Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
POLITICA
Adaugat: 11 Martie 2019

      Ministrul Transporturilor trebuie să prezinte cât mai repede un calendar realist cu privire la Autostrada Unirii, transmite deputatul PNL Laurențiu Leoreanu. Liberalul afirmă că au trecut 3 luni de când a fost promulgată legea referitoare la acest proiect, iar ministrul Transporturilor nu a reușit decât să lanseze o licitație pentru completarea studiului de fezabilitate.

      „Deși au trecut mai bine de 3 luni de la promulgarea legii privind aprobarea obiectivului de investiții pentru Autostrada Unirii, singurul pas în direcția aceasta făcut de Ministerul Transporturilor a fost lansarea unei licitații pentru completarea studiului de fezabilitate. Acest prim pas în direcția demarării proiectului a venit oricum mai târziu decât prevede legea – avem, așadar, o primă întârziere bifată de acest guvern al incompetenței. De asemenea, potrivit unui ordin din 2018 al Ministerului Transporturilor și Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, în termen de 2-4 luni de la începerea procedurii de achiziție ar trebui să avem un contract atribuit. În calitate de co-inițiator al legii, de coordonator al campaniei PNL pentru construirea Autostrăzii, dar și ca deputat de Neamț, mă simt dator moral și politic, alături de colegii din PNL, să monitorizez atent felul în care PSD gestionează acest proiect” a transmis duminică Laurențiu Leoreanu într-un comunicat.

      Liberalul susține că Ministerul Transporturilor vrea să scape de orice răspundere în cazul în care vor exista neregului cu proiectul prin faptul că a delegat Comisia Națională de Strategie și Prognoză să se ocupe de tronsonul Târgu Neamț-Iași-Ungheni, asta deși în Lege scrie că ministerul trebuie să se ocupe de coordonarea Autostrăzii.

      „O altă dovadă că ministerul Transporturilor a început cu stângul acest proiect încă de la început este faptul că deși în lege scrie clar că ministerul trebuie să se ocupe de coordonarea Autostrăzii, aflăm că tronsonul Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni va fi gestionat de Comisia Națională de Strategie și Prognoză. Este un tertip clasic – ministerul își deleagă atribuțiile ca să nu poarte întreaga răspundere pentru eventuale tergiversări sau nereguli. Problemele nu se opresc aici – în cazul tronsonului de care va fi responsabil CNAIR, respectiv Târgu Mureș-Târgu Neamț, a fost scos la licitație un contract de 30 milioane lei pentru completarea studiului de fezabilitate. Numeroși specialiști avertizează deja că această sumă este mult prea mică, în 2014 alocându-se mai mult decât dublu pentru aceeași procedură” explică deputatul PNL.

      Leoreanu este de părere că „ministrul Cuc trebuie să prezinte urgent un calendar realist pentru proiectul Autostrăzii Unirii și un plan de acțiune transparent, care să includă toți pașii procedurali pe care îi face Ministerul Transporturilor. Să nu uităm că tot sub un guvern PSD a avut loc ultimul eșec legat de Autostrada din Moldova, două licitații pentru studiile de fezabilitate au fost anulate, iar un contract de execuție a fost suspendat. Să nu uităm, de asemenea, că ministrul Cuc are deja un mare eșec la activ – Autostrada A7, unde nu a performat decât prin amânări. Imediat după data de 20 martie, când expiră termenul pentru înscrierea în sistemul de licitații, avem nevoie de o prezentare a ofertelor depuse și de un termen pentru pasul următor. În lipsa unei transparențe totale a acestui proces, ar putea dura chiar și un secol până vom vedea Autostrada Unirii construită” conchide deputatul.

 

Sursa foto: ://www.google.com/search?q=leoreanu&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwil-5z23_ngAhVwtosKHf8YCT4Q_AUIDigB&biw=1920&bih=888#imgrc=1pNfen3jC4b-jM:


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Ministerul Muncii: Se pot angaja și plăti legal persoane pentru munci casnice

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0