Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 20 Aprilie 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Reprezentanții Uniunii TESA din Sănătate atrag atenția că întâlnirile pe care le-au avut cu ministrul Sănătății, ministrul Finanțelor și ministrul Muncii nu au condus spre rezolvarea discriminării salariale din acest domeniu, prin urmare, aceștia solicită coaliției de guvernare să se implice direct în această problemă.

 

       „Oricare ar fi adevărul asupra bugetului ţării, Uniunea TESA apreciază drept inadmisibilă trecerea cu atâta uşurinţă peste discriminarea gravă a atâtor categorii de salariaţi din sănătate, ridicarea din umeri nevinovată şi explicaţia că nu mai sunt fonduri” afirmă reprezentanții TESA și precizează că întâlnirile cu Sorina Pintea - ministrul Sănătății, Marius Budăi - ministrul Muncii și Eugen Teodorovici - ministrul Finanțelor, nu au dus la rezolvarea revendicării principale a Uniunii: eliminarea discriminării salariale din Sănătate.

 

       „Cei 3 miniştri au părut neputincioşi în rezolvarea acestei revendicări, dar nici în alte privinţe nu au arătat că au voinţa sau puterea de a schimba ceva, spre exemplu revenirea la tichetele de masă sau rezolvarea haosului voucherelor de vacanţă prin acordarea selectivă doar în unele spitale. Ministrul Sănătăţii a fost cel mai sincer cu noi, dându-ne de înţeles la Consiliul Naţional al Uniunii TESA că putem eventual să mai cârpim câte ceva din revendicări pe baza interpretării legislaţiei existente, dar a precizat clar că nu sunt şanse reale în acest moment pentru eliminarea discriminărilor salariale prin modificari legislative” explică reprezentanții TESA într-o postare pe rețelele de socializare.

 

       Drept răspuns la solicitările Uniunii TESA, Ministerul Muncii le-a înșirat mai multe articole din lege spunând, într-un limbaj „de lemn”, că nu au fost discriminați ci „exceptați”, transmit reprezentanții Uniunii. În același timp, ministrul Finanțelor se arăta uimit că această categorie din Sănătate nu a fost consultată la redactarea legii salarizării, de parcă nu s-ar cunoaște faptul că nimeni nu a fost consultat pe această temă, se mai arată în postarea TESA.

 

       „De la Ministerul Muncii am primit două scrisori de răspuns la petiţiile noastre, într-un limbaj legislativ, de lemn, în care sunt înşirate articolele de lege conform cărora noi nu suntem discriminaţi ci doar... `exceptaţi`! În rest am desprins ideea că tot ce au făcut guvernaţii e corect şi justificat prin oprirea plecării medicilor, asistenţilor şi... şoferilor de salvare din ţară. Ministrul Finanţelor ne-a ascultat cu atenţie fără însă a promite nimic concret ci doar minunându-se (mai mult sau mai puţin teatral) că noi, Uniunea TESA, nu am fost consultaţi la redactarea legii salarizării (de parcă nu se ştie că nimeni nu fost consultat (!!) iar dialogul social a fost o pură parodie!). Pentru a puncta şi mai mult în mod indirect aceeaşi idee a lipsei de bani, ministrul Finanţelor ne-a reamintit că acum guvernul se concentrează pe investiţii” mai spun ei.

 

       Uniunea TESA afirmă că dialogurile formale nu mai au niciun rost, ultima încercare de a elimina discriminarea salarială ar fi o decizie politică de la „cel mai înalt nivel al conducerilor PSD și ALDE” și, de asemenea, atrage atenția că „actuala putere politică poarta întreaga răspundere pentru modul cum a redactat legea salarizării în privința sănătății precum și a modului cum a împărțit banii (atunci când i-a avut)”. Reprezentanții Uniunii precizează că nu doar personalul tehnic-economic-administrativ a avut de suferit de pe urma legii 153, ci și biochimiștii, biologii, chimiștii, psihologii, îngrijitorii și brancardierii, prin urmare așteaptă un răspuns de la actuala guvernare.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://adevarul.ro/news/societate/uniunea-tesa-sanatate-cere-public-dragnea-tariceanu-implice-direct-eliminarea-discriminarilor-salariale-1_5cba2712445219c57ebba392/index.html

 


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
„67% dintre judecători nu dau doi bani pe lege, 13% respectă selectiv legea și doar 20% o respectă integral”
Analistul Radu Soviani a publicat o statistică ce arată starea dezas...
 
„Când arestezi oameni că ai frustrări personale, înseamnă că ai probleme psihice”
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat recent ...
 
Polițiști din Călărași prinși cu benzină „la pachet”
În mai puțin de o oră, doi polițiști și-au umplut bidoanele de b...
 
Anca Serea, jignită după ce s-a aflat că e însărcinată a șasea oară
Cum a reacționat Anca Serea la toate răutățile care s-au spus desp...
 
Evaluarea Națională 2019, clasa a IV-a. Calendar și modele de subiecte
Elevii de clasa a IV-a încep marți Evaluarea Națională cu proba la...
 
Alex Bodi, dezvăluiri din relația cu Bianca Drăgușanu: „Unde merg eu, voi vedeți la televizor”
Alex Bodi a transmis un mesaj uluitor după ce i-a fost spart și ște...
 
Summit-ul de la Sibiu. 9 Mai, Ziua Europei
Joi, la Sibiu, se reunesc liderii țărilor Uniunii Europene pentru a ...
 
Lazăr, vizat în 30 de dosare penale
Fostul Procuror General al României, Augustin Lazăr, este vizat în ...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Alex Velea îmbrăcat în... fustă

» 23 Mai 2019 | Comentarii 0
 
SPORT
 
„Rapidul pentru mine a murit”

» 23 Mai 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
A crescut alarmant numărul pacienților cu afecțiuni ale tiroidei

» 23 Mai 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Un profesor din Oxford va susține un masterclass gratuit pentru liceeni români

» 23 Mai 2019 | Comentarii 0
 
INTERNATIONAL
 
Oamenii de știință fac dezvăluiri incredibile despre radiațiile produse de tehnologia 5G

» 23 Mai 2019 | Comentarii 0