Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ECONOMIE
Adaugat: 25 Septembrie 2019

Comentarii 0 Comentarii

        Programul partidului lui Dacian Cioloș în domeniul fiscal este ironizat de fostul șef al Autorității Naționale de Administrare Fiscală, Gelu Diaconu. Acesta spune că PLUS are pentru economia României doar șapte fraze reunite în două capitole intitulate „Politici fiscal-bugetare” și „Reforma ANAF”.

        „Ca mulți dintre dumneavoastră, după ce am criticat cu vehemență măsurile PSD generatoare de haos bugetar, sunt preocupat de oferta politică a partidelor de opoziție care se declară pregătite să preia guvernarea. De aceea am citit documentul PLUS care ar reprezenta ``punctul de plecare în pregătirea unei guvernări participative pentru perioada 2021-2024``.

        Oricât aș închide ochii, nu pot să nu remarc lipsa de consistență a acestei simple culegeri de dorințe/ bune intenții. Totul este ambalat într-un limbaj de seminar teoretic în care specialiști care se cred deștepți `mestecă` idei mărețe fără acoperire în realitatea imediată.

        Guvernarea țării înseamnă în ultimă instanță administrarea satisfacerii nevoilor curente ale membrilor societății românești. De aceea sistemul fiscal și capacitatea de colectare a taxelor de la toți contribuabilii sunt elementele cele mai importante ale oricărei guvernări. Pe baza taxelor colectate poate un stat să aloce resurse pentru finanțarea infrastructurii, justiției, ordinii publice, sănătății, etc., etc. Politicile publice dorite a fi implementate de către un partid sau altul rămân vorbe goale în lipsa de resurse financiare.

        Constat însă că, în textul documentului amintit, sunt alocate acestui domeniu doar șapte fraze reunite în două capitole intitulate ``Politici fiscal-bugetare`` și ``Reforma ANAF``!!! Fraze de maximă generalitate, atotcuprinzătoare care calibrează enunțuri de bun simț. Sau cum mai spunea cineva: `să fie bine ca să nu fie rău`! Dar CUM veți realiza toate acestea, doamnelor și domnilor specialiști PLUS? Aștept, cu maximă curiozitate, detaliile modului de punere în aplicare a bunelor intenții ale dvs. Până una, alta, am proaspăt în memorie (cu multe exemple/ istorii complete) faptul că aceiași oameni din „guvernarea Cioloș” au fost cei care au pus bazele destructurării ANAF și ale punerii în pericol a echilibrului bugetar.

        P.S. După ce vom avea ofertele de guvernare ale tuturor partidelor de opoziție, vă voi prezenta setul de măsuri concrete pe care le consider necesare asanării administrației de stat și restabilirii echilibrelor macro. Repet: măsuri concrete pe înțelesul tuturor, nu barbologie împănată cu principii prețioase” a scris fostul șef ANAF, Gelu Diaconu, pe contul de socializare.

 

Sursa foto: ://www.napocanews.ro/2015/11/ciolos-ne-a-dovedit-deja-ca-e-un-incompetent-de-ce-sa-ii-acordam-conducerea-guvernului-pentru-un-an.html


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Polițistul din Olt care a bătut o femeie a mai fost cercetat disciplinar
Polițistul din Olt care a lovit cu brutalitate o femeie în vârstă ...
 
Campania USR face victime
Unui bărbat în vârstă cu probleme cardiace i s-a făcut rău în f...
 
Gorbaciov: Lumea, „într-un pericol colosal”
Ultimul lider sovietic avertizează că armele nucleare pun lumea înt...
 
Nela Secară, victima unui procuror din Oradea: Secția Specială este singura luminiță pentru a se face o justiție corectă în această țară
De șapte ani de zile se luptă cu un sistem de justiție abuziv, care...
 
Două victime ale sistemului de justiție din România vor să organizeze un miting pentru susținerea SIIJ, dar se lovesc de un zid al tăcerii: „Se pun piedici celor ce nu au aceeași părere cu majoritatea #rezist”
Nela Secară și Mihaela Marinescu, două victime ale abuzurilor insta...
 
RiseProject revine cu documente în cazul Barna. Declarațiile liderului USR, demontate una câte una
RiseProject revine cu documente care demonstrează că afacerile lui B...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Detalii surprinzătoare despre cum s-au cunoscut Alex Velea și Antonia

» 12 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Șeful de campanie al PNL: Dezbaterea, un tertip ieftin. PSD nu are cultura dialogului

» 12 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Șase polițiști de frontieră trimiși în judecată pentru că au luat mită de sute de ori de la șoferi

» 12 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Angajații expuși la agenți cancerigeni vor fi monitorizați și după încetarea activității

» 12 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
INTERNATIONAL
 
Statele Unite și Coreea de Sud, denunțate la ONU

» 12 Noiembrie 2019 | Comentarii 0