Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 13 Ianuarie 2020

        În ultimul timp au apărut o mulțime de informații despre cât de nocive sau nu sunt mezelurile pentru organismul nostru. De cele mai multe ori se spune că aceste produse au prea puțină carne, multe E-uri și o cantitate mult prea mare de grăsime. Medicul Mihaela Bilic spune că nu toate mezelurile sunt la fel și că este important să știm să le alege, dar și cum să le mâncăm.

        „Mezelurile nu sunt un aliment de bază, ci unul concentrat, un fel de esenţă de aliment, adică în ele avem mai multe proteine, mai multă grăsime, mai mult gust. Din această cauză, ele se mănâncă în cantitate mică. Acolo unde carnea o mănânci cu sutele de grame, mezelurile le mănânci cu zecile, nu mai mult de 30 de grame. Ele sunt concentrate în calorii, deoarece se scoate apa din ele, sunt afumate, uscate. Atunci când mănânci mezeluri, trebuie să le tai subţiri şi să le deguşti ca şi cum ar fi o esenţă de mâncare. Dacă mâncăm mezeluri pe post de aliment de bază, să ne săturăm din ele, atunci ne vom îngrăşa” explică medicul.

        Mihaela Bilic recomandă consumarea mezelurilor pentru plăcerea gustului, nu pentru a umple stomacul, iar pentru aceasta sunt suficiente patru feliuțe de mezel pe o felie de pâine, dar nu în fiecare zi.

        În ceea ce privește alegerea mezelurilor, primul ingredient de pe etichetă ar trebui să fie carnea, în acest fel ne dăm seama că este cea mai multă și că produsul este de calitate. De cele mai multe ori, primul cuvânt de pe etichetă este grăsimea, iar dacă după el sunt înșiruite tot mai multe ingrediente, înseamnă că produsul este foarte prelucrat.

        „Un mezel sănătos trebuie să fie cât mai puţin prelucrat. Cele crud-uscate sunt mai valoroase decât cele făcute din pastă de carne, fierte, deoarece acestea sunt amestecate cu multă zeamă de amidon, care are rolul să frăgezească, să dea gust. Dar aceasta conţine mulţi carbohidraţi. De asemenea, pe etichetă mai găsim de multe ori acel glutamat care intensifică gustul. Poate nouă nici nu ne place mezelul, carnea, ci ne place gustul dat de glutamat, care creează şi dependenţă. Fără să vrem, ne învăţăm cu acel gust intesificat” atrage atenție medicul Bilica.

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

Sursa foto: ://edobavki.net/article/article_opn.php?id=79


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
Borrell: Următoarele luni vor fi decisive pentru războiul din Ucraina
Șeful diplomației europene crede că următoarele luni vor fi decisi...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0