Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 27 Iunie 2019

       Federația Elevilor din România avertizează că elevii care fac naveta vor rămâne fără bani pentru decontarea transportului din cauza faptului că Guvernul a adoptat prin OUG noul Cod administrativ ce prevede acordarea de pensii speciale primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de Consilii Județene care se vor calcula în baza unui procent din salariu și a numărului de mandate, potrivit Digi24.

 

       Adoptarea noului Cod administrativ prin OUG și „privarea elevilor de dreptul lor la transport redus și decontarea navetei în favoarea satisfacerii baronilor locali și a transportatorilor” este criticată dur de către Federația Elevilor din România care spune că actuala guvernare nu prezintă niciun interes pentru educația din România.

 

       „Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care a eliminat transportul în trafic județean din sfera serviciilor publice, făcând să dispară obligațiile (de serviciu public) transportatorilor de a acorda reduceri elevilor și de a acorda abonamente cu tarife preferențiale pentru elevi în vederea decontării navetei” transmite Federația Elevilor într-un comunicat și susține că noul Cod administrativ are ca scop „satisfacerea cerințelor președinților Consiliilor Județene și ale transportatorilor”.

 

       „Ca urmare a demersurilor pe care Asociația Elevilor din Constanța le-a întreprins, în vederea determinării Consiliului Județean Constanța să acorde reduceri pentru elevi, președintele autorității a sesizat problema mai departe, iar Uniunea Națională a Consiliilor Județene, în frunte cu președintele organizației, Marian Oprișan, au făcut presiuni în rândul Guvernului pentru ca autoritățile județene să fie scutite de aceste costuri” precizează Federația.

 

       Federația Elevilor atrage atenția că Guvernul prezintă mai mult interes față de baronii locali ai partidului, decât față de elevii din România. Pe lângă dezacordul puternic exprimat de societatea civilă față de acest proiect, Federația Elevilor transmite că a cerut tuturor ministerelor să dea aviz negativ noului Cod, dar interesele politice au fost mai mari.

 

       „În acest sens, dorim să tragem un semnal de alarmă asupra lipsei totale de interes a Guvernului față de educația din România, acesta preferând să trateze baronii locali ai partidului cu mai multă atenție decât chiar pe elevii acestei țări” se mai arată în comunicatul Federației Elevilor din România care „a solicitat tuturor ministerelor avizatoare să acorde aviz negativ acestui proiect însă, din păcate, au primat interesele politice. De asemenea, de la apariția proiectului, societatea civilă și-a exprimat puternicul dezacord față de efectele acestei ordonanțe, precum și mediul politic”.

 

       Președintele Asociației Elevilor din Constanța, Mihai Tudose, se declară „profund dezamăgit, dar mai ales dezgustat, de modul în care persoanele ce ar trebui să mențină această țară într-un fir ascendent din toate punctele de vedere, aleșii cetățenilor români, își bat joc de un domeniu atât de important pentru această țară. Ca urmare a deciziei de astăzi, coaliția baronilor locali și a conducerii Guvernului trimite zeci de mii de elevi din clasele școlilor sau ale liceelor acasă. Zeci de mii de elevi sunt, începând cu ziua de azi, condamnați la a trăi o viață fără acces la educație, fără ca aceștia să aibă șanse la a trăi o viață decentă. Dacă aș fi în locul persoanelor ce conduc acest Guvern, aș demisiona în momentul doi”.

 

       Federația Elevilor din România a precizat că ia în calcul o acțiune în justiție cu privire la această problemă. FER este  o asociație nonguvernamentală în curs de înființare care își asumă reprezentarea drepturilor și intereselor comune ale tuturor elevilor din învățământul preuniversitar din țara noastră. FER este compusă din: Asociația Elevilor din Constanța, Asociația Elevilor din Bacău, Asociația Elevilor din Maramureș, Asociația Elevilor din Călărași, Asociația Vâlceană a Elevilor și Asociația Elevilor din București și Ilfov.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.suntparinte.ro/stiri/federatia-elevilor-din-romania-transport-elevi


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un fost rival al lui Putin spune că acesta este capabil să folosească arma nucleară pentru a câștiga în Ucraina
Mihail Hodorkovski susține că Putin poate folosi arma nucleară dac...
 
Directorul ANM spune când scăpăm de vremea rea
Până când va fi în vigoare informarea de ploi abundente în toată...
 
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0