Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 03 Aprilie 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Europarlamentarul Norica Nicolai afirmă că Guy Verhofstadt (ALDE european) precum și Manfred Weber (PPE) „dau ordine” sistemului de justiție din România și, totodată, solicită suspendarea legilor justiție de la noi „doar pentru ca ei să-și bifeze proiectul politic de a o pune pe Laura Codruța Kovesi în fruntea” Parchetului European.

 

       „Am un mesaj pentru Guy Verhofstadt și Manfred Weber, politicieni pe care credeam că-i cunosc, care își permit să dea ordine sistemului de justiție din România și cer suspendarea legilor din țara noastră doar pentru ca ei să-și bifeze proiectul politic de a o pune pe Laura Codruța Kovesi în fruntea EPPO. Destul! M-am săturat de dublul vostru standard, m-am săturat de faptul că ne cereți permanent o justiție independentă, dar ne dați ordine de la Bruxelles pentru ca cei care vă servesc interesele să fie exonerați de răspundere. Lucrul acesta explică de ce unii au ales să părăsească UE, iar alții să o conteste. Într-o Uniune Europeană care presupune că respectă statul de drept și proprii cetățeni, nu au ce căuta astfel de comportamente hegemonice care dăunează întregului proiect european. Am înțeles clar că voi sunteți cei care vreți o altă Uniune Europeană, doar a voastră, a celor care și-au făcut un scop în viață din a-i umili pe ceilalți. Nu asta este Uniunea Europeană la care noi am aderat și care ni s-a promis, ea este o Uniune a respectului, a solidarității, a egalității dintre cetățeni și statele membre. Sper ca următorul Parlament European să nu vă mai găsească în poziții din care să vă manifestați în acest mod față de Europa deoarece voi sunteți cei care faceți cele mai mari deservicii acestui proiect!” a scris Norica Nicolai pe pagina personală de Facebook.

 

       Și europarlamentarul Renate Weber a criticat dur „imixtiunea de nepermis” a colegilor europarlamentari într-o anchetă legală, făcând referire tot la cazul fostei șefe a DNA. Într-o scrisoare adresată președintelui Parlamentului European Antonio Tajani și celorlalți europarlamentari, Renate Weber acuză dublul standard și limbaj atunci când vine vorba despre statul de drept.

 

       „Dragi colegi,

 

       Câțiva dintre liderii noștri și-au exprimat îngrijorările cu privire la ancheta care o vizează pe Laura Codruța Kovesi și au solicitat, nici mai mult nici mai puțin, ca ancheta să fie oprită și toate măsurile luate împotriva doamnei Kovesi să fie înlăturate. Nu știu care sunt probele din dosar și nu trebuie să știu, în această etapă procesuală, legal și normal, ancheta având caracter confidențial, nu public. Dar știu că respectarea independenței magistraților, inclusiv a procurorilor, implică să nu faci nimic din ce ar putea fi considerat presiune asupra lor. Mai mult, potrivit legislației din România măsurile procedurale ale controlului judiciar pot fi revizuite de un judecător. Cazul doamnei Kovesi va fi tranșat de un judecător independent de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în data de 3 aprilie.

 

       Postările de pe Twitter și Facebook ale președintelui Tajani și ale altor lideri de grup, inclusiv ideea de a discuta cazul acesta în Conferința Președinților de mâine, în aceeași zi în care cazul doamnei Kovesi va ajunge în instanță, ar putea fi văzută ca o imixtiune în activitatea sistemului judiciar din România. Nu de puține ori membrii CSM au considerat că politicienii care fac declarații cu privire la mersul unor anchete aduc prejudicii, interferează cu sistemul judiciar, punând presiune pe judecători și procurori.

 

       Acceași interpretare a fost făcută și de către Comisia Europeană în câteva rapoarte MCV, considerând că pozițiile publice ale unor politicieni în timpul unor investigații sunt inadmisibile. Același raționament trebuie să se aplice și de această dată, indiferent de unde sunt politicienii, ce rang au în ierarhia Parlamentului European ori cine este acuzatul. Dragi colegi, de 29 de ani lupt neîncetat pentru independența sistemului de justiție din țara mea, din societatea civilă în primii 18 ani și ca om politic în ultimii 11 ani. Vă rog să respectați acest principiu, al independenței justiției, altfel, apelul dumneavoastră pentru respectarea statului de drept ar fi, în cel mai bun caz, unul duplicitar” a scris Renate Weber în scrisoarea către Parlamentul European.

 

       Aceste mesaje către unii dintre liderii din Parlamentul European vin în contextul în care președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker și alți reprezentanți ai CE, se vor reuni miercuri în ședința Colegiului Comisarilor pentru a discuta despre „statul de drept în România”, după cum a transmis purtătorul de cuvânt al CE, Mina Andreeva.

 

 

Sursa foto: ://realitateaoltului.ro/2018/06/14/liberalii-olteni-la-parlamentul-european/

 

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Crime împotriva umanității?
Procurorul General al României, Augustin Lazăr, pare că a uitat de ...
 
„Documentele o încurcau...”
Laura Kovesi, acuzată că ar fi dat ordin să se distrugă o mare par...
 
„Un singur exorcist nu poate stopa forța cosmică a (neo)securității. Nu când lumea stă și îl aplaudă pe mister Legiune”
Avocatul Piperea a comparat situația procurorului general al Românie...
 
„Acțiunile fostului șef al Serviciului, George Maior, au fost de poliție politică”
În raportul Comisiei de Control SRI se concluzionează că George Mai...
 
Cioloș a făcut parte din trupele de Securitate
Tatăl fostului premier Dacian Cioloș, a fost ofițer de Miliție, ia...
 
Procurorul General al României, ofițer acoperit?
„Astfel de procurori nu erau aleși întâmplător. Erau și ofițer...
 
Lidia Buble, despre relația cu Răzvan Simion: Îi bag degetul în nas
„Îl filmez când doarme, îi bag degetul în nas”
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
„O să mai am un copil cu un alt bărbat”

» 22 Aprilie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
„Vă rugăm să solicitați Guvernului să pună în aplicare trei soluții simple și eficiente”

» 22 Aprilie 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
„Educația pentru sănătate ar trebui reintrodusă”

» 22 Aprilie 2019 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
IGSU, campanie pentru conștientizarea riscurilor din biserici în Săptămâna Patimilor

» 22 Aprilie 2019 | Comentarii 0
 
INTERNATIONAL
 
Reacția Rusiei după ce un actor de comedie a câștigat prezidențialele din Ucraina

» 22 Aprilie 2019 | Comentarii 0