Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 13 Iulie 2013    Actualizat: 13 Iulie 2013

Mărfuri de aproape 400.000 lei, confiscate după controale în centre comerciale şi tiruri în Capitală

 

         Mărfuri de aproape 400.000 de lei au fost confiscate şi 12 dosare penale au fost întocmite, în urma unor controale efectuate vineri pe raza Capitalei, în domeniul achiziţiilor intracomunitare de legume, fructe şi produse din carne, informează Poliţia Română.
         Poliţişti ai Direcţiei Rutiere împreună cu poliţişti de investigare a fraudelor, de ordine publică şi de rutieră din cadrul Poliţiei Capitalei, au efectuat vineri controale în două centre comerciale din Capitală, pe A1, A2 şi alte trei drumuri, pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare şi al transportului de mărfuri.
         În urma verificărilor, au fost întocmite 12 dosare penale pe numele reprezentanţilor societăţilor comerciale controlate, au fost indisponibilizate sau confiscate mărfuri în valoare de aproape 400.000, au fost ridicate, în urma a patru percheziţii, înscrisuri oficiale şi ştampile ale unor societăţi fantomă şi patru suspecţi de evaziune fiscală au fost conduşi pe audieri.
         În cadrul acţiunii la cele două centre comerciale din Capitală, poliţiştii au verificat tirurile din care se descarcă mărfurile şi au urmărit existenţa unei legături comerciale directe între firmele înscrise pe documente şi beneficiarii finali, în scopul depistării unor eventuale modalităţi de sustragere de la plata TVA-ului intracomunitar.
         Astfel, poliţiştii au verificat legalitatea funcţionării acestor societăţi comerciale, obiectul de activitate, fluxul transporturilor de marfă şi al plăţilor efectuate către furnizorii externi.
         Dintr-un complex comercial au fost confiscate 3.300 de kilograme de fructe, comercializate fără documente de provenienţă, fiind aplicate şi şapte sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.500 de lei. De asemenea, au fost întocmite şapte dosare penale, fiind indisponibilizate 12.000 kilograme de fructe, în valoare de 60.000 de lei, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
         În cel de-al doilea complex comercial controlat, au fost indisponibilizate 20.000 de kilograme de piept pui, în valoare de 70.000 de euro, marfă produsă în România, dar care figura în documentele de provenienţă ca fiind introdusă în ţară din Ungaria. Cercetările în acest caz sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 alin. 1, lit. b din Legea nr.241/2005.
         Totodată, în filtrele instituite în cinci zone de acces în Bucureşti ( km. 36 - A1, km. 20 - A2, şoseaua Bucureşti - Târgovişte, judeţul Ilfov, şoseaua Bucureşti - Giurgiu şi Afumaţi, şoseaua Bucureşti - Urziceni), poliţiştii au verificat tirurile cu care se transportă produse achiziţionate intracomunitar, pentru a stabili dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate). De asemenea, s-a verificat respectarea legislaţiei în domeniul transportului de mărfuri.
         Au fost verificate 15 tiruri, fiind ridicate, în vederea confiscării, 30 de tone de piersici, cireşe şi caise, iar un tir care transporta produse din carne de pui a fost indisponibilizat.
         Cercetările sunt continuate faţă de reprezentanţii societăţilor implicate, în 12 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 alin 1 lit. b din Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.
         În urma acţiunii de vineri, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, mărfuri în valoare de 380.000 de lei şi confiscate mărfuri în valoare de 16.040 de lei.
         De asemenea, au fost desfăşurate patru percheziţii la domiciliul a patru suspecţi de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prin sustragerea de la plata T.V.A. intracomunitar, prejudiciul în acest caz depăşind 250.000 de euro.
         De la adresele percheziţionate, au fost ridicate înscrisuri oficiale şi ştampile ale unor societăţi fantomă, folosite la introducerea în ţară, în mod fraudulos, a unor cantităţi importante de mărfuri provenite din Uniunea Europeană, şi au fost conduse la audieri patru persoane.
​         Pentru efectuarea tuturor verificărilor în timp real, la nivelul Capitalei au acţionat şi şase echipe mobile de poliţişti, care au preluat informaţiile transmise de colegii aflaţi în filtre şi în centrele comerciale, cu privire la datele de identificare ale societăţilor comerciale, deplasându-se de urgenţă la sediile sociale ale acestora.

 

Sursa foto: http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/11120002/1/3405843-mediafax-foto-bogdan-stamatin.jpg?width=640


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
A început sezonul căpușelor! Sfaturile medicului pentru îndepărtarea lor și prevenirea bolii Lyme
A crescut numărul pacienților care se prezintă la Urgențe cu mușc...
 
Medvedev: Războiul din Ucraina ar putea dura zeci de ani!
Fostul președinte al Rusiei crede că războiul din Ucraina ar putea ...
 
Reguli noi pentru vânzarea sau cumpărarea mașinilor
Înmatriculările și radierile de mașini se vor putea face prin inte...
 
ANPC a lansat o adresă de mail unde se pot trimite reclamații cu privire la creditele bancare
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a lansat o ad...
 
Astăzi încep înscrierile pentru Bacalaureat. Greva generală din școli continuă
Potrivit unei informări venite de la Ministerul Educației, astăzi ...
 
SUA nu susțin atacurile din Rusia: Ca principiu general, noi nu susținem...
Statele Unite ale Americii au transmis că nu susțin atacurile care a...
 
Lider FSLI: Trebuie să terminăm greva cât timp avem susținerea populației
Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ ar f...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Vouchere în valoare de cinci salarii minime, pentru victimele infracțiunilor

» 09 Iunie 2023 | Comentarii 0
 
 
Se schimbă vremea radical! Urmează trei zile de ploi torențiale, furtuni și chiar grindină

» 08 Iunie 2023 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Geanta de plajă: Ce să nu lipsească din ea

» 09 Iunie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Zilele Municipiului Galați au început. Ce surprize îi așteaptă pe turiști și localnici
GALATI
» 09 Iunie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
O comună de lângă Lugoj va avea un parc fotovoltaic de 1.000.000 euro

» 09 Iunie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL OLT
 
Viceprimarul Balșului a fost demis din funcție pentru atitudinea „de răzvrătire”

» 08 Iunie 2023 | Comentarii 0