Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 04 Noiembrie 2019

Comentarii 0 Comentarii

        Nela Secară, o femeie de afaceri din Bihor, a fost invitată recent în platoul emisiunii „Descoperiți”, unde a vorbit despre nenorocirea prin care a trecut, și încă mai trece, datorită unor procurori care se cred mai presus de lege. În lupta cu sistemul, femeia și-a pierdut nu doar agoniseala de o viață, ci și sănătatea, iar în cei șapte ani de când este târâtă prin tribunale Nela Secară a încercat chiar să-și ia viața în penitenciar.

 

        În tot acest timp în care s-a luptat să-și demonstreze nevinovăția, Nela Secară a ajuns să creadă că făcăturile Direcției Naționale Anticorupție sunt un plan de distrugere a micului întreprinzător român, potrivit Antena 3. Femeia protestează la Consiliul Superior al Magistraturii și la Cotroceni în speranța că Secția Specială nu va fi desființată, deoarece este singura „luminiță” pentru a se face dreptate în România.

 

        „Am avut dosare făcute la Parchetul Tribunalului Bihor și procurorul care mi-a făcut aceste dosare a fost propulsat la DNA Oradea, iar de acolo urmărea toate dosarele mele în instanță. Urmărea aceste dosare și făcea presiuni asupra judecătorilor care intrau în dosarele mele ca instanța să mă declare vinovată. Deși știa că toate acele dosare erau însăilate de către dumnealui, cu denunțători mincinoși, cu probe falsificate și așa mai departe. Totul pentru că aveam mai multe prietene judecătoare și prieteni în posturi importante din județ, cu care doar aveam o relație de prietenie, nu făceam afaceri, nu aveam nimic de câștigat din aceste relații. M-au arestat, m-au pus în libertate pe cauțiune, o cauține care până la acea dată în județul Bihor nu mai existase. Mi-au luat tot” a povestit Nela Secară.

 

        Târâtă șapte ani prin tribunale, femeia s-a luptat cu toate puterile să demonstreze că este nevinovată, drept dovadă, din cele nouă dosare fabricate, șapte dintre ele s-au soluționat cu încasări și achitare definitivă. Toate aceste momente teribile prin care a trecut - încătușată, rearestată, acuzată de absurdități - și-au pus amprenta atât pe familia dumneaei (mama sa a decedat), cât și pe ea, Nela Secară fiind diagnosticată cu cancer: „Sunt operată de trei ori. Sunt în remisie acum, dar cancerul este o boală perfidă care poate izbucni din nou. În august am făcut o pancreatită pe bază de stres. Deci eu nu sunt scutită de bolile mele să se întoarcă înapoi, dar el (n.r. procurorul de la Oradea care i-a fabricat dosarele) încă funcționează, este la Parchetul Tribunalului Bihor unde în continuare face dosare anumitor persoane”.

 

        Nela Secară a fost întrebată de Andreea Sava, moderatoarea emisiunii „Descoperiți”, ce a simțit atunci când a auzit că se dorește ca Secția Specială să fie desființată, și a răspuns: „O furie imensă. Pentru că era singura luminiță pe care eu o văd ca să se facă o justiție corectă în țara asta. Să fie o justiție nepolitizată, judecătorii să aibă puterea să dea decizia corectă, să judece după probe, nu după ceea ce li se ordonă sau după presiunea care se face asupra lor și a familiei lor. Eu asta doresc de la domnul președinte. (...) Eu am fost fugită pe timpul lui Ceaușescu și m-am întors în țară ca să fac aici în țărișoara mea ceva. Eu doresc o justiție corectă și dreaptă în țara mea, ca un om când merge în fața instanței, judecătorul ăla să se uite în dosar și după ce probe vede, după aia să judece. Nu după plicurile galbene și nici din presiunile care vin asupra lor. Asta doresc de la președinte, indiferent care va fi el”.

 

 

Sursa foto: ://www.antena3.ro/actualitate/nela-secara-victima-unui-procuror-din-oradea-femeia-hartuita-dupa-acuzare-protesteaza-la-cotroceni-544138.html


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Campania USR face victime
Unui bărbat în vârstă cu probleme cardiace i s-a făcut rău în f...
 
Nela Secară, victima unui procuror din Oradea: Secția Specială este singura luminiță pentru a se face o justiție corectă în această țară
De șapte ani de zile se luptă cu un sistem de justiție abuziv, care...
 
Gorbaciov: Lumea, „într-un pericol colosal”
Ultimul lider sovietic avertizează că armele nucleare pun lumea înt...
 
Există probe că dosarul lui Barna pe fonduri europene a fost clasat nelegal de DNA Alba
Jurnalista Sorina Matei a publicat o serie de probe despre relația Ba...
 
Două victime ale sistemului de justiție din România vor să organizeze un miting pentru susținerea SIIJ, dar se lovesc de un zid al tăcerii: „Se pun piedici celor ce nu au aceeași părere cu majoritatea #rezist”
Nela Secară și Mihaela Marinescu, două victime ale abuzurilor insta...
 
RiseProject revine cu documente în cazul Barna. Declarațiile liderului USR, demontate una câte una
RiseProject revine cu documente care demonstrează că afacerile lui B...
 
Magistrații se atacă între ei. Inspecția Judiciară, scrisoare dură pentru Lia Savonea
Inspecția Judiciară critică dur magistrații cercetați disciplinar...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
S-au împăcat! Ce zice Adriana Bahmuțeanu despre Prigoană

» 13 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Medic: Orice persoană care se știe că are o boală de fond este bine să se vaccineze

» 13 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Florin Roman: Viorica Dăncilă nu a trecut în declarația de avere un ceas de aur, echivalentul a 119 pensii minim garantate

» 13 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Atenționări și recomandări pentru Black Friday

» 13 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
INTERNATIONAL
 
Procurorii americani acuză Rusia că a încercat să submineze activitatea comisiei electorale din SUA

» 13 Noiembrie 2019 | Comentarii 0