Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 17 Mai 2013    Actualizat: 08 Iulie 2013

REFERENDUM. Cristian Rizea organizează un autocar electoral pentru milionarii din Monte Carlo. Bănicioiu îi sare în ajutor

 

         Cristian Rizea, preşedintele PSD Diaspora nu îi lasă pe milionarii din Top 300 la greu. Pentru a fi sigur că se vor prezenta la urne pe data de 29 iulie, pesedistul s-a asigurat că prosperii României au un mijloc de deplasare până la secţiile de vot.
         UPDATE: Nicu Bănicioiu, deputat PSD și lider al Tineretului Social Democrat, a fost văzut însoțit de trei tinere inspectând secția de votare din Nisa, organizată la biserica românească.
         Surse politice au declarat, pentru Evenimentul Zilei, că Rizea s-a îngrijit să pună la dispoziţia milionarilor din Monte Carlo... un autocar electoral care să- i transporte la cele două secţii de votare din Nisa şi Marsilia. În fiecare dintre cele doua oraşe, Ministerul Afacerilor Externe a organizat câte o secţie de votare, ambele la consulatele generale ale României.
         Fost șef al Agenţiei Naţionale pentru Sprijinirea Iniţiativei Tinerilor (ANSIT), Cristian Rizea a intrat în vizorul presei în ultimele luni după ce a fost acuzat că ar fi provocat României o pagubă de peste un milion de euro. Astfel, Cristian Rizea, cunoscut ca un apropiat al secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, ar fi cheltuit ilegal, în perioada 2003-2005, acestă sumă din fondurile europene.
         "Golănaşul pe care unii au avut nesăbuinţa să-l facă deputat", "Cristi Ferrari"
         În plus, "golănaşul pe care unii au avut nesăbuinţa să-l facă deputat" aşa cum a fost numit Cristian Rizea de un coleg parlamentar este cercetat acum de DNA, ANAF şi ANI pentru că averea deţinută, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de aproape 400.000 de euro, iar Cristian Rizea pomenise în declaraţia de avere venituri de doar 70.000 de euro.
         Deputatul Rizea nu are numai conturi bancare suspecte, ci şi o poreclă pe măsură. I se spune "Cristi Ferrari". Asta deoarece şi-a cumpărat un Ferrari 430, estimat la aproximativ 200.000 de euro.
         Realizând că ar putea bătea la ochi, Cristian Rizea a trecut, ulterior, bolidul pe numele şoferului său, Ion Găzaru.
         Metoda n-a fost una nouă: Rizea a mai folosit o limuzină Mercedes Clasa S, care era înmatriculată tot pe numele şoferului. De altfel, acesta din urmă deţine şi acţiuni în mai multe societăţi comerciale, alături de rude ale deputatului Rizea.
         Cu amanta la Monte Carlo
         Cristian Rizea, finul fostului ministru Alexandru Athanasiu nu este cunoscut doar pentru problemele cu DNA, ANI şi ANAF, dar şi pentru escapadele sale amoroase foarte costisitoare. Presa a relatat pe larg în legătură cu concediile prelungite în Monte Carlo, cu o frumoasă brunetă, alta decât soţia sa. Sursa de finanţare rămâne un mister în condiţiile în care, conform declaraţiei sale de avere, Rizea nu cåştigă nimic în afară de salariul de la Parlament şi leafa soţiei. Rizea îşi petrecea vacanţele la Note Blue, o plajă privată din apropierea Forumului Grimaldi, foarte aproape de reşedinţa lui Ion Ţiriac Junior. Bruneta ar fi stat la un complex de apartamente hoteliere numit Les Jardins D’Elisa, care oferă cazare la preţuri cuprinse între 120 şi 900 de euro.
         Rizea, acuzat că şi-a furat fratele
         Anul trecut, Cristian Rizea a fost acuzat la Parchet de fratele său, că, sfătuit de senatorul PSD, Dan Şova i-a vândut abuziv toate proprietăţile. Astfel, Bogdan Rizea, director de bancă în străinătate i-a lăsat fratelui său, prin procură, casele şi conturile din România, inclusiv contul în care îi trimitea bani mamei sale. Plângerea depusă de Bogdan Rizea împotriva fratelui său arată că paguba efectivă s-a ridicat la 1.088.000 de euro.
         152.000 de euro reprezintă contravaloarea unui apartament situat pe Calea Plevnei şi a unui loc de parcare pe care Cristian Rizea le-a trecut, folosind o procură din 2005, din proprietatea fratelui său în proprietatea unei apropiate. Alţi 300.000 de euro reprezintă contravaloarea unei vile, cu o suprafaţă construită de aproape 500 de metri pătraţi, situată  în apropierea Guvernului şi vândută în numele fratelui său senatorului Dan Şova, cu preţul de 300.000 de euro. Înainte, imobilul a fost închiriat Ambasadei Kuweitului pentru 9.000 de euro lunar. Cristian Rizea şi-a însuşit şi toate sumele provenite din închirierea acestuia, adică aproximativ 486.000 euro. În plus, Cristian Rizea a mai obţinut 150.000 de euro după ce şi-a lăsat fratele şi fără un teren intravilan, situat în centrul oraşului Mangalia.
         Cum s-a apărat Cristian Rizea de toate aceste acuzaţii? A dat de înţeles că Bogdan Rizea are probleme psihice şi s-a declarat victima jocurilor politice ale Puterii, aşa cum a făcut şi în cazul fraudei de la ANSIT. 

BRAILA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0