Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
POLITICA
Adaugat: 12 Aprilie 2018

Comentarii 0 Comentarii

      A fost luată în premieră o măsură împotriva șefei Direcției Naționale Anticorupție. Inspecția Judiciară a transmis un comunicat de presă în care spune că a înaintat Secției pentru procurori în materie disciplinară a CSM, acțiunea îndreptată împotriva Laurei Codruța Kovesi.

      În comunicatul Inspecție Judiciare sunt prevăzute abaterile de care se face vinovată șefa DNA, care au dus la exercitarea acțiunii disciplinare, și anume:

  1. Art. 99 lit. g) din legea nr.303/2004 respectiv „nerespectarea dispozițiilor procurorului ierarhic superior date în scris și în conformitate cu legea”, a încălcat cu bună știință dispozițiile procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție care se referă la competența de a dispune și de a efectua controlul tematic: „controlul pentru situații deosebite și controlul tematic se dispun de către conducătorii unităților de parchet și se realizează de către aceștia în mod direct sau prin procurori anume desemnați” prin desemnarea consilierului procurorului șef al DNA, un judecător detașat care era în mod evident nepotrivit pentru efectuarea controlului tematic la două servicii teritoriale.

  2. Art. 99 lit. m) teza a doua din Legea 303/2004 și anume ”nerespectarea în mod nejustificat (…) a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente” adică, pentru efectuarea controlului tematic a încălcat din nou, cu știință, unele dispoziții din Regulamentul de Ordine Interioară a DNA care fac referire la atribuțiile procurorului șef al DNA: „exercită controlul asupra activității procurorilor și a întregului personal din subordine, direct sau prin procurori anume desemnați;” mai exact, desemnarea unui consilier al procurorului șef DNA care era incompatibil cu sarcina respectivă. Astfel, a adus atingere principiilor legalității, imparțialității și regulilor fundamentale (prevăzute de articolele 1 alin. 5, art. 16 alin. 1 și 2, art. 20, 21 alin. 3, art. 132 alin. 1 din Constituția României și din alte trei Legi), precum și prestigiului și credibilității actului de justiție în înfăptuirea căruia a fost implicată Direcția Națională Anticorupție.

      Mai departe, în urma acestei acțiuni, Consiliul Superior al Magistraturii, Secția pentru procurori în materie disciplinară, va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză, Laura Kovesi.

 

 

 

Sursa photo: //www.google.ro/search?q=inspectia+judiciara&tbm=isch&tbs=rimg:CRjnlG8jsfDfIjgEH4mk7zGPJOfUt85TT77xj4wj_15tAvWvhetcQVUeoMB4dxinVVxD4cucFPMc2pzTN-nGQI-oauyoSCQQfiaTvMY8kEXJyJhdwyZUBKhIJ59S3zlNPvvERfYACLgjJjbIqEgmPjCP_1m0C9axGG4ermxxSwpyoSCeF61xBVR6gwEYxSIRc-2ukIKhIJHh3GKdVXEPgRonrb9q-dRn0qEgly5wU8xzanNBHXpVBiiGl-ACoSCc36cZAj6hq7EbfG01rFuWLV&tbo=u&sa=X&ved=2ahUKEwicj_CFsLLaAhXSZVAKHa-HDPwQ9C96BAgAEBs&biw=1920&bih=974&dpr=1#imgrc=p1yLVUejki34hM:


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Aleea Domnitorilor, inaugurată în același timp la Poiana Câmpina și Zaim
Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, la Poiana Câmpina și la Zaim –...
 
Franța și Germania, mutilate de proteste
În timp ce în Franța se anunță proteste masive pentru weekend, î...
 
Se cere acceptarea României, fără întârziere, în Schengen
Parlamentul European a votat o a doua rezoluție pentru ca România ș...
 
Șeful Direcției Generale Anticorupție, acuzat de plagiat
Fostul șef al Poliției Române, Cătălin Ioniță, este acuzat că ...
 
Dacian Cioloș, vicepreședinte al unei organizații radical-naționaliste
Trecutul lui Cioloș ascunde lucruri care ar trebui să ne îngrozeasc...
 
Mandatele date de ICCJ pentru SRI sunt abuzive
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că mandatele de sigura...
 
Mircea Badea, mesaj dur pentru Andreea Esca
„Duduia Esca, asta e o...”
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Minte sau... minte?

» 15 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Oana Radu s-a îngrășat din nou

» 14 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Aparat performant dat în folosință la Brașov

» 14 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
PNL a prezentat o alternativă la bugetul inexistent de la PSD

» 14 Decembrie 2018 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Programul de formare a cadrelor didactice bate pasul pe loc

» 14 Decembrie 2018 | Comentarii 0