Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 10 Ianuarie 2019

Comentarii 0 Comentarii

      Ciprian Man, zis `manelistul DNA` pare să facă parte dintr-un experiment mult mai mare al Direcției Naționale Anticorupție; cine a manevrat sau poate încă manevrează din umbră viețile și carierele magistraților și oamenilor nevinovați și de ce, nu se știe deocamdată. Cert este că înregistrările care tot ies la iveală scot în evidență fapte grave ale procurorilor, contrare legii, care au distrus vieți și demonstrează că justiția în DNA este batjocorită pe față. Mai mult, tot ce a apărut până acum în presă este din perioada în care Laura Codruța Kovesi conducea Direcția Națională Anticorupție și, este cunoscut faptul că Ciprian Man a fost `mâna ei dreaptă` o bună perioadă de timp (Man a făcut parte din colegiul de conducere al DNA și a fost dus la Central chiar de Kovesi).

 

      De altfel, Kovesi l-a numit pe Ciprian Man un „procuror de elită” datorită faptului că și-a trimis în judecată toți șefii pe care i-a avut în cariera judiciară inclusiv un avocat la care și-a făcut stagiatura, spun jurnaliștii de la RomaniaTV. Cum este posibil ca astfel de procurori care se consideră mai presus de lege și nenorocesc sute de vieți să fie considerați „de elită”? Asta înseamnă dreptate pentru tine, Kovesi? Să se fabrice dosare și judecătorii incomozi să fie băgați în pușcărie? În ultimele înregistrări cu Man, acesta vorbea cu un denunțător căruia îi spunea să șteargă toate mesajele pe care le primește de la el și tot ce îi trimite, deși nu el era procurorul de caz. Ce trebuia ascuns? Dacă totul se făcea conform legii, de ce trebuiau șterse mesajele? Kovesi, știai de toate lucrurile astea, tu dădeai ordinul? 

 

      Recent, Laura Kovesi, fosta șefă a DNA, a depus o sesizare la CEDO referitoare la revocarea sa, pe motiv că au fost încălcate drepturile omului în timpul procedurii. Se pare că cinismul unor oameni nu are limite. Kovesi, la drepturile oamenilor nevinovați târâți prin tribunale ani buni, traumatizați, îmbolnăviți de sistemul creat, distruși fizic și psihic, nu te-ai gândit? În sesizarea către CEDO, ai scris și despre nelegiuirile „procurorului tău de elită”? Astea nu sunt fapte grave pentru tine? Vrei să se „stopeze îngenuncherea procurorilor”, dar îngenuncherea atâtor cetățeni români, magistrați, oameni de afaceri, politicieni, etc., de ce nu vrei să ia sfârșit? Pentru drepturile copiilor care și-au văzut părinții în cătușe la televizor, bruscați și denigrați de un sistem bolnav creat sub conducerea ta, creat în urma protocoalelor pe care le-ai semnat, de ce nu faci sesizare la CEDO? Având în vedere că Ciprian Man și-a băgat în pușcărie toți șefii, nu era bine dacă te aresta și pe tine? Așa poate nu mai ajungeai la CEDO să faci justiția de rușine, demonstrând că DNA-ul n-are nicio legătură cu dreptatea. Dacă lacheii tăi te mazileau și pe tine cum au făcut cu atât de mulți oameni, în același mod abuziv, aberant și pe nedrept, cum ar fi fost? Kovesi, nu crezi că e o problemă faptul că vezi corupție peste tot, mai puțin pe cea din instituția pe care ai condus-o atâția ani? 

 

      În altă ordine de idei, se pare că `cine sapă groapa altuia, cade el în ea`. Preotul greco-catolic Chris Terhes, președintele Coaliției Românilor din SUA, spune, conform luju.ro, că înregistrările apărute au fost făcute chiar de Man, acesta având un obicei să înregistreze orice convorbire, conversație, ședință, întâlnire cu oricine, ca să aibă după aceea material de șantaj. Iată postarea lui Chris Terhes:

 

      „Mulți, pe bună dreptate, se întreabă cine a făcut înregistrarea de la DNA Oradea. Unii spun că o altă persoană decât cele 5 a căror voce se aude în înregistrare, alții că SRI-ul alții că vreun polițist judiciar din DNA. Înregistrarea a fost făcută de însuși procurorul DNA Ciprian Man, pe propriul telefon, care-și înregistra toate întâlnirile, cu oricine, pentru eventual șantaj, îmi spun mai multe persoane din Bihor care-l cunosc de aproape. (...) Ca urmare a faptului că Man își înregistra toate întâlnirile, inclusiv cele de lucru de la DNA, îmi spun aceleași surse, acesta a ajuns să aibă înregistrări compromițătoare cu:

  • toți colegii și personalul din DNA Oradea (procurorii Chirculescu - pensionat între timp - și Ardelean, precum și polițistul Ile Marius, de exemplu, îi erau aghiotanți în abuzuri),
  • colegi de la DNA Central (Ciprian Man a făcut parte din colegiul de conducere al DNA și a fost dus de Kovesi la DNA Central, participând la multe ședințe acolo),
  • colegi din Parchetul General (era protejat de anumite persoane din conducerea Ministerului Public),
  • personal și șefi din poliție și din servicii (SRI, DGA, DIPI).

      Mulți se întreabă în zona Bihor, și nu numai, cum de Man a fost lăsat atâția ani neatins, deși a distrus atâția oameni (unii chiar au murit din cauza lui) iar abuzurile îi ajunseseră de notorietate. Chiar zilele acestea, de exemplu, Man amenință o serie de persoane din Bihor, unii colaboratori de-ai săi de voie ori de nevoie, că dacă spun ceva despre el se va `răzbuna`, deoarece nimeni nu se poate atinge de el pentru că are protecția SRI și a șefilor din Ministerul Public. 

 

      Dacă vorbiți cu oameni din Bihor care cunosc măruntaiele justiției o să aflați că Man de ani de zile se laudă în zonă că are protecție atât de la SRI, cât și de la conducerea Parchetului General și DNA, nu doar pentru că le execută ordinele, dar și pentru că are înregistrări compromițătoare cu ei. Acum se înțelege de unde are astfel de înregistrări: dacă nu-i punea pe interceptări abuzive (despre asta într-o altă postare) își înregistra toate întâlnirile. Tot ce făcea Man la Oradea era știut la DNA Central și încuviințat de Kovesi ori alți procurori șefi de la centru. (...)

 

      Cum a ajuns înregistrarea de la Man la presă? Aceleași persoane din Bihor mi-au spus că Man, la o partidă de vânătoare fiind, s-a îmbătat până la inconștiență iar cineva i-a dat jos câteva dintre înregistrările audio/video și pozele pe care atunci le avea pe telefon. Printre acele înregistrări era și aceasta care a fost făcută publică acum.” a scris preotul Chris Terhes pe Facebook.

 

 

 

Sursa foto: ://www.luju.ro/dezvaluiri/cazuri-celebre/kovesi-la-detectorul-de-minciuni-avocatii-ioan-si-daniela-sava-solicita-supunerea-la-testul-poligraf-a-sefei-dna-si-a-procurorului-ciprian-man-pe-modelul-doru-tulus-si-mihaela-iorga-moraru-in-situatia-refuzului-csm-sa-ia-masurile-de-revocare-din-functii-i?print=1


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Bilete gratuite pentru tratament balnear - cine le poate obține și ce acte sunt necesare
Actul normativ care prevede acordarea unui număr de 59.622 de bilete ...
 
Perle de la Simularea Evaluării Naționale 2019. „Stă cuminte și ascultă cum ninge”
Iată câteva dintre perlele elevilor de clasa a VIII-a din cadrul Sim...
 
Ofițeri SRI detașați la ANAF. „Coordonau tot, nu comenta nimeni...”
Serviciul Român de Informații era adânc implicat și în funcționa...
 
Firmele din România în criză. Patronii nu mai au nici profit, nici salariați
7 din 10 angajatori se plâng de profituri mici și lipsă de personal...
 
Ora de vară 2019. Ce persoane vor fi afectate
Trecerea la ora de vară va avea un puternic impact asupra anumitor ca...
 
Cele mai periculoase drumuri din România
587 de accidente într-un singur an, în care și-au pierdut viața 80...
 
Mircea Badea, despre protestul `15 minute`: V-ați dus după momeală
Mircea Badea a reacționat în stilul său caracteristic față de pro...
 
 
 
 
INTERNATIONAL
 
„Acasă la el oamenii i-au trimis partidul la plimbare”

» 25 Martie 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Rezultatele simulării Evaluării Naționale reflectă situația din învățământ

» 24 Martie 2019 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
„Sărăcia în rândul copiilor și în mediul rural a crescut semnificativ”

» 23 Martie 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Antonia, despre al patrulea copil

» 22 Martie 2019 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
„Cei 2% dați în contextul NATO să fie folosiți la construirea de autostrăzi”

» 22 Martie 2019 | Comentarii 0