Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 20 Decembrie 2018

      La emisiunea ``Sinteza zilei`` cu Mihai Gâdea, s-a prezentat un document extrem de intrigant care dovedește că, din păcate, justiția din România mai are mult până o să facă dreptate în mod egal pentru toți cetățenii țării. În plus, documentul atestă că există persoane care sfidează legea, o încalcă cu bună știință și se pun mai presus de tot pentru a-și atinge niște scopuri personale.

 

      Este vorba despre protocolul secret încheiat de Augustin Lazăr acum 3 ani, în 2015, cu un an înainte să devină Procuror General, cu judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia. Protocolul nu a fost verificat de către Consiliul Superior al Magistraturii pentru a se aviza dacă este conform legii, dar este în vigoare, conform unui răspuns primit de către reporterii Antena 3 de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia: ``Ca urmare a solicitării dumneavoastră înregistrată la Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Alba Iulia la data de 14.12.2018, vă comunicăm că acest protocol a fost pus în aplicare și este în vigoare. Nu deținem date din care să rezulte că s-a solicitat avizul Consiliului Superior al Magistraturii``.

 

      Reporterul Antena 3, Bianca Nae, care a investigat această speță explică faptul că, ``parchetul lui Augustin Lazăr se obligă să furnizeze celor de la Curtea de Apel Alba Iulia documente, rechizite, adică lucruri pe care oricum le-ar fi furnizat, însă în contrapartidă Curtea de Apel Alba Iulia se obligă să ofere Parchetului acces la documente și la sistemul ECRIS, adică lucruri care nu trebuiau să ajungă sub ochii procurorilor neapărat în timp real``. În urma semnării odiosului protocol, documente la care au acces numai judecătorii Curții de Apel Alba Iulia, ajung foarte ușor pe mâna procurorilor lui Augustin Lazăr. 

 

      Domnule Lazăr, vreți să vă fie judecată revocarea la Parchetul Curții de Apel Alba Iulia pentru că vă bazați pe protocolul semnat? Nu vă e rușine, domnule Lazăr? Vreți `salvare` cu ajutorul unui protocol care a distrus vieți de oameni nevinovați? Atât de departe sunteți în stare să mergeți pentru a beneficia de o pensie de magistrat? Vi se pare firesc ca voi, magistrații, să vă scoateți nevinovați între voi, dar să acuzați alte persoane pe nedrept știind foarte bine că documentul în baza căruia o faceți, nu este conform cu legea? Domnule Procuror General, nu ar fi firesc să vă dați demisia?

 

      ``Problema cu protocoalele, în sine, este un cancer care se dovedește că e și metastazat. Am pornit de la niște protocoale să zicem la modul general, între Coldea și Kovesi (...) și am ajuns la protocoale între Parchetul Alba Iulia cu Curtea de Apel Alba Iulia. (...) În momentul în care veneau acolo inculpați cu avocații lor, ăia se uitau la ei și ziceau în gândul lor: `băi fraierilor, noi suntem parteneri avem protocol între noi, stați să vedeți ce v-o tragem noi`, sau invers, ziceau: `stai liniștit, că tu ești omul nostru, pe tine te scoatem că avem protocol cu judecătorii și tu nu o să pățești nimic`. Asta se întâmplă în justiția din România (...) lăudată intern de niște propagandiști proști.`` spunea invitatul emisiunii ``Sinteza zilei`` Mugur Ciuvică.

 

      Protocoalele secrete au distrus viețile a sute de oameni, au distrus familii, le-au furat libertatea și au traumatizat copii care și-au văzut părinții târâți cu cătușe la mâini prin fața presei. Domnule Lazăr, nu ar trebui să treceți prin așa ceva ca să simțiți măcar puțin dauna acestor protocoale? Nu ar fi corect să fiți condamnat și să primiți aceleași pedepse pe care le-au primit oamenii nevinovați pe care i-ați inculpat în baza acestor protocoale? Domnule Lazăr, puteți să spuneți, cu inima împăcată, că nu ați făcut rău românilor și României? Cu câtă seninătate aveți curaj să cereți judecarea revocării la un Parchet unde aveți un protocol semnat? Nu vă e rușine de ceea ce faceți, domnule Procuror General? Vă gândiți vreodată dacă ați făcut sau nu rău românilor? Ce vă spune conștiința, domnule Lazăr?

 

 

Sursa foto: ://www.sokant.ro/aurelian-pevelescu-il-trimite-la-podea-pe-augustin-lazar/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
INTERNATIONALE
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A început Târgul Primăverii la Arad – Program de vizitare
ARAD
» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0