Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ECONOMIE
Adaugat: 27 Decembrie 2020

        Într-un proiect de lege inițiat de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) se stabilește modul în care trebuie să decurgă relația dintre furnizorii de electricitate și clienții lor. Actul normativ este deja în dezbatere publică și urmează să fie aprobat de ANRE.

 

        Despăgubirile pe care le vor putea primi clienții sunt stabilite, ca procent, în funcție de salariul minim pe economie. Până acum, aceste despăgubiri erau stabilite în sumă fixă, iar în urma reglementărilor aduse recent de ANRE Regulamentului de furnizare a energiei electrice clienților finali, sumele vor fi mult mai mari.

 

        Astfel, se oferă despăgubire în cazul în care un consumator nu va putea încheia un contract de furnizare a energiei electrice în cel mult 3 zile de la data la care furnizorul a primit toate actele necesare. Despăgubirea este de 4% din salariul minim brut pe fiecare zi de întârziere, adică 89,2 lei/zi.

 

        Tot 4% despăgubire din salariul minim pe economie va primi consumatorul în cazul în care nu primește răspuns în termen de 30 de zile de la efectuarea unei eventuale plângeri cu privire la furnizarea electricității. Despăgubirea se va calcula pe fiecare zi de întârziere. În cazul plângerii pentru situații urgente, precum deconectarea de neplată, timpul de răspuns este de 5 zile. 

 

        0,02% din salariul minim brut (aproape 50 de bani) pe minut de întârziere va primi despăgubire consumatorul în cazul în care este nevoit să petreacă mai mult de două minute la telefon în așteptarea unui operator. 

 

        În actul normativ se prevede că furnizorii sunt obligați să prezinte pe site-ul companiei pașii ce trebuie urmați de un client pentru a solicita despăgubiri. În cazul în care furnizorul refuză să acorde despăgubirile, consumatorul de poate adresa ANRE, cu condiția să facă o solicitare în termen de cel mult 36 de luni de la momentul săvârșirii abaterii pentru care se cere despăgubirea.

 

 

Citește și: Rabla pentru electrocasnice începe în ianuarie. Valoarea voucherelor!

 

 

Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!

 

 

Sursa foto: ://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/marii-furnizori-de-energie-au-inceput-sa-si-fure-clientii-electrica-si-enel-isi-ataca-reciproc-pietele-si-vor-sa-vanda-si-gaze-15484812


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0