Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 17 Iunie 2019    Actualizat: 17 Iunie 2019

       La începutul anului 2017, Laura Kovesi, pe atunci procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, susținea cu toată puterea că nu a participat la evenimente private alături de Sebastian Ghiță, că tot ce se spune în mass-media este o minciună, o manipulare, o „campanie anti-DNA” și o încercare de a o denigra pe ea. Cu toate acestea, dovezile și declarațiile mai multor persoane au arătat exact contrariul: Kovesi a participat la întâlnirile private ale Serviciului Român de Informații, la petreceri private cu Sebastian Ghiță, la diverse evenimente „mai mult sau mai puțin oficiale sau private”, după cum spunea și Vasile Dâncu, fostul vicepremier. Și lista rămâne deschisă.

 

       Jurnaliștii de la Antena 3 au prezentat la sfârșitul săptămânii trecute noi detalii uluitoare despre relația de prietenie care exista între Laura Kovesi și Sebastian Ghiță. Mai exact, o declarație a lui Dumitru Cârstea, socrul lui Sebastian Ghiță, demontează seria de negații „nu am fost”, „nu am petrecut”, „nu am participat”, „nu am vorbit”, „nu i-am dat mail-uri” a Laurei Codruța Kovesi cu privire la relația sa cu fostul deputat.

 

       „De prin anul 2010, i-am auzit atât pe fiica, cât și pe ginerele meu, discutând despre relația de prietenie pe care o aveau cu Kovesi Laura Codruța. Astfel, cei doi îmi relatau despre faptul că se întâlneau des cu Kovesi, că aceste întâlniri aveau loc fie în București, când fiica și ginerele meu erau plecați în Capitală, fie la Sinaia, sau la crama din Tohani, sau în diverse alte locuri. Țin minte că fiica și ginerele meu m-au rugat pe mine și pe soția mea să avem grijă de nepoțelul nostru cu prilejul petrecerii unui Revelion. Petrecerea de Revelion era organizată la Sinaia, acolo unde Sebastian Ghiță Aurelian și Mădălina au rămas timp de 3 zile și unde au fost însoțiți de Kovesi Laura Codruța. La întoarcere i-am întrebat pe cei doi cum au sărbătorit și mi s-a spus că au petrecut, au dansat, au cântat și au avut și lăutari. Subliniez faptul că la toate deplasările făcute de Ghiță Sebastian Aurelian și soția sa, noi, bunicii, rămâneam cu nepoțelul. Știu că fiica și ginerele meu s-au întâlnit cu Kovesi Laura Codruța în crama din Vila Tohani, și din câte rețin, și acolo a fost organizată o petrecere cu lăutari. De altfel, astfel de întâlniri ale familiei copiilor mei cu Kovesi Laura Codruța erau foarte frecvente. Din discuțiile purtate cu copiii, eu am început să o consider ca un reprezentant foarte apropiat de familia mea și nu ascund faptul că eram onorat că există o asemenea relație întrucât mă gândeam că este vorba despre o persoană cu o bună reputație profesională și morală, și de aceea apreciam că apropierea de copiii mei este una care mă bucura. 

 

       Totodată, îmi amintesc că fiica și ginerele meu s-au deplasat la un moment dat în străinătate, într-o călătorie privată, iar fiica mea era foarte interesată să achiziționeze pentru Kovesi Laura Codruța o rochie roșie, la rugămintea acesteia din urmă, pentru că nu găsea în țară un astfel de obiect vestimentar. Fiica mea îmi tot spunea la telefon că nu găsește rochia căutată, deși se apropia ziua la care trebuia să se întoarcă în țară. Nu știu exact dacă a fost sau nu achiziționată rochia, cred că au cumpărat-o în final. Mai precizez că pe fondul prieteniei de care am amințit, Kovesi Laura Codruța a fost invitată la o petrecere organizată la domiciliul copiilor mei, la care am participat și eu. Eu am cunoscut-o cu acel prilej pe Kovesi Laura Codruța pe care am perceput-o ca pe un om obișnuit, care în cadrul în care se afla se comporta absolut firesc, râdea, glumea, povestea împreună cu fiica și ginerele meu despre lucruri și întâmplări comune, și se vedea că între ei este o prietenie veche, deschisă, sinceră și care permitea tuturor să se manifeste în mod relaxat. De altfel, cu prilejul acelei petreceri, doamna Kovesi a rămas la domiciliul fiicei și al ginerelui meu timp de cinci, șase ore, ceea ce explică faptul că s-a simțit bine în compania în care se afla.

 

       Țin minte la un moment dat, faptul că în media a apărut în mod constant știrea readucerii în țară a numitului Popa Nicolae. Atunci l-am auzit pe ginerele meu spunând că el l-a adus în țară pe Popa Nicolae. Curios, l-am întrebat cum l-a adus el în țară pe Popa Nicolae, și atunci Sebastian Ghiță Aurelian mi-a spus că a fost rugat de doamna Kovesi Laura Codruța să achite contravaloarea transportului pentru că ar fi reprezentat pentru aceasta un câștig de imagine să dovedească că a fost posibilă aducerea în țară a numitului Popa Nicolae. Avea nevoie de acest beneficiu de imagine pentru că era Procuror General al României și își dorea să ajungă procuror șef DNA. În baza relației de prietenie între cei doi, ginerele meu mi-a spus că a considerat firesc să o ajute pe Kovesi Laura Codruța și să achite contravaloarea transportului pentru a fi adus în țară Popa Nicolae, neputând să-i refuze o astfel de dorință. Știu că această relație dintre doamna Kovesi și fiica și ginerele meu era apropiată și prin faptul că își făceau unii celorlalți cadouri, dovadă fiind faptul că doamna Kovesi i-a făcut cadou ginerului meu două bufnițe” a declarat în fața procurorilor Dumitru Cârstea, socrul lui Sebastian Ghiță.

 

 

Sursa foto:  ://adevarul.ro/news/eveniment/sebastian-ghita-despre-punerea-acuzare-kovesi-servit-interesele-altor-tari-altor-puteri-1_5c66bec4445219c57e2ded55/index.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un fost rival al lui Putin spune că acesta este capabil să folosească arma nucleară pentru a câștiga în Ucraina
Mihail Hodorkovski susține că Putin poate folosi arma nucleară dac...
 
Directorul ANM spune când scăpăm de vremea rea
Până când va fi în vigoare informarea de ploi abundente în toată...
 
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0