Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 20 Aprilie 2019

       Reprezentanții Uniunii TESA din Sănătate atrag atenția că întâlnirile pe care le-au avut cu ministrul Sănătății, ministrul Finanțelor și ministrul Muncii nu au condus spre rezolvarea discriminării salariale din acest domeniu, prin urmare, aceștia solicită coaliției de guvernare să se implice direct în această problemă.

 

       „Oricare ar fi adevărul asupra bugetului ţării, Uniunea TESA apreciază drept inadmisibilă trecerea cu atâta uşurinţă peste discriminarea gravă a atâtor categorii de salariaţi din sănătate, ridicarea din umeri nevinovată şi explicaţia că nu mai sunt fonduri” afirmă reprezentanții TESA și precizează că întâlnirile cu Sorina Pintea - ministrul Sănătății, Marius Budăi - ministrul Muncii și Eugen Teodorovici - ministrul Finanțelor, nu au dus la rezolvarea revendicării principale a Uniunii: eliminarea discriminării salariale din Sănătate.

 

       „Cei 3 miniştri au părut neputincioşi în rezolvarea acestei revendicări, dar nici în alte privinţe nu au arătat că au voinţa sau puterea de a schimba ceva, spre exemplu revenirea la tichetele de masă sau rezolvarea haosului voucherelor de vacanţă prin acordarea selectivă doar în unele spitale. Ministrul Sănătăţii a fost cel mai sincer cu noi, dându-ne de înţeles la Consiliul Naţional al Uniunii TESA că putem eventual să mai cârpim câte ceva din revendicări pe baza interpretării legislaţiei existente, dar a precizat clar că nu sunt şanse reale în acest moment pentru eliminarea discriminărilor salariale prin modificari legislative” explică reprezentanții TESA într-o postare pe rețelele de socializare.

 

       Drept răspuns la solicitările Uniunii TESA, Ministerul Muncii le-a înșirat mai multe articole din lege spunând, într-un limbaj „de lemn”, că nu au fost discriminați ci „exceptați”, transmit reprezentanții Uniunii. În același timp, ministrul Finanțelor se arăta uimit că această categorie din Sănătate nu a fost consultată la redactarea legii salarizării, de parcă nu s-ar cunoaște faptul că nimeni nu a fost consultat pe această temă, se mai arată în postarea TESA.

 

       „De la Ministerul Muncii am primit două scrisori de răspuns la petiţiile noastre, într-un limbaj legislativ, de lemn, în care sunt înşirate articolele de lege conform cărora noi nu suntem discriminaţi ci doar... `exceptaţi`! În rest am desprins ideea că tot ce au făcut guvernaţii e corect şi justificat prin oprirea plecării medicilor, asistenţilor şi... şoferilor de salvare din ţară. Ministrul Finanţelor ne-a ascultat cu atenţie fără însă a promite nimic concret ci doar minunându-se (mai mult sau mai puţin teatral) că noi, Uniunea TESA, nu am fost consultaţi la redactarea legii salarizării (de parcă nu se ştie că nimeni nu fost consultat (!!) iar dialogul social a fost o pură parodie!). Pentru a puncta şi mai mult în mod indirect aceeaşi idee a lipsei de bani, ministrul Finanţelor ne-a reamintit că acum guvernul se concentrează pe investiţii” mai spun ei.

 

       Uniunea TESA afirmă că dialogurile formale nu mai au niciun rost, ultima încercare de a elimina discriminarea salarială ar fi o decizie politică de la „cel mai înalt nivel al conducerilor PSD și ALDE” și, de asemenea, atrage atenția că „actuala putere politică poarta întreaga răspundere pentru modul cum a redactat legea salarizării în privința sănătății precum și a modului cum a împărțit banii (atunci când i-a avut)”. Reprezentanții Uniunii precizează că nu doar personalul tehnic-economic-administrativ a avut de suferit de pe urma legii 153, ci și biochimiștii, biologii, chimiștii, psihologii, îngrijitorii și brancardierii, prin urmare așteaptă un răspuns de la actuala guvernare.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://adevarul.ro/news/societate/uniunea-tesa-sanatate-cere-public-dragnea-tariceanu-implice-direct-eliminarea-discriminarilor-salariale-1_5cba2712445219c57ebba392/index.html

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Catalogul electronic, tot mai aproape de realitate
Ministerul Educației a pus în consultare publică proiectul de Ordin...
 
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Ce spune Iohannis despre candidatura la șefia NATO: Da, știu că sunt afirmații..
Președintele României vorbește despre candidatura pe care și-a dep...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Neasigurarea locuințelor: Primăriile vor trimite două notificări înainte de a aplica sancțiuni

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Casa memorială „Amza Pellea”, recent inaugurată, se poate vizita gratuit până în iulie

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VALCEA
 
Dumitru Copăceanu a fost desemnat de PNL Vâlcea candidat la Primăria comunei Bunești

» 15 Aprilie 2024 | Comentarii 0