Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 30 Mai 2019

       Numărul vieților distruse de Direcția Națională Anticorupție, sub conducerea Laurei Kovesi, par să se înmulțească pe zi ce trece. De această dată este vorba despre fosta procuroare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Angela Nicolae, care a decis să povestească infernul prin care a trecut datorită unui dosar fabricat de DNA în 2013, la cinci luni după ce Laura Kovesi începuse să-și exercite puterea ca procuror șef.

 

       Angela Nicolae - adjuncta lui Kovesi pe vremea când aceasta conducea Parchetul General - a povestit, într-un material publicat pe Monitorul Justiției, întâlnirea emoționantă pe care a avut-o în închisoare cu Mariana Rarinca, pensionara `lucrată` de DNA în urma unei plângeri penale depusă de fosta președintă ICCJ Livia Stanciu, potrivit Lumea Justiției. Înainte de timpul petrecut la Târgșor, Angela Nicolae a întâlnit-o pe fosta judecătoare supremă, Sofica Dumitrașcu (devenită avocată), cea care îi redase libertarea după 8 luni de arest, petrecut o parte tot la Târgșor:

 

       „Eram în penitenciarul Târgșor și, după 8 luni de umilință și zgomot de cătușe, am fost pusă în libertate pe neașteptate de o judecătoare care înlocuia președinta completului care îmi respinsese de zeci de ori contestația mea la măsura arestării preventive. Eram la poarta penitenciarului Jilava unde se afla fiul meu încătușat odată cu mine. Deodată, o doamnă m-a abordat întrebându-mă: `Mă recunoașteți, doamna Nicolae?` Eu i-am răspuns că nu, la care replica ei a fost: `Eu sunt judecătoarea care v-a pus în libertate pentru că sunteți nevinovată`. Judecătoarea cu suflet de aur devenise între timp avocat, `probabil și datorită faptului că nu mergea pe coridorul justiției indicat de sistem, având coloană vertebrală`. După această scurtă discuție, judecătoarea cu suflet de aur a plecat, eu neștiind că este prima și ultima întâlnire cu ea, pentru că la scurt timp a decedat, Dumnezeu chemând-o la El în ceruri”.

 

       Angela Nicolae, fosta șefă a Direcției Relații Internaționale din Parchetul General povestește despre întâlnirea cu Mariana Rarinca, femeia puternică și sufletistă, după cum o descrie, care a petrecut 6 luni în arest preventiv într-un dosar marca DNA de așa-zis șantaj la adresa Liviei Stanciu. Nicolae spune că apropierea dintre ele nu a fost privită cu ochi buni de conducerea Pentitenciarului Târgșor, care a făcut tot posibilul să le împiedice orice mod de comunicare, potrivit Lumea Justiției.

 

       „După revocarea controlului judiciar, am fost dusă la penitenciarul Târgșor și în septembrie 2014 am cunoscut-o pe Mariana Rarinca. Prima întâlnire cu ea am avut-o la locul unde ni se permitea să ieșim la aer, adică pe niște mici parcele de pământ separate prin garduri de sârmă ghimpată care ne aducea în fiecare moment aminte că ne aflăm într-un penitenciar. Mariana Rarinca mi-a spus: `Ce ne facem, doamna Nicolae, pentru că suntem amândouă victimele unor abuzuri?`.

 

       În penitenciar se știa că Mariana Rarinca este victima fostei șefe ICCJ, iar eu sunt victima fostei șefe DNA. Mariana Rarinca era o femeie în aparență foarte sensibilă, dar foarte puternică și inteligentă - sensibilitatea fiind cel mai prețios și important veșmânt cu care trebuie îmbrăcată inteligența. Am admirat-o pentru că nu renunța niciun moment în a-și dovedi nevinovăția, consultând avocații sau citind singură dispozițiile Codului Penal și Codului de Procedură Penală pentru a vedea ce posibilități există pentru a i se face dreptate.

 

       Multe dintre documentele și plângerile trimise la diverse instituții din țară sau din afara țării erau scrise chiar de ea cu o forță nebănuită. Mi-a spus că îmi știe povestea de la televizor pentru că toate posturile de televiziune prezentaseră tragedia mea, inclusiv revocarea măsurii controlului judiciar. Mariana Rarinca m-a liniștit și mi-a spus că totul o să se termine cu bine și adevărul va ieși la lumină. Căuta ca o soră să se apropie de mine și să mă liniștească, dar în același timp să mă mobilizeze să merg până la capăt, deși știa că suntem amândouă în lumina camerelor de luat vederi, iar discuțiile noastre erau înregistrate. Era foarte supărată pentru că mama sa era bolnavă și îi spunea mereu telefonic că se află la muncă în străinătate. În aceeași zi, eu i-am dat telefonul lui Răzvan Savaliuc, care a fost sunat de soțul ei și a făcut public cazul Marianei Rarinca.

 

       Mariana Rarinca era o femeie puternică și îi mulțumesc foarte mult pentru încurajările sale, pentru sprijinul moral acordat (se temea să nu fac vreo depresie gravă, ceea ce s-a și întâmplat). Și acum îmi vin în minte cuvintele ei: `Va fi bine și ne vom întoarce la familiile noastre. Trebuie să fie bine. Dumnezeu ne iubește pentru că suntem nevinovate`.

 

       Deoarece discuțiile noastre erau înregistrate, iar camerele video au surprins într-o zi momentul în care eu îi dădeam lui Mariana Rarinca un articol scris în presă despre ea, șeful de secție m-a abordat și mi-a spus: `Doamna Nicolae, să stați departe de Mariana Rarinca, pentru că altfel riscați să vă fac la amândouă rapoarte și nu este bine pentru dumneavoastră, mai ales la obținerea liberării condiționate`. Mai mult decât atât: celula în care se afla Mariana Rarinca care era alăturată de celula mea a fost evacuată și toate deținutele mutate într-o altă celulă împreună cu Mariana Rarinca pentru a nu ne mai întâlni.

 

       De asemenea, ieșirile noastre la Biserica din incinta penitenciarului nu se mai făceau împreună, ci separat pentru a nu mai lua legătura, pentru a nu face ceva ce putea să afecteze sistemul. Iată cum DNA-ul reușea să devină stăpânul atotputernic și în penitenciare având o putere diabolică prin intermediul acestora. Unul dintre directorii penitenciarului Târgșor mi-a spus înainte de condamnarea mea care va fi pedeapsa pe care o voi lua și exact acea pedeapsă am primit-o. M-a rugat să nu declar colegilor mei de la ICCJ apel și atunci i-am spus: `Dar eu nu am fost colega lor când m-au arestat pe nedrept și m-au aruncat în penitenciar`. Situația în care mă aflam era gravă, mă îmbolnăvisem, aveam o depresie puternică, iar băiatul care era acasă avusese două tentative de sinucidere” sunt câteva pasaje din materialul semnat de Angela Nicolae.

 

 

Sursa foto:   ://www.antena3.ro/actualitate/sinteza-zilei-adjuncta-lui-kovesi-rupe-tacerea-interviu-zdrobitor-pentru-fosta-sefa-a-dna-503754.html

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Ministerul Muncii: Se pot angaja și plăti legal persoane pentru munci casnice

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Mare sărbătoare la Tulcea cu ocazia Floriilor, Paștelui și zilei de 1 Mai

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0