Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 20 Aprilie 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Reprezentanții Uniunii TESA din Sănătate atrag atenția că întâlnirile pe care le-au avut cu ministrul Sănătății, ministrul Finanțelor și ministrul Muncii nu au condus spre rezolvarea discriminării salariale din acest domeniu, prin urmare, aceștia solicită coaliției de guvernare să se implice direct în această problemă.

 

       „Oricare ar fi adevărul asupra bugetului ţării, Uniunea TESA apreciază drept inadmisibilă trecerea cu atâta uşurinţă peste discriminarea gravă a atâtor categorii de salariaţi din sănătate, ridicarea din umeri nevinovată şi explicaţia că nu mai sunt fonduri” afirmă reprezentanții TESA și precizează că întâlnirile cu Sorina Pintea - ministrul Sănătății, Marius Budăi - ministrul Muncii și Eugen Teodorovici - ministrul Finanțelor, nu au dus la rezolvarea revendicării principale a Uniunii: eliminarea discriminării salariale din Sănătate.

 

       „Cei 3 miniştri au părut neputincioşi în rezolvarea acestei revendicări, dar nici în alte privinţe nu au arătat că au voinţa sau puterea de a schimba ceva, spre exemplu revenirea la tichetele de masă sau rezolvarea haosului voucherelor de vacanţă prin acordarea selectivă doar în unele spitale. Ministrul Sănătăţii a fost cel mai sincer cu noi, dându-ne de înţeles la Consiliul Naţional al Uniunii TESA că putem eventual să mai cârpim câte ceva din revendicări pe baza interpretării legislaţiei existente, dar a precizat clar că nu sunt şanse reale în acest moment pentru eliminarea discriminărilor salariale prin modificari legislative” explică reprezentanții TESA într-o postare pe rețelele de socializare.

 

       Drept răspuns la solicitările Uniunii TESA, Ministerul Muncii le-a înșirat mai multe articole din lege spunând, într-un limbaj „de lemn”, că nu au fost discriminați ci „exceptați”, transmit reprezentanții Uniunii. În același timp, ministrul Finanțelor se arăta uimit că această categorie din Sănătate nu a fost consultată la redactarea legii salarizării, de parcă nu s-ar cunoaște faptul că nimeni nu a fost consultat pe această temă, se mai arată în postarea TESA.

 

       „De la Ministerul Muncii am primit două scrisori de răspuns la petiţiile noastre, într-un limbaj legislativ, de lemn, în care sunt înşirate articolele de lege conform cărora noi nu suntem discriminaţi ci doar... `exceptaţi`! În rest am desprins ideea că tot ce au făcut guvernaţii e corect şi justificat prin oprirea plecării medicilor, asistenţilor şi... şoferilor de salvare din ţară. Ministrul Finanţelor ne-a ascultat cu atenţie fără însă a promite nimic concret ci doar minunându-se (mai mult sau mai puţin teatral) că noi, Uniunea TESA, nu am fost consultaţi la redactarea legii salarizării (de parcă nu se ştie că nimeni nu fost consultat (!!) iar dialogul social a fost o pură parodie!). Pentru a puncta şi mai mult în mod indirect aceeaşi idee a lipsei de bani, ministrul Finanţelor ne-a reamintit că acum guvernul se concentrează pe investiţii” mai spun ei.

 

       Uniunea TESA afirmă că dialogurile formale nu mai au niciun rost, ultima încercare de a elimina discriminarea salarială ar fi o decizie politică de la „cel mai înalt nivel al conducerilor PSD și ALDE” și, de asemenea, atrage atenția că „actuala putere politică poarta întreaga răspundere pentru modul cum a redactat legea salarizării în privința sănătății precum și a modului cum a împărțit banii (atunci când i-a avut)”. Reprezentanții Uniunii precizează că nu doar personalul tehnic-economic-administrativ a avut de suferit de pe urma legii 153, ci și biochimiștii, biologii, chimiștii, psihologii, îngrijitorii și brancardierii, prin urmare așteaptă un răspuns de la actuala guvernare.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://adevarul.ro/news/societate/uniunea-tesa-sanatate-cere-public-dragnea-tariceanu-implice-direct-eliminarea-discriminarilor-salariale-1_5cba2712445219c57ebba392/index.html

 


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
S-a decis când se începe școala. Structura anului școlar 2019-2020
Ministerul Educației Naționale a transmis un comunicat în care stab...
 
Dan Barna a stârnit un val uriaș de ironii la adresa sa în urma unor declarații
Dan Barna, ridiculizat pe Facebook în urma declarației referitoare l...
 
Polițista care a criticat neregulile din Poliția Română, cercetată disciplinar
Pentru că a avut curaj să vorbească despre neregulile din Poliția ...
 
Guvernul pregătește noi scumpiri. Iată pentru ce vor plăti românii mai mult
Ministerul Transporturilor a pregătit un proiect de ordonanță ce pr...
 
Claudia Pătrășcanu, fostă membră Sexy și Exotic, a divorțat de fiul unui baron PSD. „Umilință, infidelități, abuz emoțional...”
Claudia Pătrășcanu a divorțat de băiatul lui Nicolae Bădălău ...
 
Mai bine mai târziu decât niciodată. Alexandru Cumpănașu regretă susținerea procurorilor
„Am avut și am un sentiment de vinovăție că am susținut spectac...
 
„Omul nou cu năravuri vechi”
Dan Barna este acuzat de vicepreședintele PNL Florin Roman că a câ...
 
Dana Rogoz dă detalii despre relația cu soțul ei: Nimeni nu ne dădea șanse
„Nu împlinisem încă 19 ani când ne-am mutat împreună, iar el a...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Eurostat: Inflația din România, mai mare de trei ori decât media europeană

» 20 August 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Laura Cosoi s-a luptat cu depresia: „Îmi spuneam că voi muri”

» 20 August 2019 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
„România riscă să piardă minim 10 miliarde de euro”

» 20 August 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
A doua sesiune a Bacalaureatului începe miercuri

» 20 August 2019 | Comentarii 0
 
INTERNATIONAL
 
China avertizează SUA că vor exista repercursiuni dacă vor vinde avionae F-16 Taiwanului

» 20 August 2019 | Comentarii 0