Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
CONSILIERI JUDETENI
Adaugat: 09 August 2013

FUGA DE JUSTIŢIE a baronului PSD Marian Oprişan. Dosarul Căprioara, RECORD NAŢIONAL de tergiversare a unui proces de CORUPŢIE!



         Dosarul de corupţie al preşedintelui CJ Vrancea, Marian Oprişan, se judecă cu viteza melcului la Judecătoria Cluj-Napoca. Anul acesta, procesul a avut doar patru înfăţişări, iar următorul termen a fost stabilit pe 4 octombrie 2013. De ce instanţa a respins întrebarea adresată unui martor: “Dacă cunoaşte la ce distanţă se afla terenurile inculpatului respectiv ale mamei inculpatului faţă de Complexul Căprioara?”
         Dosarul de corupţie al lui baronului USL de Vrancea, Marian Oprişan, este pe rolul instanţelor din data de 20 septembrie 2006. De 2513 de zile, judecătorii încearcă să dea o soluţie dar nu reuşesc, întrucât avocaţii preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea ridică tot felul de excepţii, iar Judecătoria Cluj Napoca dă termene lungi. 
         Anul trecut, "Evenimentul zilei" dezvăluia că poliţiştii vrânceni nu au dus la îndeplinire mandatele de aducere ale martorilor, iar unul dintre martori a minţit completul, deşi judecătorul avea pozele incriminatorii în faţă. Printre cei amendaţi era şi şeful Poliţiei Focşani. Marian Oprişan a fost amendat la unul dintre termene, deoarece a intervenit repetat peste una din persoanele audiate. Una dintre instituţiile păcălite, Consiliul Judeţean Vrancea, nu s-a constuituit parte vătămată, iar unul dintre complicii lui Marian Oprişan a decedat. 
         Anul acesta au fost doar patru termene de judecată: 28 februarie, 28 martie, 9 mai şi 27 iunie. Termenul următor a fost fixat mult după finalul vacanţei judecătoreşti: 3 octombrie. Marian Oprişan este apărat în instanţă de avocatul clujean, Gheorghiţă Mateuţ. 
         28 februarie 2013. Instanta a constatat că avocatul a doi inculpaţi au decedat. Cei doi acuzaţi, Valeria Teodorescu şi Ion Costeanu, au solicitat amânare pentru angajarea unui apărător. 
         28 martie 2013. Instanţa a constat că doi dintre martorii citaţi au lipsit, deşi aceştia aveau termen în cunoştinţă. Martorii au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei. Judecătorul a decis amânarea procesului, în vederea audierii celor doi martori cu mandat de aducere şi însoţitor. Alţi trei martiori au fost citaţi cu mandat de aducere. 
         9 mai 2013. Inspectorii guvernamentali Ioan Oprea şi Mircea Valentin au depus mărturie în faţa instanţei de judecată. Iniţial au declarat că nu îşi amintesc nimic din declaraţiile date în faţa procurorilor, după ce au fost avertizaţi de către judecătorul Lucian Buta, au revenit şi şi-au nuanţat poziţiile. 
         Ioan Oprea, cât şi Mircea Valentin, foşti consilieri judeţeni, prefecţi şi în prezent inspectori guvernamentali în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor au afirmat că nu îşi amintesc ce poziţie au avut în urmă cu 8 ani, când au dat declaraţii în faţa anchetatorilor, legate de achiziţia Complexului turistic Căprioara, de către executivul Consiliului Judeţean. 
         Judecătorul Lucian Buta le-a lecturat o parte din declaraţii, în care ambii martori au condamnat ferm decizia de achiziţie a complexului turistic. Ioan Oprea declara atunci că investiţia nu este oportună şi că favorizează terenurile familiei lui Oprişan, iar Mircea Valentin afirma că în Consiliul Judeţean nu se discutase oportunitatea achiziţiei acestui activ.
         Atunci când a fost audiat Ioan Oprea, instanţa a respins întrebarea adresată de că procurorul DNA: “Dacă a spus adevarul în cursul urmăririi penale?", ca neconcludenta în raport de cele declarate in precedent. 
Instanta a respins întrebarile adresate de catre aparatorul inculpatului: "In ce relaţii s-a aflat martorul cu inculpatul?", “Care era scopul achiziţiei?", “Dacă cunoaşte la ce distanţă se afla terenurile inculpatului respectiv ale mamei inculpatului faţă de Complexul Căprioara?" ca neconcludente avand in vedere raspunsurile martorului din precedent. 
         Instanta respinge intrebarile adresate de catre aparatoarea inculpaţilor Valeria Teodorescu şi Ion Costeanu:"Ce atitudine a existat între inculpatul Oprişan Marian si martor?", “Exista posibilitatea ca declaratia de la urmarirea penala sa fie rezultatul declaratiilor politice?", ca neconcludente in raport de cele declarate in precedent. 
         27 iunie 2013. Instanţa a constatat neîdeplinite mandatele de aducere emise pe numele a două martore. Este audiat un alt martor, sub prestare de jurământ. 
         Instanta a respins întrebarea adresată de avocatul lui Marian Oprişan: “Dacă îşi menţine declaraţia în care arăta că achiziţia terenurilor a profitat familiei Oprişan?", ca nepertinentă avand in vedere ca faptele de dovedit sunt în legatura cu achiziţionarea Complexului Căprioara si nu a terenului, si “Dacă există vreun muzeu în Complexul Căprioara?", ca neconcludentă. 
         Ce urmează pe 3 octombrie 
         Se va pronunţa pe solicitare pe plângerile făcute de doi inculpaţi împotriva măsurilor de secehtru pu se de DNA. Se va lua în discuţie admisibilitatea si eventualelor obiective ale expertizei contabile si in constructii pana dupa audierea martorilor. DOi Sartori au fost citaţi cu mandat de aducere şi însoţitor şi avertisment de amendă in cazul neindeplinirii mandatelor. 
         Judecătorul şi-a dat în judecată şefii 
         Magistratul care judecă acest proces, Lucian Buta, a ajuns celebru după ce şi-a chemat în instanţă şefii. El a a cerut anul trecut să fie lăsat să judece cu prioritate două procese de corupţie în care sunt implicate personalităţi publice, însă conducerea Judecătoriei i-a respins cererea. Era vorba de dosarele vicepreşedintelui PSD Marian Oprişan şi pe fostul director al SNCFR Călători Alexandru Noapteş. 
         Lucian Buta a cerut anularea hotărârii Consiliului de Conducere al Judecătoriei din data de 25 octombrie 2011, în care s-a respins solicitarea sa de a fi scutit de la repartizarea aleatorie a celorlalte procese penale. Magistratul ceruse să poată să se ocupe doar de judecarea celor două procese de corupţie, invocând solicitarea Comisiei Europene şi a Consiliului Superior al Magistraturii de a se judeca cu celeritate procesele de corupţie, care pun România pe lista statelor supravegheate.


​Sursa foto: facebook.com

VRANCEA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un fost rival al lui Putin spune că acesta este capabil să folosească arma nucleară pentru a câștiga în Ucraina
Mihail Hodorkovski susține că Putin poate folosi arma nucleară dac...
 
Directorul ANM spune când scăpăm de vremea rea
Până când va fi în vigoare informarea de ploi abundente în toată...
 
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0