Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 08 Ianuarie 2019

      Luni seara, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, Mihai Gâdea a prezentat un interviu șocant cu una dintre victimele procurorilor scăpați de sub control din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Oradea. Povestea doamnei Nela Secară, o femeie de afaceri din Oradea, este cutremurătoare, și, dacă nu ar fi ieșit la iveală atâtea nenorociri care au loc în DNA, ar fi greu de imaginat că așa ceva se poate întâmpla în România. Și culmea, personaje precum Frans Timmermans aplaudă un sistem de justiție evident bolnav; de ce nu luați acești procurori în Olanda, domnule Timmermans?

 

      Protagoniștii mizeriei din procuratura Oradea sunt procurorii Ciprian Man, Adrian Muntean, Cosmin Muntean, Lucian Rus, Ciprian Muntean care vorbesc nonșalant despre completele favorabile DNA Oradea, completele nefavorabile DNA Oradea și mijloace de a cuminți, de a speria judecătorii care au coloană vertebrală prin trimiterea unora dintre ei în judecată. Din păcate, nu doar magistrații au fost neputincioși în fața excesului de zel al procurorilor (sau în goana acestora după putere, sau, pur și simplu victimele unor caractere deplorabile), ci și oameni obișnuiți care în lupta de ani de zile cu sistemul și-au pierdut sănătatea, pe lângă agoniseala de o viață și liniștea familială. Este cazul doamnei Nela Secară, care, de altfel, apare și în înregistrarea cu procurorii de la DNA Oradea.

 

      „Pe aceeași faptă cu nulitate absolută m-au arestat. Mi-au făcut dosar de evaziune. Ne-am judecat - între timp eu m-am îmbolnăvit, am făcut cancer. Am fost diagnosticată în decembrie 2013 cu cancer de col uterin. Am cerut voie să fiu lăsată să mă tratez afară. Nu au vrut să mă lase. Și am fost achitați. După șase ani de calvar, de arestări, de rearestări, de controale judiciare, bolnavă, târâtă, în cătușe, împinsă, obligată să scriu denunțuri, să vină să-ți spună că ești nevinovat, că ai fost bătaie de joc șase ani. Vă dați seama că în clipa aia, în ziua aia nu am putut să bag nici măcar o bucată de pâine în gură. Am plâns toată ziua, că în sfârșit, după șase ani ni s-a făcut dreptate (...) Mai am două dosare pe care mi le-au făcut așa cum mi le-au făcut, ca să poată să... știți cum e, tragi mai multe gloanțe pentru ca unul să te omoare, exact asta au făcut cu mine. Mi-au făcut dosare pe bandă rulantă pentru ca unul să mă rănească. Niciodată n-aș vrea ca cineva din România să treacă prin ce am trecut eu, aș vrea ca lucrurile astea să nu se întâmple. Abuzurile care s-au făcut asupra mea și a familiei mele - mi-am pierdut mama, m-am îmbolnăvit, mi-au luat tot - dar n-aș vrea să treacă și alte persoane prin ce am trecut eu” a povestit Nela Secară.

 

      Abuzurile procurorilor, în această situație a celor de la DNA Oradea, sunt mai mult decât strigătoare la cer. Nela Secară este o altă victimă, încă o persoană traumatizată, denigrată, parte a unei familii distruse pentru mult timp, încă un om ale cărui drepturi au fost încălcate fără rușine. Oare nu era corect ca în locul acestor oameni să fie cei de la #rezist? Procurorii de la DNA Oradea de ce nu au deschis dosare pe bandă rulantă și huliganilor din #rezist? Adevăratele infracțiuni nu sunt luate în considerare de acești procurori zeloși? Domnule Timmermans, nu ar fi mai bine să duceți acești procurori în Franța, în Olanda, să trăiască acolo, să `facă dreptate` acolo? Nu vă asemănați cu ei, domnule Timmermans, atunci când căutați nod în papură României și ignorați adevăratele nenorociri? 

 

      Astfel de procurori dezaxați, de la cine oare s-au inspirat? Kovesi, tu i-ai influențat? Asta înseamnă să se facă dreptate, oameni nevinovați să fie abuzați ani la rând pentru amuzamentul `șefului`? După cum spunea și Mircea Badea, realizatorul emisiunii „În gura presei”, niciunul dintre acești procurori nu trebuie să rămână în libertate, să facă pușcărie, poate așa „intră frica” în ei și se termină seria abuzurilor. Asta dacă nu se poate să treacă măcar o zi prin ce au trecut victimele lor ani la rând.

 

      „Aș vrea să pățească nasoale, adică corecte, pe lege. (...) Eu nu cred că trebuie să rămână vreunul în libertate dintre ei - din ce am văzut. Nu prea văd cum să rămână vreunul în libertate. Eu nu cred că 75% din aceștia de la București ar trebui să rămână în libertate. Eu sunt pe pârnaie, vreau să văd mulți magistrați, care nu sunt magistrați, sunt doar niște scelerați, niște staliniști și niște naziști, în pârnaie. Doar după ce o să văd mulți, mulți în pârnaie - pe corecte, pe legale - o să-mi dau seama că faptul că mi-am distrus viața și sănătatea atâția ani a meritat, s-a întâmplat ceva” a declarat Mircea Badea.

 

 

Sursa foto: ://www.antena3.ro/actualitate/interviu-sfasietor-la-sinteza-zilei-victimele-procurorilor-din-oradea-rup-tacerea-am-fost-bataia-502531.html

 

 

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0