Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 07 August 2013

JOCURI MURDARE LA ARR CONSTANŢA?

 

         Reprezentanţii mai multor şcoli de şoferi din Constanţa, care au centre de pregătire şi perfecţionare a personalului din domeniul transporturilor rutiere (în vederea obţinerii atestatelor profesionale de transport marfă, persoane, agabaritice, instructori auto, profesori legislaţie rutieră şi taxi), sunt foc şi pară pe doi angajaţi ai Autorităţii Rutiere Române (ARR) Agenţia Teritorială Constanţa.
         Aceştia îi acuză că pasează majoritatea constănţenilor cărora le expiră atestate la două centre "prietene" de formare profesională. Cum ar face acest lucru? Alexe Constantin, reprezentantul Beceso Auto spune că există legături "bolnăvicioase" între referenţii din cadrul ARR Constanţa, Constantin Bordaş şi Daniela Geantă şi IFPTR şi Xel Trans. "Şi doamna Geantă, care are legături cu Xel Trans, şi domnul Bordaş, al cărui soţie lucrează la IFPTR, iau baza de date a celor care le expiră atestate, intră în legătură cu ei şi le spun unde exact trebuie să meargă. Nu există transparenţă. Cum oare se explică faptul că noi pregătim 10 - 15 persoane pe lună, iar acolo sunt cu sutele?", spune Alexe Constantin.
         "Vrem să ne lase să ne facem treaba"
         Aşadar, nu este nici un secret că Bordaş este soţul unei angajate cu funcţie mare în IFPTR Constanţa, iar de "colaborarea" dintre Daniela Geantă şi Xel Trans, "ştie toată lumea", după cum susţine şi patronul SC Dia Auto, Niculae Dicu. "Legăturile celor doi cu IFPTR şi Xel Trans se ştiu. Noi nu vrem decât să ne lase şi pe noi să ne facem treaba", spune Niculae Dicu. Mai mult, de aceeaşi "îndrumare" ar beneficia, potrivit reprezentanţilor Beceso Auto şi Dia Auto şi cei care merg la ARR să se intereseze mai îndeaproape despre paşii pe care trebuie să-i urmeze pentru a reintra în posesia atestatelor fără de care nu-şi pot desfăşura activitatea.
         Acestea ar fi, aşadar, motivele din cauza cărora diferenţa dintre numărul cursanţilor institutului şi centrului de pregătire amintite mai sus şi a celorlalte, adică încă cinci, este una extrem de mare. Dacă primii au în zi de examen candidaţi şi de ordinul sutelor, la ceilalţi bate vântul, lucru care s-a putut vedea şi sâmbăta trecută, când constănţenii s-au prezentat la una dintre testări. Reprezentanţii şcolilor de şoferi din Constanţa care au centre de pregătire şi perfecţionare a personalului din domeniul transporturilor rutiere spun că supărarea lor mare este aceea că nu pleacă de pe picior de egalitate cu IFPTR şi cu Xel Trans.
         Angajaţii ARR resping acuzaţiile
         Acuzaţii nefondate?
         Contactat telefonic, Marian Butnaru, directorul Agenţiei Teritoriale ARR Constanţa, nu a dorit să facă vreun comentariu în acest sens, ori să dea o declaraţie oficială. Surse din interiorul ARR spun însă că acesta va fi nevoit să facă totuşi ceva verificări, mai ales că povestea nu este nici pe departe una chiar nouă.
         De cealaltă parte, cei doi angajaţi la care fac referire reprezentanţii centrelor de pregătire amintite mai sus resping cu vehemenţă acuzaţiile care li se aduc. "Niciodată nu am făcut aşa ceva, nu am trimis pe careva într-un anumit loc. Fiecare să meargă unde vrea", a precizat Constantin Bordaş, care susţine că astfel de acuzaţii, care sunt nefondate în cazul său, ar putea plana pe umerii tuturor celor din ARR care au acces la datele conducătorilor auto constănţeni ce deţin atestate.
         Întrebat cum s-ar putea explica diferenţa uriaşă de candidaţi dintre IFPTR şi Xel Trans şi celelalte cinci centru de pregătire şi perfecţionare a personalului din domeniul transporturilor rutiere, Constantin Bordaş spune că lectorii ar putea face diferenţa şi că şoferii poate preferă să le aleagă pe acestea deoarece în cadrul lor găsesc adevăraţi profesionişti. "Contează condiţiile şi lectorii care predau. La ADR, IFPTR-ul are cel mai bun lector din Constanţa. Apoi, IFPTR-ul a fost primul centru din Constanţa care a oferit astfel de servicii şi s-au învăţat să meargă acolo", a mai spus Constantin Bordaş.
         La fel de vehement a fost şi răspunsul celui de-al doilea angajat despre care se spune că ar fi practic în spatele afacerii înfloritoare a Xel Trans: "Să se verifice! Eu nu fac aşa ceva. Oamenii se uită la avizier, unde sunt afişate toate centrele şi fiecare alege", a precizat Daniela Geantă. Nu ştim care este adevărul. Fiecare parte spune altceva. Considerăm, însă, că în interesul consumatorilor şi al legii, conducerea ARR are obligaţia să facă lumină în acest caz.


Sursa foto: http://www.ziuaconstanta.ro/images/stories/2010/09/03/sediul_arr1.jpg

CONSTANTA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0