Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 03 Aprilie 2019

       Europarlamentarul Norica Nicolai afirmă că Guy Verhofstadt (ALDE european) precum și Manfred Weber (PPE) „dau ordine” sistemului de justiție din România și, totodată, solicită suspendarea legilor justiție de la noi „doar pentru ca ei să-și bifeze proiectul politic de a o pune pe Laura Codruța Kovesi în fruntea” Parchetului European.

 

       „Am un mesaj pentru Guy Verhofstadt și Manfred Weber, politicieni pe care credeam că-i cunosc, care își permit să dea ordine sistemului de justiție din România și cer suspendarea legilor din țara noastră doar pentru ca ei să-și bifeze proiectul politic de a o pune pe Laura Codruța Kovesi în fruntea EPPO. Destul! M-am săturat de dublul vostru standard, m-am săturat de faptul că ne cereți permanent o justiție independentă, dar ne dați ordine de la Bruxelles pentru ca cei care vă servesc interesele să fie exonerați de răspundere. Lucrul acesta explică de ce unii au ales să părăsească UE, iar alții să o conteste. Într-o Uniune Europeană care presupune că respectă statul de drept și proprii cetățeni, nu au ce căuta astfel de comportamente hegemonice care dăunează întregului proiect european. Am înțeles clar că voi sunteți cei care vreți o altă Uniune Europeană, doar a voastră, a celor care și-au făcut un scop în viață din a-i umili pe ceilalți. Nu asta este Uniunea Europeană la care noi am aderat și care ni s-a promis, ea este o Uniune a respectului, a solidarității, a egalității dintre cetățeni și statele membre. Sper ca următorul Parlament European să nu vă mai găsească în poziții din care să vă manifestați în acest mod față de Europa deoarece voi sunteți cei care faceți cele mai mari deservicii acestui proiect!” a scris Norica Nicolai pe pagina personală de Facebook.

 

       Și europarlamentarul Renate Weber a criticat dur „imixtiunea de nepermis” a colegilor europarlamentari într-o anchetă legală, făcând referire tot la cazul fostei șefe a DNA. Într-o scrisoare adresată președintelui Parlamentului European Antonio Tajani și celorlalți europarlamentari, Renate Weber acuză dublul standard și limbaj atunci când vine vorba despre statul de drept.

 

       „Dragi colegi,

 

       Câțiva dintre liderii noștri și-au exprimat îngrijorările cu privire la ancheta care o vizează pe Laura Codruța Kovesi și au solicitat, nici mai mult nici mai puțin, ca ancheta să fie oprită și toate măsurile luate împotriva doamnei Kovesi să fie înlăturate. Nu știu care sunt probele din dosar și nu trebuie să știu, în această etapă procesuală, legal și normal, ancheta având caracter confidențial, nu public. Dar știu că respectarea independenței magistraților, inclusiv a procurorilor, implică să nu faci nimic din ce ar putea fi considerat presiune asupra lor. Mai mult, potrivit legislației din România măsurile procedurale ale controlului judiciar pot fi revizuite de un judecător. Cazul doamnei Kovesi va fi tranșat de un judecător independent de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în data de 3 aprilie.

 

       Postările de pe Twitter și Facebook ale președintelui Tajani și ale altor lideri de grup, inclusiv ideea de a discuta cazul acesta în Conferința Președinților de mâine, în aceeași zi în care cazul doamnei Kovesi va ajunge în instanță, ar putea fi văzută ca o imixtiune în activitatea sistemului judiciar din România. Nu de puține ori membrii CSM au considerat că politicienii care fac declarații cu privire la mersul unor anchete aduc prejudicii, interferează cu sistemul judiciar, punând presiune pe judecători și procurori.

 

       Acceași interpretare a fost făcută și de către Comisia Europeană în câteva rapoarte MCV, considerând că pozițiile publice ale unor politicieni în timpul unor investigații sunt inadmisibile. Același raționament trebuie să se aplice și de această dată, indiferent de unde sunt politicienii, ce rang au în ierarhia Parlamentului European ori cine este acuzatul. Dragi colegi, de 29 de ani lupt neîncetat pentru independența sistemului de justiție din țara mea, din societatea civilă în primii 18 ani și ca om politic în ultimii 11 ani. Vă rog să respectați acest principiu, al independenței justiției, altfel, apelul dumneavoastră pentru respectarea statului de drept ar fi, în cel mai bun caz, unul duplicitar” a scris Renate Weber în scrisoarea către Parlamentul European.

 

       Aceste mesaje către unii dintre liderii din Parlamentul European vin în contextul în care președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker și alți reprezentanți ai CE, se vor reuni miercuri în ședința Colegiului Comisarilor pentru a discuta despre „statul de drept în România”, după cum a transmis purtătorul de cuvânt al CE, Mina Andreeva.

 

 

Sursa foto: ://realitateaoltului.ro/2018/06/14/liberalii-olteni-la-parlamentul-european/

 

Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un fost rival al lui Putin spune că acesta este capabil să folosească arma nucleară pentru a câștiga în Ucraina
Mihail Hodorkovski susține că Putin poate folosi arma nucleară dac...
 
Directorul ANM spune când scăpăm de vremea rea
Până când va fi în vigoare informarea de ploi abundente în toată...
 
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0