Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
CONSILIERI LOCALI
Adaugat: 15 Iulie 2013

Judecatorii bacauani desfiinteaza ingineriile lui Neculai Nechita “Baronul taxiurilor”, ingenuncheat de Tribunal

 

         Ingineriile cu taxiuri ticluite de consilierul local Neculai Nechita (PNL) au fost desfiintate de Tribunalul Bacau. Instanta a decis ieri, in cadrul dosarului având ca obiect falimentul societatii Taxi Trans Bacau (TTB), sa admita actiunea formulata de lichidatorul judiciar Expert BC. Acesta a solicitat Tribunalului anularea a 39 de vânzari de masini folosite de TTB pe post de taxiuri. In intervalul 2007-2009, TTB a vândut societatii Transtaxi Nic 34 de autoturisme la preturi mult subevaluate. Alte 5 masini au fost vândute de TTB unor persoane fizice, de asemenea la preturi derizorii. Vânzarea celor 34 de masini e cu atât mai dubioasa, cu cât ea a fost angajata intre doua firme ce apartin aceluiasi „patron”: Neculai Nechita. O expertiza tehnica intocmita de expertul Romel Gutu a fixat valoarea prejudiciului creat la suma de 305.000 lei (peste 3 miliarde lei vechi).
         Tribunalul Bacau a pus cruce ingineriilor gândite de baronul taxiurilor Neculai Nechita. In intervalul 2007-2009, firma acestuia – TTB – a vândut 34 de masini catre societatea Transtaxi Nic, aflata – de asemenea – in proprietatea lui Nechita. Alte 5 masini au fost vândute de TTB catre diferite persoane fizice, apropiate si ele de cercurile de interese ale consilierului local PNL. Vânzarea autoturismelor s-a facut la preturi subevaluate. Potrivit unei expertize tehnice realizate de Romel Gutu, existenta in dosarul falimentului TTB, cele 39 de masini au fost vândute cu aproximativ 45.000 de lei (10.000 de euro!!!), in conditiile in care valoarea lor de piata – la momentul efectuarii vânzarii – se cifra la peste 350.000 de lei. Prejudiciul rezultat in urma smenului gândit de Nechita se ridica la peste 300.000 lei, suma pe care lichidatorul judiciar Expert BC intentioneaza s-o recupereze chiar de la fostul administrator al TTB.
         A refuzat sa colaboreze cu expertul tehnic
         Conform unor surse judiciare, la data efectuarii expertizei tehnice, Nechita a refuzat sa puna la dispozitia lui Gutu documente si inscrisuri referitoare la vânzarea celor 39 de autoturisme, respectiv la starea tehnica a acestora. Reprezentantii lichidatorului judiciar sustin ca, in ipoteza in care autoturismele nu mai exista (ele puteau fi vândute, intre timp), se vor indrepta catre administratorul TTB si vor solicita instantei atragerea raspunderii personale a acestuia. Astfel, Nechita ar putea plati cu bani lichizi contravaloarea autoturismelor (in ipoteza ca acestea nu s-ar mai afla in proprietatea lui Transtaxi Nic). La cotitura asteapta creditorii, cel mai important dintre acestia fiind chiar Fiscul care are de recuperat de la TTB peste 700.000 de lei.
         Decizia este atacabila cu recurs la Curtea de Apel
         >Dosarul falimentului TTB (nr. 722/110/2011) s-a aflat pe masa judecatorului Maria Oborocianu. Aceasta a confirmat pentru cotidianul Desteptarea admiterea actiunii Expert BC. Oborocianu a mai spus ca decizia este atacabila cu recurs in 7 zile de la data comunicarii. Practic, magistratii Sectiei comercial a Tribunalului Bacau si-au facut datoria in acest caz, urmând ca sentinta acestora sa fie pusa in discutie la Curtea de Apel, daca Nechita si Transtaxi Nic vor declara recurs. Daca decizia Curtii de Apel va fi favorabila lichidatorului, acesta ar putea apela la un executor judecatoresc pentru punerea in aplicare a deciziei. Abordat de jurnalistii Desteptarii, consilierul local PNL a refuzat dialogul. “Nu puteti vorbi dumneavoastra cu un penal”, a declarat Nechita, dupa care a inchis telefonul.
         Mare om, mare caracter
         Cum a ajuns Nechita sa vânda o masina la pretul unor anvelope
         Cotidianul Desteptarea a relatat pe larg culisele falimentului TTB. In aprilie 2011, ziarul publica o ampla ancheta care dezvaluia ca printre “victimele” falimentului se numara si taximetristi care s-au increzut in promisiunile lui Nechita. La acel moment, aproximativ 10 taximetristi riscau sa ramâna fara masinile proprietate personala. Pentru ca nu aveau statut de persoana fizica si, prin urmare, nu puteau obtine autorizatia de taximetrie, acestia si-au inscris masinile pe TTB, in baza unor contracte de vânzare-cumparare incheiate cu acesta. Odata cu intrarea in faliment a TTB, autoturismele urmau sa fie valorificate de lichidator. La acel moment, Nechita declara cotidianului Desteptarea ca vânzarile de masini ar fi fost efectuate de catre societatea de leasing, nu de TTB.
         Pretul mediu cu care Nechita a vândut autoturismele, pe traseul TTB – Transtaxi Nic, a fost de 921 de lei, valoarea a patru anvelope. Acelasi Nechita se afla in spatele unei alte inginerii, cea cu autorizatii de taximetrie. In februarie 2008, Consiliul Local Bacau aproba un regulament privitor la organizarea si functionarea transportului de persoane in regim de taxi. Regulamentul prevedea asigurarea a minim 8 ore pe zi de functionare a fiecarui autovehicul de taxi pentru care s-a eliberat autorizatie de profil. Pe 22 decembrie 2008, aproape de Craciun, regulamentul a fost modificat, introducându-se posibilitatea emiterii de autorizatii pentru program de lucru partial (sub cele 8 ore stabilite initial). Proiectul de hotarâre a fost initiat chiar de Neculai Nechita si a fost dezbatut in sedinta CL prezidata de consilierul PNL. El a centrat, el a dat cu capul. Principalul beneficiar al “autorizatiilor partiale” s-a dovedit chiar firma acestuia, TTB.
         Mâna dreapta a primarului Stavarache
         In ultimii ani, Neculai Nechita a cunoscut o ascensiune in interiorul PNL, partid ramas in pana de cadre, pe fondul plecarii gruparii Berca-Banu la PDL. Incet, dar sigur, baronul taxiurilor din Bacau a devenit mâna dreapta a primarului Stavarache. Nechita reprezinta “interesele” CL Bacau, in Adunarea Generala a Actionarilor societatii Sport Club Bacau SA. Acelasi consilier local a prezidat Comisia “Sport” prin intermediul careia Primaria Bacau a acordat sponsorizari de 10 milioane de lei, in baza Legii 350/2005. Cei mai multi bani au ajuns pe mâna unor asociatii si organizatii conduse chiar de politicieni PNL. Simptomatic, Nechita e certat cu legea si din postura de administrator al Transtaxi Nic. Societatea care s-a ridicat din ruinele TTB este urmarita penal de autoritati, surse judiciare afirmând ca la mijloc ar fi vorba despre o infractiune economica. 

Bacau, BACAU
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
Borrell: Următoarele luni vor fi decisive pentru războiul din Ucraina
Șeful diplomației europene crede că următoarele luni vor fi decisi...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0