Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 26 Iunie 2019

       Pițurcă Antoaneta Maria, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, cea care a bruscat-o pe Sorina, fetița de 8 ani din Mehedinți, care a târât-o pe jos și a băgat-o cu forța într-o mașină, în timpul unui mandat de percheziție, a fost implicată în închiderea dosarelor unui controversat fost șef al Poliției Gorj, Salvador Caragea, conform flux24.ro.

 

       Potrivit sursei citate, șeful IPJ Gorj, Caragea, a atras atenția Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne în 2013 după ce a fost reclamat de foarte mulți oameni: cetățeni de rând, oameni de afaceri și chiar subalterni. Într-un an și câteva luni, la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române au fost primite nu mai puțin de 35 de plângeri pe numele comisarului șef Viorel Caragea, fiind sesizate abuzuri, protecția de care acesta se bucura la nivelul conducerii IGPR și neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, informează gandul.info. Din cele 35 de plângeri, 13 au ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, iar la nivelul MAI plângerile împotriva lui Caragea au atins un număr extraordinar: 94, în perioada februarie 2012-octombrie 2013, transmitea sursa citată. „Acestea au fost trimise de 28 de persoane, dintre care 12 ofițeri de poliție, 6 agenți de poliție, 7 persoane civile, două sindicate și o organizație profesională. Caragea a fost investigat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova în nu mai puțin de 17 dosare penale, toate încheindu-se cu rezoluția de neîncepere a urmăririi penale. Caragea este de asemenea cercetat pentru corupție de către DGA și DIPI” mai spunea gandul.info în 2013.

 

       Să scapi fără probleme din 17 dosare penale trebuie ori să fi foarte norocos, ori foarte... susținut. Unul sau mai multe dosare de-a lui Caragea au fost supuse și `judecății` procurorului Maria Pițurcă, soluționarea lor i-a atras magistratului eticheta „procuroarea lui Caragea” din partea celor care depuneau plângerile. Oare „procuroarea lui Caragea” și-a permis să aducă armata de polițiști și de mascați după ea, în cazul fetiței din Mehedinți, pentru că... `o mână spală pe alta, și amândouă fața`? Câți procurori/polițiști au în derulare posibile înțelegeri care creează un grav conflict de interese? Așa se practică în rândul procurorilor #rezist? Oare există magistrați care au soți, soții, alte rude apropiate sau chiar prieteni, în sistemul de justiție sau la nivelul altor instituții importante, precum Poliția Română, și își influențează dosarele? USR, PLUS, Dan Barna, Dacian Cioloș, #rezist, asta este justiția pentru care ați ieșit în stradă? Ăsta e idealul de dreptate: procurorii să scape polițiștii, pentru care ați militat cu atâta patimă?

 

       Ce se întâmplă cu sistemul de justiție din România? De unde atâta dorință de a-i scăpa pe cei din aceeași breaslă? Procurorul general în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Tena Tulitu, a încercat să o apere pe Maria Pițurcă susținând că înregistrările din spațiul public, în care procuroarea o târăște pe Sorina, ar fi manipulate, că procurorul s-a dus că constate o stare și nu a atins-o pe fetița de 8 ani din Mehedinți. „S-a dus să constate o stare (...) Se refera la starea fizică și psihică a copilului. (...) Procurorul a încercat să o ia în brațe... Dacă un copil se zbate, cum credeți că poate să fie luat în brațe? Procurorul nu a atins copilul” a declarat, potrivit Romania TV, procurorul general de la Curtea de Apel Craiova, Tena Tulitu. „În spațiul public s-au văzut acele imagini care au fost filmate cu telefonul mobil. Nu sunt fidele, că una cu telefonul mobil nu poți să spui că este o redare fidelă și știți cum se poate manipula, dacă pot să spun așa, imaginea” a mai spus aceasta.

 

       Este posibil ca procurorul general Tena Tulitu să declare așa ceva, doar pentru a scăpa un subaltern, când o țară întreagă a văzut filmările și imaginile care vorbesc de la sine? #rezist, USR, PLUS, Barna, Cioloș, asta este justiția pe care o promovați, minciună și denaturarea realității pe față? Pentru ce să te chinui atât de tare să negi niște imagini și filmări evidente? Într-un mandat de percheziție copilul nici măcar nu trebuia atins. La o constatare de stare, când auzi copilul că spune: „Mami, nu vreau să plec”, consideri că este ținut cu forța? Unde ajungem cu atâta zel în exercitarea funcțiilor de putere? Câți oameni vor mai avea de suferit din cauza unor magistrați și polițiști care se spală între ei pentru că, pur și simplu, se poate? Se vrea desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție pentru ca astfel de `oameni ai legii` să scape basma curată? Cei care boicotează funcționarea SIIJ se știu cumva cu infracțiuni la activ?

 

 

Sursa foto&video:  ://www.viva.ro/galerie-foto/cine-e-maria-piturca-procuroarea-care-a-bruscat-fetita-de-8-ani-femeia-castiga-extrem-de-multi-bani-2472795. ://www.youtube.com/watch?v=fFUo8c4lyRs.  ://www.podul.ro/articol/filmarile-interventiei-sinistre-a-aurotitatilor-fata-de-fetita-data-spre-adoptie-informatia-privind-transplantul-de-rinichi-dezmintita-de-un-jurnalist-6040.html. ://www.click.ro/news/national/sorina-copila-care-induiosat-tara

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0