Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 04 Noiembrie 2019

Comentarii 0 Comentarii

        Nela Secară, o femeie de afaceri din Bihor, a fost invitată recent în platoul emisiunii „Descoperiți”, unde a vorbit despre nenorocirea prin care a trecut, și încă mai trece, datorită unor procurori care se cred mai presus de lege. În lupta cu sistemul, femeia și-a pierdut nu doar agoniseala de o viață, ci și sănătatea, iar în cei șapte ani de când este târâtă prin tribunale Nela Secară a încercat chiar să-și ia viața în penitenciar.

 

        În tot acest timp în care s-a luptat să-și demonstreze nevinovăția, Nela Secară a ajuns să creadă că făcăturile Direcției Naționale Anticorupție sunt un plan de distrugere a micului întreprinzător român, potrivit Antena 3. Femeia protestează la Consiliul Superior al Magistraturii și la Cotroceni în speranța că Secția Specială nu va fi desființată, deoarece este singura „luminiță” pentru a se face dreptate în România.

 

        „Am avut dosare făcute la Parchetul Tribunalului Bihor și procurorul care mi-a făcut aceste dosare a fost propulsat la DNA Oradea, iar de acolo urmărea toate dosarele mele în instanță. Urmărea aceste dosare și făcea presiuni asupra judecătorilor care intrau în dosarele mele ca instanța să mă declare vinovată. Deși știa că toate acele dosare erau însăilate de către dumnealui, cu denunțători mincinoși, cu probe falsificate și așa mai departe. Totul pentru că aveam mai multe prietene judecătoare și prieteni în posturi importante din județ, cu care doar aveam o relație de prietenie, nu făceam afaceri, nu aveam nimic de câștigat din aceste relații. M-au arestat, m-au pus în libertate pe cauțiune, o cauține care până la acea dată în județul Bihor nu mai existase. Mi-au luat tot” a povestit Nela Secară.

 

        Târâtă șapte ani prin tribunale, femeia s-a luptat cu toate puterile să demonstreze că este nevinovată, drept dovadă, din cele nouă dosare fabricate, șapte dintre ele s-au soluționat cu încasări și achitare definitivă. Toate aceste momente teribile prin care a trecut - încătușată, rearestată, acuzată de absurdități - și-au pus amprenta atât pe familia dumneaei (mama sa a decedat), cât și pe ea, Nela Secară fiind diagnosticată cu cancer: „Sunt operată de trei ori. Sunt în remisie acum, dar cancerul este o boală perfidă care poate izbucni din nou. În august am făcut o pancreatită pe bază de stres. Deci eu nu sunt scutită de bolile mele să se întoarcă înapoi, dar el (n.r. procurorul de la Oradea care i-a fabricat dosarele) încă funcționează, este la Parchetul Tribunalului Bihor unde în continuare face dosare anumitor persoane”.

 

        Nela Secară a fost întrebată de Andreea Sava, moderatoarea emisiunii „Descoperiți”, ce a simțit atunci când a auzit că se dorește ca Secția Specială să fie desființată, și a răspuns: „O furie imensă. Pentru că era singura luminiță pe care eu o văd ca să se facă o justiție corectă în țara asta. Să fie o justiție nepolitizată, judecătorii să aibă puterea să dea decizia corectă, să judece după probe, nu după ceea ce li se ordonă sau după presiunea care se face asupra lor și a familiei lor. Eu asta doresc de la domnul președinte. (...) Eu am fost fugită pe timpul lui Ceaușescu și m-am întors în țară ca să fac aici în țărișoara mea ceva. Eu doresc o justiție corectă și dreaptă în țara mea, ca un om când merge în fața instanței, judecătorul ăla să se uite în dosar și după ce probe vede, după aia să judece. Nu după plicurile galbene și nici din presiunile care vin asupra lor. Asta doresc de la președinte, indiferent care va fi el”.

 

 

Sursa foto: ://www.antena3.ro/actualitate/nela-secara-victima-unui-procuror-din-oradea-femeia-hartuita-dupa-acuzare-protesteaza-la-cotroceni-544138.html


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Șefă de Poliție acuzată că își înjură subalternii și că își îndeasă buzunarele pe munca altora
„Folosește adesea un limbaj trivial, greu de reprodus”.
 
Costin Mărculescu, critici dure la adresa lui Ștefan Bănică Jr., după moartea Cristinei Țopescu: „A bătut-o de zeci de ori, inclusiv în public”
Și Cristina Țopescu spunea despre Ștefan Bănică Jr. că era viole...
 
Anunț important despre buletine! De anul viitor se va călători în UE doar cu cele noi
Călătoriile în afara României vor fi posibile numai dacă cetățe...
 
USR-istă cu funcție de conducere, acuzată de furt și lovire
Președintele USR Găvojdia, Ramona Dzitac, este cercetată într-un d...
 
AJADO: Susținerile Comisiei Europene cu privire la SIIJ sfidează faptele, argumentele, logica și legea, sunt absurde și lipsite de profesionalism
Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului critică...
 
Avertisment: Iranul va avea materialele necesare, până la sfârșitul anului, pentru a fabrica bomba nucleară
Israelul avertizează că Iranul va avea suficient material fisionabil...
 
Șeful Poliției Câmpia Turzii a fost oprit în trafic; mirosea a alcool și a refuzat testarea cu etilotestul
Dorel Florian Fodorean, șeful Poliției Câmpia Turzii, este cercetat...
 
Oana Roman a vorbit pe larg despre separarea de soțul ei: „Nu era ok pentru mine, pentru Izabela”
Oana Roman a făcut declarații deschise despre separarea de soțul ei...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Cum își descrie Oana Zăvoranu viața: „Agonie, demoni, ură...”

» 22 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Deblocarea finanțării programelor de Cercetare, prioritate pentru noul secretar de stat în domeniu

» 22 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Unde se vor găsi în România testele pentru depistarea virusului ucigaș din China

» 22 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Cioloș „este un izvor nesecat de tupeu!”

» 22 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Coreea de Nord a abandonat angajamentul de suspendare a testelor nucleare

» 22 Ianuarie 2020 | Comentarii 0