Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
PRIMARI
Adaugat: 19 Iunie 2013    Actualizat: 22 August 2013

PUCI PSD ÎN PRIMÃRIA MURGENI

 

         Sedintã cu scandal si acuze, în orasul rromilor

         SCANDAL Nici nu s-a instalat bine în fotoliul de primar al Murgeniului, cã au si apãrut scandalurile. Ioan Buta, primarul PP-DD al orasului, a încercat sã impunã un viceprimar de la PSD, duminicã dimineatã, la prima sedintã de Consiliu Local. Si, cu ajutorul secretarului si a câtorva apropiati, s-ar pãrea cã i-a reusit, deoarece omul de la PSD a fost votat de majoritatea consilierilor. Pentru a fi siguri cã nu vor avea probleme, pesedistii au deplasat “artileria grea” la Murgeni, de fatã fiind deputatul Adrian Solomon, presedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, dar si tânãrul subprefect Andrei Puicã, cel care nu a sesizat cã legea a fost încãlcatã brutal. “Ne-au înjurat de cum am intrat pe usã. Ne huiduiau pe toti cei care nu vor fi de partea omului propus de PSD, era ceva sãlbatic. Acest primar din patru în patru ani schimbã partidele, a fost când la PNL, când la PNG, acum este la Partidul Poporului”, spune Dan Cain, consilier PDL, unul dintre cei care s-a luptat cu actualul primar în campania electoralã. Astãzi, democrat-liberalii si cei de la PNL anuntã cã vor face contestatie în Contenciosul-Administrativ, întrucât modul în care a fost ales viceprimarul orasului a încãlcat legislatia în vigoare. “Nu stiu ce vrea sã facã dl. Cain, dar totul a fost legal. Probabil vor sã-mi cumpãr o saltea si sã mã urc sã dorm pe primãrie alãturi de fostul primar, pe care ei ar vrea sã-l punã acum viceprimar. Sã punã pe cine vor, eu vreau sã fie un om pentru comunitate”, sustine primarul Buta.

         Duminicã dimineata, la prima orã, un comando PSD, din care fãcea parte presedintele Consiliului Judetean, Vasile Mihalachi, deputatul de Bârlad, Adrian Solomon, si subprefectul Andrei Puicã a “aterizat” în Murgeni, la sedinta de constituire a Consiliului Local. Înainte de asta, în timp ce consilierii se adunau în sala de sedinte a primãriei, s-au petrecut fapte greu de imaginat pentru o tarã care se doreste a fi europeanã. Consilierii PP-DD, patru la numãr, dar si cei de la PSD, s-au comportat reprobabil cu cei despre care stiau cã nu-l vor vota pe candidatul PSD la functia de viceprimar, Mihai Bors. “Când am intrat în salã, au strigat la mine: > Nu am fost singurul care am avut parte de acest tratament, toti cei despre care se stia cã nu-l vor pe Bors viceprimar au fost huiduti la fel”, spune Dan Cain, liderul consilierilor PDL din Murgeni. Initial, s-a spus cã va fi doar sedinta de constituire a CL Murgeni, pentru ca imediat sã aparã si primele “fortãri”, în sensul cã s-a decis sã se treacã si la alegerea vicelui.

         Miscãri în PSD, sub ochii lui Mihalachi

         Desfãsurarea primei sedinte de CL Murgeni s-a fãcut cu mare greutate, întrucât mare parte din consilieri au contestat modul în care a fost ales noul viceprimar. “Initial, pe listã au fost patru persoane pentru postul de viceprimar. Era viceprimarul ales prin fraudã, Bors, un alt pesedist, Despa, dl. Panica, fostul primar al orasului, si un cetãtean de la rromi. Despa a fost convins de sefii de la Vaslui sã nu mai candideze, asa cã au rãmas trei persoane. Or, la momentul în care s-a fãcut alegerea au fost tot felul de ilegalitãti. Desi aveam comisie de validare, legal constituitã, secretarul primãriei a pus în fata consilierilor niste buletine de vot, pe care erau numele pentru cele trei propuneri de viceprimar. Nu trebuiau sã procedeze asa, a fost o gresealã, o furãciune pe fatã. Nici nu au trecut rezultatul prin comisia de validare, secretarul a fãcut tot jocul. Acest Mihai Bors a iesit cu opt voturi > si sapte <împotrivã>, fãrã sã se treacã rezultatul prin comisia de validare. De asta îi vom contesta, nu au respectat legea, plus cã era si subprefectul de fatã, care ar fi trebuit sã vadã cã nu s-au respectat procedurile. Pur si simplu au vrut sã-l punã pe Bors viceprimar si nu le-a pãsat de nimic. Acest primar este angajatul lui Titi Constantinescu, deci vã dati seama cã PSD avea tot interesul sã punã viceprimarul de la Murgeni”, explicã Dan Cain. Grupul de patru consilieri PDL a pãrãsit sala de sedinte, în semn de protest, dar a fost readus în salã la rugãmintile fostului primar Panica, cel care a anuntat cã se va ralia colegilor din PDL si va contesta modul în care s-a ales vicele.

         Astãzi, actiune în Contencios-Administrativ

         Situatia în Consiliul Local Murgeni, în aceste conditii, este destul de delicatã. Sunt patru consilieri PDL, unul de la UNPR, patru de la Partidul Poporului, trei de la PNL, doi de la PSD si unul de la Partida Rromilor. La votare, opt consilieri au mers pentru Bors, ceea ce înseamnã cã pesedistul a fost votat de consilierii PP, de cei de la PSD, de consilierul de la rromi si de un altul din grupurile nemultumite. “Noi nu ne vom lãsa si vom contesta modul în care s-a fãcut alegerea viceprimarului. Suntem patru consilieri de la PDL, trei de la PNL si unul de la UNPR care vom semna actiunea în Contencios-Administrativ. Nu se poate sã nu gãsim dreptate. Voturile nu au trecut pe la comisia de validare, au cãlcat legea în picioare, de fatã cu toti sefii din PSD, care au functii în administratia judetului”, explicã Cain, care crede cã în cursul zilei de astãzi actiunea va fi gata si va fi dusã la instantã. Sunt si unele semne de întrebare. Liderii PNL de la Vaslui vor accepta revolta colegilor din Murgeni împotriva unui viceprimar care face parte din USL? Greu de crezut, este posibil ca astãzi Panica sã facã pasul înapoi si sã nu mai meargã alãturi de consilierii PDL. Oricum, lucru explicat prin faptul cã ambele partide au mers cu candidati pe liste separate.

         Povestea unei schimbãri cu cântec

         La Murgeni, dupã douã mandate în fruntea localitãtii, liberalul Jenicã Panica a fost “tras pe dreapta” de alegãtori. În locul sãu a venit Ioan Buta, în vârstã de 46 de ani, candidat din partea PP-DD. Fostul primar si-a pierdut functia “la mustatã”, la o diferentã de doar câteva voturi. Ioan Buta a fost consilier din partea PNL, iar în mandatul trecut a trecut în barca PNG. În 2012, a ales sã meargã pe mâna PP-DD. Abia anul trecut a dat examenul de Bacalaureat, pe care l-a absolvit cu o medie putin peste 6. “Mi-am fãcut si eu niste calcule, tinând cont si de nevoile zonei si am ajuns la concluzia cã PP-DD mã reprezintã. Doctrina acestui partid m-a convins. Miscãri de la un partid la altul am fãcut în favoarea comunitãtii. Asta mi-am dorit si cred cã am reusit ce mi-am propus. PP-DD m-a ajutat într-o oarecare mãsurã. Vã spun sincer cã nu prea cred în partide, când vãd câte se întâmplã. Nu vreau sã joc pe cineva la cãrti, nici sã fiu jucat. Vreau sã fac un joc bun în favoarea comunitãtii. Pânã acum am fãcut comert, timp de 25 ani. Sunt student în anul doi la Universitatea Danubius din Galati, tot în domeniu. Sã stiti cã multi oameni au studii superioare si detin putine informatii în administratia publicã localã. În cei 12 ani de Consiliul Local am învãtat ceva. La Primãrie nu am cãzut din plop. Nu sunt foarte pregãtit, dar învãt din mers. Nimeni nu s-a nãscut primar, nu sunt cursuri pentru primari. Rromii din oras m-au votat într-o oarecare mãsurã, ei sunt împãrtiti. Alegãtorii m-au ales în fruntea lor pentru cã au încredere în mine si nu vreau sã-i dezamãgesc!”, a declarat Ioan Buta.

         “Vor sã mã urc pe primãrie, sã dorm acolo!”

         Despre Ioan Buta, noul primar de la Murgeni, circulã tot felul de zvonuri, mai mult sau mai putin adevãrate. Se spune cã a luat media 6 la Bacalaureat, anul trecut, pentru cã atunci a terminat liceul. Acum este student la o universitate de la Galati, spun localnicii, “si dã examenele în fata calculatorului, probabil pânã la finele mandatului o sã-si ia si doctoratul”. Adevãr sau nu, Buta nu acceptã o altã variantã de viceprimar decât Bors, de la PSD. “Aa, nu, nu au fost probleme, a fost o sedintã normalã. Au fost unele certuri, sunt unele persoane care nu vor binele comunitãtii. Aceste persoane vor sã-l impunã ca viceprimar pe Panica, omul care a fost primar aici si nu a fãcut nimic. Ei ar vrea acum sã-mi cumpãr saltea si sã mã urc sã dorm pe primãrie, alãturi de Panica, asa cum a fãcut el cât a fost primar. Eu nu vreau asta. Nu stiu ce vor contesta, eu stiu cã vreau un viceprimar care sã vrea binele Murgeniului”, explicã noul primar al orasului.

Murgeni, VASLUI
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Catalogul electronic, tot mai aproape de realitate
Ministerul Educației a pus în consultare publică proiectul de Ordin...
 
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Ce spune Iohannis despre candidatura la șefia NATO: Da, știu că sunt afirmații..
Președintele României vorbește despre candidatura pe care și-a dep...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
4.000 de locuințe vor fi expropriate pentru realizarea drumului expres Arad – Oradea
CNAIR a anunțat decizia de a expropria aproximativ 4000 de imobile pe...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Ministerul Investițiilor, detalii despre tichetele sociale și cardurile de energie
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat când va...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
S&P a reconfirmat ratingul suveran al României. Boloș: Autostrăzi, școli, spitale, rețele de apă și canalizare…

» 16 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Ambasadorul Israelului în România: Iran trebuie să plătească pentru ce a făcut!

» 15 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
5 lucruri pe care un prieten adevărat nu ar trebui să le spună

» 16 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Este vremea bujorilor în Rezervația naturală Hagieni

» 16 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VALCEA
 
Dumitru Copăceanu a fost desemnat de PNL Vâlcea candidat la Primăria comunei Bunești

» 15 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SATU MARE
 
Primăria Satu Mare anunță începerea acțiunilor de dezinsecție

» 12 Aprilie 2024 | Comentarii 0