Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
POLITICA
Adaugat: 13 Mai 2019

       Gigel Știrbu, vicepreședinte al Partidului Național Liberal, susține că Liviu Dragnea și Petre Daea au participat la emisiunea realizată de postul TVR, „Viața Satului”, pentru a face campanie electorală PSD-ului, cu toate că formatul producției TV este de „magazin social”. Potrivit liberalului, cel mai grav este faptul că președintele social-democraților trișează folosindu-se de o instituție publică.

        „Surpriză! În contextul alegerilor europarlamentare, principalul instrument de campanie de care dispune PSD-ul este TVR-ul. Weekend-ul acesta, mai exact duminică, pe domnul Dragnea l-a lovit dragostea pentru fermier și înarmat cu roșii, subvenții și ridichi a venit în forță la Televiziunea Publică, alături de domnul Daea, Spaima Cormoranilor, la emisiunea `Viața Satului`. Scopul principal pentru care cei doi s-au autoinvitat la emisiune, mă scuzați… au fost invitați de către realizatori și spre marele noroc al publicului cei doi au și acceptat să participe, a fost acela de a lansa o avalanșă de mesaje electorale menite să ridice în slăvi Guvernul PSD, deși formatul acestei producții tv este cel de magazin social, unde sunt prezentate anumite probleme și aspecte ale vieții rurale. Da, emisiunea `Viața Satului` este un magazin social, dar un magazin social democrat care `vinde` PSD la TVR” a declarat liberalul într-un comunicat de presă transmis luni.

       Vicepreședintele PNL explică faptul că, în mod normal, potrivit normelor Consiliului Național al Audiovizualului, în cazul emisiunilor de promovare electorală apare un banner cu un marcaj specific care este vizibil pe toată durata emisiunii, însă acest lucru nu s-a întâmplat și la Televiziunea Română deoarece este plătită „după bunul plac” al lui Liviu Dragnea din bugetul de stat.

        „Conform normelor CNA-ului, în cazul posturilor de televiziune, emisiunile de promovare electorală trebuie să fie identificate ca atare, semnalate prin marcajul „promovare electorală”, afişat în mod vizibil pe toată durata difuzării, fix așa cum NU se întâmplă la Televiziunea Publică care face campanie electorală mascată pentru PSD. Dar ce să ne mai mirăm? Când banii de la Bugetul de stat al României sunt banii lui Dragnea și principala sursă de finanțare a Televiziunii Române este alocația bugetară care se oferă după bunul plac al acestuia, atunci nici n-ai cum să nu fi cot la cot în campanie electorală alături de Partidul Social Democrat. Așa se comportă un adevărat patriot aflat la putere: pune stăpânire pe tot ce-i românesc! Asta da dovadă de dragoste de țară” transmite Știrbu.

       Televiziunea Română se implică în jocul politic murdar al PSD-ului prin răspândirea mesajelor politice, susține președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, Gigel Știrbu, chiar dacă Liviu Dragnea „face pe neștiutorul” și spune cu alte cuvinte că TVR nu-l ajută cu nimic. „Dragnea trișează în competiția electorală și lucrul care este și mai grav este că o face cu ajutorul unei instituții publice, instituția publică de televiziune din România este părtașă la jocul politic murdar pe care-l face PSD-ul. Acum Dragnea s-a dat cu agricultura și cu roșia românească cât mai e campanie, că apoi nu-l mai prinzi la `Viața satului`. Aproape că-mi vine să-l cred că nu-l mai preocupă deloc domeniul Justiției. L-aș întreba pe domnul Dragnea cum de este el așa de privilegiat și poate dispune de un astfel de instrument atât de puternic de campanie cum este Televiziunea Publică, care îi răspândește mesajele politice în rândul populației, dar mi-e teamă că iar va face pe neștiutorul și-l va aduce în discuție pe necuratul: „Și cu ce dracu’ mă ajută pe mine TVR-ul…? Ca să înțeleg și eu…”.

       Ca să înțelegeți, domnule Dragnea, luați ghearele de pe instituțiile statului și lăsați Televiziunea Română să acorde tuturor candidaților condiții egale de promovare a mesajelor politice în această perioadă de campanie electorală. Dar tot răul e spre bine, pentru că pe 26 mai românii au șansa de a face selecția partidelor politice” conchide Gigel Știrbu, vicepreședinte PNL.

 

Sursa foto: //www.google.com/search?q=gigel+stirbu&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj_u--Gm5jiAhVtxosKHazTCe0Q_AUIDigB&biw=1920&bih=888#imgrc=-F8mPVMNdsD6rM:


 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
Borrell: Următoarele luni vor fi decisive pentru războiul din Ucraina
Șeful diplomației europene crede că următoarele luni vor fi decisi...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0