Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
CONSILIERI LOCALI
Adaugat: 15 Iulie 2013

Mihai Sustac si-a “tras” carciuma: Art Bacau impinge tava la restaurantul DJS

 

         Societatea Art Bacau SRL, detinuta de Primaria Bacau si administrata de fostul consilier local PNL Mihai Sustac, s-a reprofilat. Cum administrarea Teatrului de Vara s-a dovedit un imens esec, cladirea fiind – de mai mult timp – nefunctionala, lucratorii isteti din cadrul Art Bacau s-au orientat spre… "restauratie". SRL-ul administrat de Sustac a inchiriat pentru un an de zile restaurantul Directiei Judetene de Sport (DJS), contra unei sume de 3600 de lei pe luna. In august, printr-un anunt publicat in oficiosul PNL Bacau, Sustac & co. cautau, asiduu, personal pentru deservirea "locantei" luate in chirie de la DJS Bacau.
         Societatea care ar fi trebuit sa administreze cladirea Teatrului de Vara pastoreste, de cateva luni bune, restaurantul DJS Bacau. Art Bacau SRL, firma detinuta de municipalitatea bacauana si administrata de fostul consilier local Mihai Sustac (PNL), a preluat in chirie restaurantul DJS la sfarsitul acestei primaveri. Conducerea DJS Bacau a dezvaluit ca valoarea chiriei lunare platite de Art Bacau SRL se ridica la 3600 de lei (36 de milioane lei vechi). Contractul – afirma Georgel Cojocaru, seful DJS Bacau – are o perioada de valabilitate de 1 an, cu posibilitate de prelungire.
         O firma, o licitatie
         Cojoaru a afirmat ca DJS a organizat licitatie pentru incredintarea restaurantului, motivat de faptul ca directia nu avea incadrat personal care sa deserveasca stabilimentul. "Noi l-am avut inchiriat (n.r. – restaurantul) pana acum doi ani. Avem spatiu de cantina si restaurant, dar neavand personal care sa-l deserveasca l-am scos la inchiriat. Am facut licitatie anul trecut, s-a prezentat o singura firma – Art Bacau SRL. Am reluat licitatie si s-a prezentat aceeasi firma, cu care am facut contract", a explicat seful DJS Bacau. Georgel Cojocaru a mai spus ca SRL-ul controlat de Primaria Bacau nu are restante la plata chiriei.
         Restaurant "impinge-tava"
         Inca din vara lui 2011, conducerea Art Bacau a lansat in oficiosul PNL un anunt privitor la angajarea de personal calificat in domeniul alimentatiei publice. Astfel, potrivit anuntului, SRL-ul municipalitatii cauta un bucatar si un ajutor de bucatar, respectiv un ospatar si un ajutor de ospatar. La data respectiva, reporterii cotidianului Desteptarea au sunat la numarul de telefon precizat in anunt pentru a obtine mai multe detalii. Oficialii Art Bacau au confirmat ca societatea intentiona sa deschida un restaurant. "Este un restaurant tip «Viva» ca sa-i zic asa, probabil ca sunteti din Bacau si-l stiti. Restaurantul nu e inca deschis. El se va deschide dupa ce vom face angajarile", a declarat persoana de contact specificata in anunt.
         Nesimtire cronica
         Reprezentantii societatii detinute de Primarie nu au dorit sa ofere detalii privitoare la modul in care Art Bacau administreaza restaurantul inchiriat de la DJS. Am luat legatura cu oficialii SRL-ului prin intermediul numarului de telefon afisat in documentele de inmatriculare a firmei la Registrul Comertului – 0734/990.990, la ora15.20. O voce masculina pe jumatate adormita (cel mai probabil chiar a administratorului Mihai Sustac) a declarat ca data fiind ora la care a fost efectuat apelul nu poate dialoga cu presa. "Imi pare rau ca m-ati sunat la ora asta, dar nu am timp sa stau la discutii cu dumneavoastra", a afirmat oficialul Art Bacau.
         Club PNL
         Inca de la infiintare, Art Bacau a devenit un punct de interes pentru liberalii bacauani. Mai multi membri ai organizatiei de tineret a PNL au fost angajati in SRL-ul Primariei, fara ca societatea sa deruleze vreo activitate. Intre angajatii Art Bacau a figurat, pentru o perioada de timp, inclusiv purtatorul de cuvant al Primariei, Ionut Tomescu.
         Societatea a fost infiintata la inceputul lui 2010, prin hotarare a Consiliului Local Bacau, cu un capital social de 300.000 lei. Ulterior, acesta a crescut la 700.000 lei, dupa ce municipalitatea a varsat, in 2011, alte 400.000 de lei in capitalul social al Art Bacau SRL.
         Adunarea Generala a Actionarilor de la Art Bacau numara 3 membri: doi consilieri locali PNL – Ion Rotaru si Nicolae Nechita, respectiv un consilier local PSD – Zvetlana Zaharia. Conform Monitorului Oficial nr. 3419 din 8 septembrie 2011, AGA a decis infiintarea unui punct de lucru la adresa Pictor Aman nr. 94 (aceasta coincide cu restaurantul Sport, detinut de DJS). Hotararea AGA dateaza din iulie 2011.
         Nicolae Nechita a declarat pentru cotidianul Desteptarea ca restaurantul administrat de Art Bacau are 6-7 angajati, la vara urmand sa se extinda cu o terasa.
         "E un restaurant pentru sportivi. Noi doar l-am preluat, nu e ceva nou infiintat. Handbalistii mananca acolo, voleiul, echipa de fotbal. Vrem sa extindem restaurantul, ca e loc destul pe culoar, iar la vara sa facem o terasa", a afirmat Nechita. El a precizat ca restaurantul functioneaza de aproape jumatate de an. 

 

Sursa foto: facebook.com

Bacau, BACAU
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
INTERNATIONALE
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A început Târgul Primăverii la Arad – Program de vizitare
ARAD
» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0