Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 09 Ianuarie 2019

Comentarii 0 Comentarii

      A fost nevoie ca cineva să crape puțin stratul de gheață pe care procurorii DNA Oradea îl considerau ca un tron, de pe care plănuiau nenorocirea sistemului de justiție și, mai grav, nenorocirea oamenilor nevinovați, cetățeni și judecători. După ce doamna Nela Secară a avut curaj să dezvăluie experiențele cutremurătoare prin care a trecut datorită acestor `lupi în blană de oaie` și câțiva judecătorii ai Curții de Apel Oradea au explicat cum au fost umiliți de aceștia.

 

      „Discuțiile care au fost făcute publice și de care vorbim acum, de fapt, sunt urmate și au fost precedate de fapte - una dintre fapte este dosarul nostru, care a durat cinci ani. A implicat patru judecători de la Curtea de Apel și Tribunalul Bihor. Am fost suspendați din funcție, ca în final DNA să ne dea clasare tuturor, după cinci ani. În 2017 ni s-a dat clasare. Din păcate nu a fost urmată de nicio răspundere, a niciunui procuror, deși noi am făcut nenumărate plângeri. (...) absolut nimeni nu ne-a ascultat. Pentru mine a fost uluitor să constat, auzind înregistrarea, că în 2018 absolut nimic nu s-a schimbat la DNA. Nu au învățat nimic din faptul că un dosar cu patru judecători a fost destituit. În orice țară cu o justiție solidă ar fi trebuit să declanșeze un cutremur în justiție și, categoric, că ar fi trebuit să antreneze răspunderea procurorilor vinovați” explică Florica Roman judecător Curtea de Apel Oradea.

 

      Mai mult, Florica Roman spune că a mers personal să vorbească cu Laura Codruța Kovesi, șefa DNA de la acel moment, însă aceasta nu a vrut să discute cu ea. Cum să discute, când probabil era mândră de influențele nefaste pe care le-a avut asupra procurorilor din toată țara? De ce să ia măsuri când ea însăși cerea „decaparea până la premier”? Kovesi, ai curaj să ataci revocarea la CEDO după toate mizeriile din timpul mandatului tău care ies la iveală acum? Cu câtă nerușinare consideri că ai fost revocată pe nedrept când oameni nevinovați, cetățeni români și judecători au fost abuzați ani la rând de acoliții tăi? Kovesi, nu ar fi corect să te duci la CEDO cu un autodenunț, cu cătușele la mâini, așa cum au fost terorizați și cei pe care i-au urmărit procurorii tăi? Kovesi, nu ar fi corect să-ți deschizi ție un dosar pentru tot ce ai avut în subordine și ai manageriat greșit, pentru toate protocoalele aberante pe care le-ai semnat contra românilor și familiilor lor?

 

       Și fostul judecător și președinte al Tribunalului Bihor, Traian Munteanu, a vorbit despre calvarul la care a fost supus de procurorii DNA Oradea. „Eram unul dintre cei trei judecători care trebuiau puși cu botul pe labe. N-au mai avut posibilitatea asta pentru că m-am pensionat. Am fost protagonist la mai multe dosare decât colegii mei. Cu mine bătălia a început de prin toamna lui 2012 și a avut o pornire teribilă. Au sperat, confecționându-mi vreo cinci dosare, că în sfârșit o să mă calce cumva și o să mă bage în pușcărie” a povestit Traian Munteanu.

 

      Judecătorul Ovidiu Galea, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” a povestit cum Cirpian Man, unul dintre procurorii din celebra înregistrare „în cine să mai intre frica și cum”, i-a deschis dosar pentru o faptă ridicolă pentru care nici măcar nu avea competență și dacă ar fi fost adevărată, nu i-ar fi afectat în niciun fel activitatea. „Fapta este, de fapt, o infracțiune de drept comun care nu are nicio legătură cu competențele procurorului Man Ciprian. Sunt acuzat că sunt membru într-o asociație masonică, vă dați seama ce situație ridicolă. Prima dată m-a acuzat că am dat o hotărâre într-o zi în care nu am fost la serviciu, o altă infracțiune stupidă și ridicolă” explică judecătorul Galea.

 

      „(...) Man Ciprian știa bine că îi merge, pentru că în ce mă privește a reușit de două ori. Pe mine nu m-a liniștit, cum zicea el, dar, din păcate, i-a liniștit pe toți colegii mei timp de cinci ani, i-a înspăimântat. Efectiv, oamenii s-au temut că vor rămâne și ei fără salariu, că au copii și că, până la urmă, o să fie nevoie să-și vândă casa. (...) Problema aceea cu SRI-ul, nu faptul că făceau copy-paste după SRI cred că e important, ci faptul că SRI-ul dădea hotărârea și judecătorul venea și o semna doar. Acest lucru este foarte, foarte grav” mai spune judecătorul. 

 

      Este extrem de grav faptul că sistemul de justiție din România a fost manevrat în așa fel încât procurorii să facă dosare judecătorilor incomozi, după cum mai spune Ovidiu Galea, și să se continue fabricarea dosarelor după odioasele protocoale care au ieșit la suprafață. Efectele acestor „ticăloșii” ale procurorilor de la DNA Oradea le vedem acum în toți oamenii care s-au îmbolnăvit luptând să-și demonstreze nevinovăția, care și-au pierdut apropiații, în familiile distruse și copiii traumatizați, în `de ce`-urile care au rămas fără răspuns. Cine sunt adevărații infractori? Domnule Timmermans, vă rugăm, importați acești procurori care ne-au distrus țara, dumneavoastră și toți cei care condamnă și impun MCV României fără să deschidă ochii la ororile sistemului de justiție. Cât de bine v-ați simți, domnule Timmermans, dacă acești procurori s-ar ocupa de cazul dumneavoastră? 

 

 

Sursa foto: ://m.realitatea.net/inalta-curte-de-casatie-si-justitie-a-sesizat-ccr-pe-modificarile-aduse-codului-penal_2154497.html


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cioloș, prezență penibilă la Ateneul Român
După ce a instigat pe cei câțiva oameni care protestau în fața At...
 
Manelistul DNA, „procurorul de elită” al lui Kovesi
Ciprian Man, unul dintre procurorii celebri din înregistrările odioa...
 
Legislația privind efectuarea ITP-ului s-a schimbat
Șoferii trebuie să cunoască schimbările suferite de legislația re...
 
CNAIR: Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă în toată țara
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis ...
 
Doctor în... minciună?
Se cere Ministerului Educației să-i retragă titlul de doctor în Ș...
 
Cioloș și partidul său de securiști, mesaj dur de la #rezist
Unul dintre membrii #rezist a postat un mesaj dur la adresa lui Dacian...
 
Consiliile locale, obligate să dea burse elevilor
Președintele României a promulgat o lege prin care Consiliile Locale...
 
România, tot mai vulnerabilă
Capital Economics atrage atenția asupra taxei bancare introduse de ac...
 
 
 
 
EDUCATIE
 
Vineri, 25 ianuarie, nu se învață

» 24 Ianuarie 2019 | Comentarii 0
 
INTERNATIONAL
 
Avertisment cu privire la influența tot mai mare a Rusiei

» 24 Ianuarie 2019 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Ultimele modificări fiscale, un pas înapoi pentru România

» 24 Ianuarie 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
„Îmi mângâie sufletul”

» 23 Ianuarie 2019 | Comentarii 0
 
SPORT
 
Becali, contrazis de Ilie Dumitrescu

» 23 Ianuarie 2019 | Comentarii 0