Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 03 Iulie 2022

        În România, construcția drumurilor merge foarte greu pentru că sunt doar 4 antreprenori mari, serioși, care lucrează efectiv, transmite reprezentantul Asociației Pro Infrastructura, Ionuț Ciurea. Acesta susține că restul constructorilor, care „sunt la furat”, nu știu cum „să mai tragă de contracte, de fiecare chichiță”.

 

        „La noi, în domeniul ăsta s-a întâlnit hoțul cu prostul. Pentru că sunt patru constructori serioși în România - pe infrastructură mare, antreprenori mari, vorbesc, nu sunt contractori, pentru că mai sunt și acolo - sunt patru feciori mari și lați. În România există doar patru companii constructoare mari, antreprenori generali mari care își respectă contractul. Câțiva sunt într-un grup mai select că mai inaugurează și autostrăzi înainte de termen și reușesc pentru că au putere financiară fie aici, în Românie, fie mai ales în țara mamă sau la nivel european, să pună banii de la ei, să facă autostrada și după aceea să-și recupereze banii din celebrele claim-uri, revendicări pe care la plătește tot România și alea nu sunt decontate de la Bruxelles. Dar măcar fac autostrada” a explicat Ciurea în cadrul unei emisiuni de la Digi24.

 

        Reprezentantul Pro Infrastructura a mai spus că există și alte categorii de constructori, cei „neserioși”, care dacă „s-au blocat în teren din diverse motive, birocratice sau că țin lucrurile astea de ei, nu au putere financiară să finanțeze pe termen scurt, nu au motorină să-și transporte pământul pe care să-l pună pe autostradă, în momentul ăla se blochează totul”. 

 

        Mai există o categorie de constructori care vin în România, dar sunt și „prezenți la nivel internațional, dar la nivel internațional fac treabă, la ei în țară fac treabă. De ce? Pentru că sunt alte state mai serioase decât statul român. Și sunt alții care sunt la furat, care în loc să facă treabă nu știu cum să tragă mai tare de contracte, de fiecare chichiță, să vină aici să facă claim-uri, eventual să nu facă nimic” a mai spus Ionuț Ciurea.

 

 

Te-ar putea interesa: Ministru: Extinderea războiului în Europa este o nouă realitate!

 

 

Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi dacă apare ceva!

 

 

Sursa foto: https://ziarulunirea.ro/asociatia-pro-infrastructura-doar-4-constructori-lucreaza-serios-restul-neseriosi-sau-veniti-la-furat-781756/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0