Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ECONOMIE
Adaugat: 09 Noiembrie 2018

Comentarii 0 Comentarii

      Într-o postare pe contul personal de socializare, fostul președinte Traian Băsescu, atacă dur Guvernul Dăncilă și îi acuză pe „Vâlcov, Viorica și Dragnea” că nu vor să cheltuiască banii nerambursabili puși la dispoziție de Uniunea Europeană pentru a dezvolta infrastructura din România, ci preferă să facă investiții prin „extrem de costisitorul și dubiosul sistem de parteneriat public-privat”.

      „Măi ticăloșilor, avem 43,5 miliarde de euro! Aflu din informațiile de la guvern că în turneul său în țările arabe, dincolo de a-i invita pe șeici să are pământul, să mulgă vaca și să tundă oaia, Viorica i-a invitat pe șeici să pună bani pentru construcția de autostrăzi în parteneriat public-privat. Mai mult, consilierul Vioricăi, domnul Darius Vâlcov, ca de altfel și șeful său Liviu Dragnea, ne vorbesc tot timpul despre construcția de autostrăzi în România prin parteneriat public-privat. Oameni buni, o spun fără ezitare: nu există variantă mai eficientă ca o țară să fie jefuită legal, dar și ilegal, decât parteneriatul public-privat în construcția de autostrăzi.” a scris Băsescu pe Facebook.

      Fostul președinte explică faptul că, într-o astfel de investiție, „costul de finanțare al investiției este foarte ridicat pentru că este vorba despre credite comerciale luate pe termene relativ scurte, cu dobânzi ridicate și cu perioade de grație foarte scurte sau inexistente, credite care trebuie `rostogolite` la fiecare 5-7 ani cu costuri foarte ridicate.” Băsescu atrage atenția și spune că în parteneriatul public-privat constructorul finanțator cu credite comerciale poate fura necontrolat, la fel ca și compania beneficiară „care trebuie să acopere din bugetul de stat sumele neîncasate lunar sau trimestrial din taxele de autostradă, în timp ce utilizatorul de autostradă (conducătorul auto) plătește taxe de acces nepermis de mari și uneori din ce în ce mai mari.”

      România are sume foarte mari de bani nerambursabili puși la dispoziție de către Uniunea Europeană care nu se folosesc, atrage atenția Traian Băsescu și a făcut publice sumele alocate de UE pentru perioada 2014-2020: „1. Program Operațional Infrastructură Mare – 9,42 miliarde euro; 2. Program Operațional Regional – 6,70 miliarde euro; 3. Program Operațional Dezvoltare Rurală – 8,10 miliarde euro; 4. Program Capital Uman – 4,33 miliarde euro. Total – 28,55 miliarde euro”.

      „Deci din totalul de 43,5 miliarde euro alocați României (incluzând subvenția pentru agricultură) pentru perioada 2014-2020, 28,55 miliarde euro sunt destinate infrastructurii naționale, infrastructurii locale, infrastructurii rurale dar și suficienți bani pentru calificare sau recalificarea personalului. Sunt bani nerambursabili puși la dispoziția României, bani pe care guvernul Dăncilă nu vrea să-i cheltuiască, în schimb, Viorica, Vâlcov și Dragnea vor să facă investiții prin extrem de costisitorul și dubiosul sistem de parteneriat public-privat. Oare cât de ticălos trebuie să fi ca și guvernant ca să respingi utilizarea banilor europeni nerambursabili?” a conchis fostul șef al statului.

 

//www.google.ro/search?q=dancila+dragnea+si+valcov&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjZ6__mwMbeAhXklIsKHRPRC9UQ_AUIDigB&biw=1920&bih=938#imgrc=KuDOQrNhyhWc1M:


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cioloș, prezență penibilă la Ateneul Român
După ce a instigat pe cei câțiva oameni care protestau în fața At...
 
Procurorii de la DNA Oradea, adevărații infractori?
Și judecătorii Curții de Apel Oradea au început să scoată la ive...
 
Mizeriile procurorilor din Oradea au îmbolnăvit oameni nevinovați
După înregistrările apărute recent cu procurorii din Oradea care s...
 
Manelistul DNA, „procurorul de elită” al lui Kovesi
Ciprian Man, unul dintre procurorii celebri din înregistrările odioa...
 
Legislația privind efectuarea ITP-ului s-a schimbat
Șoferii trebuie să cunoască schimbările suferite de legislația re...
 
CNAIR: Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă în toată țara
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis ...
 
Moroșanu, declarație emoționantă
„Locuiam în căminele de la Vladimirescu”
 
Doctor în... minciună?
Se cere Ministerului Educației să-i retragă titlul de doctor în Ș...
 
 
 
 
POLITICA
 
Prăbușirea leului se datorează „#analfabeților economici din PSD și ALDE”

» 22 Ianuarie 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Sezonul 9 al show-ului „Românii au talent” va fi unul suprem

» 22 Ianuarie 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
S-a aprobat calendarul competițiilor școlare

» 22 Ianuarie 2019 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Aproximativ 30% dintre tinerii români care muncesc sunt expuși riscului de sărăcie

» 22 Ianuarie 2019 | Comentarii 0
 
INTERNATIONAL
 
Israelul a testat cu succes sistemul Arrow 3

» 22 Ianuarie 2019 | Comentarii 0