Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
POLITICA
Adaugat: 06 Iulie 2019    Actualizat: 06 Iulie 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Liderul grupului politic `Renew Europe` din Parlamentul European, înființat de președintele Franței, Emmanuel Macron, a stârnit hohote de râs în plenul de la Strasbourg. Zilele trecute, Dacian Cioloș a ținut un discurs despre un proiect prin care deciziile de la nivel european să fie aduse mai aproape de cetățeni, cuvântare care i-a amuzat copios pe europarlamentarii prezenți. 

 

       Eurodeputații au râs cu poftă pentru că, deși președintele Macron și Renew Europe (grupul condus de Cioloș, supranumit „Macron al României” de publicația Politico Europe) au fost împotriva modului în care candidații pentru șefia Comisiei Europene erau aleși și prezentați de familiile europene înaintea alegerilor europarlamentare, Dacian Cioloș a propus un proiect care „să aducă Europa mai aproape de cetățeni”, după ce principalele funcții europene au fost alese prin „jocuri de culise”, la care el însuși a luat parte, potrivit g4media.ro.

 

       Mai mulți europarlamentari români s-au întrebat în ce echipă va juca Dacian Cioloș odată ajuns lider al grupului Renew Europe, ținând cont de antecedentele sale din perioada în care a deținut un mandat de comisar european pentru Agricultură. Maria Grapini spunea recent pentru national.ro că „Cioloș este, din punctul meu de vedere, omul lui Macron. Se știe că și atunci când a fost comisar european a fost mai mult comisarul Franței decât al României. Mi s-a confirmat când am venit aici și am vorbit cu actualul comisar pentru Agricultură. Întrebându-l, de exemplu, despre controversata decizie de vânzare a terenurilor agricole către străini, de ce ne obligă comisia, răspunsul a fost că nu și mi-a dat și în scris că nu ne obligă comisia să vindem terenurile agricole. Și apoi mi-a spus de ce nu îl întreb pe fostul comisar Cioloș. Nici Polonia, nici Ungaria nu-și vând masiv terenurile agricole. (...)”.

 

       Cioloș, Barna, USR-PLUS, i-ați păcălit pe români să vă voteze ca să ajungeți în Parlamentul European și să faceți țara de rușine? Pentru cine veți milita cu adevărat în Europa? Cioloș, nu vrei „jocuri în culise”, dar tu cum ai ajuns lider al Renew Europe? Cioloș, ai mințit românii când spuneai că nu pleci la Bruxelles și acum ești lider al grupului construit în jurul partidului En Marche al lui Macron? Cioloș, Barna, ați manipulat românii prin intermediul rețelelor de socializare, și nu numai, ca să iasă în stradă și să vă susțină să ajungeți la Bruxelles, pentru ca mai apoi să-i faceți de râs?

 

Sursa foto:  ://www.hotnews.ro/stiri-politic-23237903-dacian-ciolos-luat-deradere-noul-presedinte-parlamentului-european.htm

 


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
`Justițiarii` se atacă între ei
Tensiuni și acuzații uimitoare între șefa Consiliului Superior al ...
 
Refuzul de a o suspenda din funcție pe procuroarea Maria Pițurcă „e rușinos și scandalos”
Procuroarea Maria Pițurcă, cea care a târât pe jos o fetiță de 8...
 
Șantaj în justiția din România?
Oameni trimiși în judecată, chinuiți timp de aproape patru ani și...
 
Desființarea Secției Speciale „este în neconcordanță cu miile și sutele de mii de oameni care sunt victimele unor erori, unor abuzuri care se întâmplă în justiție”
Solicitarea președintelui Iohannis către Consiliul Superior al Magis...
 
Rapoartele GRECO - subiective, conțin erori grosiere, ignoră cu bună știință lucruri evidente, o analiză părtinitoare și superficială
Judecătoarea Dana Gîrbovan desființează rapoartele GRECO despre ca...
 
Oana Zăvoranu critică dur nunta lui Brigitte cu Pastramă: „Nunta jalnică, cu iz de cămin cultural a unei individe în călduri”
Oana Zăvoranu a criticat în termeni duri nunta fostei soții a lui I...
 
Exploatarea neconformă a pădurilor de fag din România, în atenția UNESCO
Pădurile de fag înscrise în patrimoniul UNESCO, în pericol datorit...
 
Soții Pastramă, de la nuntă au mers direct la doctor
„La 07:00 am terminat petrecerea și la 08:00 am fost deja...”
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Hans Klemm: Este mare nevoie de infrastructură în România

» 21 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
„Ce treabă are un șef de stat cu un candidat pe persoană fizică?”

» 20 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Delia, criticată de fani pentru că „a sărit calul”

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Cinci focare noi de pestă porcină africană în Prahova

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
A fost confirmat primul caz de infecție cu virusul West Nile în România, în acest sezon

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0