Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ECONOMIE
Adaugat: 18 Decembrie 2021

        Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a transmis printr-un comunicat că persoanele fizice interesate de înscrierea în Programul Casa Verde Fotovoltaice, se pot adresa instalatorilor validați începând cu 22 decembrie. Bugetul programului se ridică la 263,7 milioane de lei, iar pentru a crește șansele ca toată suma să fie utilizată, în aplicația electronică se vor putea face înscrieri în limita a 150% din valoarea fiecărei zone. 

 

        „Având în vedere interesul major de care se bucură acest program, estimăm că bugetul alocat sesiunii care va fi lansată săptămâna viitoare va fi epuizat destul de rapid, dar asigurăm solicitanții că fondurile vor fi suplimentate. Pentru anul viitor, vom aloca un buget total de 650 milioane lei. Planificăm ca timp de 10 luni, începând cu luna ianuarie 2022, programul să se desfășoare lunar cu un buget de 65 milioane lei/lună, urmând ca, în luna noiembrie, bugetul alocat să aibă o valoare echivalentă cu suma neutilizată din primele 10 luni de desfășurare a programului. Astfel, vom putea aproba toți solicitanții care vor dori să participe în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice” a explicat ministrul Mediului, Tanczos Barna. 

 

        Programul are scopul de a crește eficiența energetică, de a îmbunătăți calitatea aerului și de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică pentru consum propriu, dar și pentru a livra surplusul în sistemul energetic național. 

 

        Se poate obține o finanțare de până la 90% din totalul cheltuielilor, în limita a 20.000 de lei. Instalatorul validat va scădea din factură suma finanțată de Administrația Fondului pentru Mediu, iar diferența va fi suportată de către beneficiarul final din surse proprii. Pe site-ul AFM se poate consulta lista instalatorilor validați, precum și Ghidul de obținere a finanțării.

 

 

Citește și: De la 1 ianuarie, pe perioada verii, TVA la energia termică va fi de 5%!

 

 

Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!

 

 

Sursa foto: https://arenamedia.ro/index.php/arena-news/social-mp/actualitate-social-mp/programul-casa-verde-fotovoltaice-debuteaza-pe-22-decembrie-2021


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0