Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 30 Iulie 2019

       Nesimțirea pare că atinge cote maxime în rândul unor procurori care contrazic cu nonșalanță judecătorii și încearcă să arunce vina în altă parte, în loc să recunoască ororile de care se fac vinovați. Secția de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii sare în apărarea procurorului Ovidiu Popescu, cel care nu le-a permis polițiștilor să intre în locuința în care Alexandra, adolescenta de 15 ani din Caracal, era sechestrată și chinuită. 

 

       Cu o deosebită seninătate, Secția pentru procurori din CSM spune că pentru a-și putea duce la îndeplinire atribuțiile, organele judiciare trebuie să beneficieze atât de un cadru legal adecvat, cât și de logistica și resursele umane necesare, ei nefăcându-și treaba din cauza „deficiențelor procesului legislativ în materia procesual penală”. Asta în condițiile în care, reglemetările Parchetului General îi contrazic, și nu de zilele trecute de când a izbucnit scandalul din Caracal, ci de la sfârșitul anului trecut, potrivit cotidianul.ro.

 

       Pe pagina personală de Facebook, jurnalista Sorina Matei a publicat „nota Parchetului General pe care NU A CITIT-O NIMENI. Nota Serviciului de Îndrumare și Control DĂDEA DREPTUL PROCURORILOR ȘI POLIȚIȘTILOR SĂ PĂTRUNDĂ ÎN `CASA GROAZEI`. Parchetul Curții de Apel Craiova nu a fost interesat de problemă și nu a exprimat o opinie cu privire la problema de drept ridicată. NOTA A FOST COMUNICATĂ DE PARCHETUL GENERAL DE LA SFÂRȘITUL ANULUI TRECUT ÎN TOT SISTEMUL JUDICIAR/ PARCHETE ȘI DIRECȚII ȘI ÎN POLIȚIE” scrie Sorina Matei pe Facebook. 

       Oare unii procurori nu știu să citească sau pur și simplu nu vor să aplice legea? Cât de multă ignoranță să existe în rândul unor procurori încât să `nu-și mai aducă aminte` de ce scrie în Lege într-o astfel de situație critică? Practic procurorii și polițiștii stăteau la poartă în timp ce Alexandra era violată și ucisă de Gheorghe Dincă.

 

       1. #rezistenților din Justiție, nu ieșiți și de această dată pe scările tribunalelor sau ale Curților de Apel să vă apărați între voi, sau doar prin comunicate acum?

       2. #rezistenților din Justiție, spuneți că nu aveți „logistica și resursele umane necesare” și că ar fi mai bune protocoalele cu Serviciul Român de Informații... Vreți să manipulați din nou românii și să distrugeți vieți de oameni nevinovați?

       3. În mass-media s-a tot auzit că în USR și PLUS există descendenți ai securiștilor și torționarilor... USR, PLUS, #rezist, Barna, Cioloș, vreți să ne întoarceți la perioada oribilă a comunismului?

       4. #rezist, USR, PLUS, Barna, Cioloș, nu furați subiectul acestei nenorociri ca să susțineți astfel de procurori care, cu Legea în mână, nu o aplică?

       5. #rezist, USR, PLUS, nu mai scandați acum să se ia mâna de pe justiție?

       6. Oare părtași la această tragedie nu sunt și cei care au susținut, și încă mai susțin, un astfel de sistem bolnav?

 

       Este de reamintit cazul micuței Sorina, fetița din Baia de Aramă, în special momentul în care procuroarea Maria Pițurcă a venit cu mascații și cu dubele după ea și felul în care a târât-o pe jos, a bruscat-o și a băgat-o cu forța într-o mașină, ca o paralelă la arestarea monstrului din Caracal și la comportamentul polițiștilor și procurorilor față de acesta. Imaginile vorbesc de la sine. Așa se face dreptate în sistemul de justiție din România, copiii sunt bruscați sau ignorați, politicienii sau oamenii de afaceri mediatizați și plimbați cu cătușe la mâini prin fața camerelor de filmat și criminalii tratați cu grijă și compasiune? #rezist, USR, PLUS, Cioloș, Barna, astfel de justiție promovați? Pentru asemenea imagini ați manipulat românii să iasă în stradă?

 

 

Sursa foto: ://www.cotidianul.ro/procurorii-se-apara-reglementarile-ii-contrazic/. ://www.gds.ro/Actualitate/2019-07-10/maria-piturca-procuroarea-care-a-intervenit-in-cazul-sorinei-pusa-sub-urmarire-penala/ ://www.stirilekanald.ro/sorin-ovidiu-vintu-despre-cazul-sorina-un-circ-grotesc-si-inuman-20032680 ://observator.tv/eveniment/avocatul-poporului-fetita-baia-cu-arama-297121.html ://www.actualmm.ro/ultima-ora-si-a-recunoscut-fapta-criminalul-de-la-caracal-a-spus-motivul-pentru-care-le-a-ucis-pe-cele-doua-adolescente/ ://ciao.ro/criminalul-din-caracal-a-vorbit-pentru-prima-oara-in-cazul-alexandrei-nu-stiu-daca-i-am-deranjat-pe-vecini/

 

 

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
INTERNATIONALE
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A început Târgul Primăverii la Arad – Program de vizitare
ARAD
» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0