Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 15 Iulie 2019

       Elevii de clasa a XII-a care au trecut cu brio de examenul de Bacalaureat se vor confrunta cu o nouă provocare, și anume admiterea la facultate. Ca în fiecare an, cele mai bune universități din România își promovează ofertele pentru a atrage cât mai mulți studenți. Se oferă cazare, pregătire gratuită pe perioada admiterii, gratuitate în grădini botanice, baze sportive și teatre de vară, potrivit stiripesurse.ro.

 

1. Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

       Cea mai bună universitate din România, potrivit Metaranking-ului Universitar-2018. Pe pagina de Facebook a instituției se arată că înscrierea candidaților se face în perioada 16 - 23 iulie. Pentru cele mai multe facultăți din cadrul UBB, admiterea constă într-o probă scrisă cu o pondere de 50% în media de admitere și media obținută la examenul de Bacalaureat, cu o pondere de 50% în media de admitere. Pe perioada admiterii din luna iulie, elevii care vor să studieze la UBB se pot caza în Campus Hașdeu la un tarif de 25 lei/pat/noapte. De asemenea, cei care doresc să se înscrie pentru a urma cursurile de licență UBB, pot face acest lucru. „În cele 17 cămine studențești ale UBB beneficiați de acces gratuit la internet și săli de lectură. În campusuri există posibilitatea de a solicita un loc de parcare a autovehiculului. În incinta Căminelor 14 Hașdeu, Conomica II și Sport XXI există spălătorii amenajate, pentru igienizarea hainelor” se arată pe pagina de Facebook a universității. 

 

2. Universitatea din București

       Dispune de 19 facilități, înscrierile au loc până pe 30 iulie 2019, iar rezultatele examenelor de admitere se vor afișa pe 31 iulie. Pentru studiile de licență, instituția de învățământ pune la dispoziție peste 10.500 de locuri, dintre care 4.350 la buget și aproximativ 6.200 la taxă, potrivit site-ului universității. Există patru forme de admitere: admitere pe bază de examen, admitere pe baza mediei de Bacalaureat și eseu motivațional, admitere pe baza unei formule mixte și admitere pe baza mediei de la Bacalaureat. Printre facilități se află posibilitatea achitării taxei de înscriere online, cazare gratuită pentru 3 nopți în căminele proprii, acces gratuit în spațiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză” alături de altre trei persoane, pe baza legitimației de participant la concursul de admitere la Universitatea din București. 

 

3. Universitatea Politehnică din București

       Înscrierile au loc în perioada 15 - 20 iulie 2019. Examenele se vor susține pe 22 și 23 iulie. Pe site-ul unității de învățământ se arată că, în acest an, se vor scoate la concurs 6.045 de locuri dintre care 5.000 la buget, pentru examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licență. Facultățile cu cele mai multe locuri scoase la concurs sunt: Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Facultatea de Automatică și Calculatoare și Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică. Universitatea Politehnică din București oferă viitorilor studenți un program gratuit de pregătire intensivă pentru admitere licență 2019, la matematică și fizică în perioada 15-18 iulie, și cazare gratuită, atât pe perioada pregătirii cât și a examenului. 

 

4. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași

       Admiterea la licență va avea loc în perioada 15-23 iulie, înscrierile având loc în intervalul 15-20 iulie, iar pe 21, 22 și 23 se va realiza selecția și se vor afișa rezultatele. „Tradiția și reputația primei universități din România impun respect. De aceea poți spune oricui, oricând, cu mândrie că studiezi sau ai absolvit la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Apropiații te vor aprecia, angajatorii te vor lua în serios, iar tu vei fi mulțumit că ai făcut alegerea corectă. Depinde de tine cum valorifici acest capital de încredere”, se arată pe site-ul instituției. Univeristatea Alexandru Ioan Cuza este una dintre cele mai premiate universități din țară, există posibilitatea trecerii pe un loc la buget din primul semestru, se oferă burse speciale studenților „deștepți și activi”, toate clădirile sunt renovate recent.

 

5. Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca

       Pentru ciclul de licență, concursul de admitere este programat pe data de 24 iulie 2019 pentru toate programele de studiu ale tuturor facultăților. Înscrierile au loc în perioada 15 - 19 iulie 2019 și sunt disponibile 650 de locuri la buget și 261 la taxă. Potrivit site-ului instituției de învățământ, pe data de 24 iulie va avea loc examenul scris de admitere, iar pe 26 se vor afișa rezultatele. În intervalul 26 iulie - 9 august, viitori studenți sunt nevoiți să-și confirme locurile. „Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" sunt încurajaţi să practice sport, atât la nivel de amatori, cât şi la nivel de performanţă. Pe parcursul anului universitar, au posibilitatea să participe la diferite competiţii interne sau interuniversitare, la sporturi individuale sau de echipă. Studenții au la dispoziție o sală de sport modernă, un teren sintetic de minifotbal şi un teren multifuncțional (terenuri de minifotbal, baschet și tenis)” se arată pe site-ul UMF Iuliu Hațieganu. 

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.economica.net/marirea-si-decaderea-colosilor-de-carton--al-saselea-an-de-declin-al-universitatilor-private--colapsul-pare-iminent_143335.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
SANATATE
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Mare sărbătoare la Tulcea cu ocazia Floriilor, Paștelui și zilei de 1 Mai

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0