Irinel Columbeanu și Oana Cojocaru, nelipsiți de la evenimente
La ultimul eveniment organizat de Cătălin Botezatu, s-a afișat și ...
 
Sindicaliștii nemulțumiți de măsurile de austeritate
Înghețarea sporurilor precum și celelalte măsuri de austeritate, v...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Teo Trandafir povestește despre primul ei interviu

» 09 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
INTERNATIONAL
 
Proteste violente și la Bruxelles

» 09 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
CAS: Cardurile de sănătate expirate sunt valabile încă doi ani

» 09 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cazuri noi de rujeolă

» 09 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
``Guvernul a ajuns la un nivel de nepăsare cronică``

» 09 Decembrie 2018 | Comentarii 0