Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 01 Aprilie 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Corneliu Iațu, președintele Societății Române de Geografie, „în numele și cu asentimentul tuturor membrilor și simpatizanților” a semnat un „Manifest pentru Geografie” și a vorbit despre importanța materiei. În acelși timp, Corneliu Iațu și-a exprimat regretul față de „experimentul” pe care îl face Ministerul Educației Naționale, acela de a scoate Geografia de pe lista materiilor la alegere pentru examenul de Bacalaureat.

       După ce draft-ul proiectului de modificare a Legii Educației a apărut, profesorii de Geografie din toată țara s-au alertat, în weekend, văzând că materia predată de ei nu mai apare pe lista disciplinelor la alegere pentru niciunul dintre cele patru tipuri de BAC propuse. Aceștia s-au unit printr-o petiție online pentru a susține repararea acestei greșeli, iar Societatea Română de Geografie a emis un „Manifest pentru Geografie” semnat de președintele societății, prof. Univ, dr. Corneliu Iațu.

       În manifest se vorbește despre „iniţiativele de aşa-zisă reformă (…) fără efecte benefice de fond şi fără a primi, măcar într-un singur an, bugetul alocat prin lege” ale Ministerului Educației. Acestor `reforme` i-a căzut pradă și Geografia, o materie „fondatoare pentru personalitatea umană, care este parte formativă a conştiinţei oricărui popor, o materie care fundamentează gândirea raţională, care motivează respectul şi toleranţa faţă de ceilalţi oameni, faţă de propriul mediu de viaţă, care oferă răspunsuri multiplelor întrebări puse de viaţa de fiecare zi, care informează temeinic despre oameni în general şi despre raporturile lor cu natura, cu resursele ei”, după cum scrie în manifest.

        „Nici măcar comunismul nu a îndrăznit să distrugă Geografia”, atrage atenția Corneliu Iațu care amintește despre numeroasele rezultate remarcabile, în competițiile internaționale, ale elevilor români la această materie. Din păcate, elevii sunt răsplătiți pentru eforturile lor prin măsuri care au ca efect schimbarea pentru totdeauna a percepției față de tot ce îi înconjoară.

        „Iată cum sunt onorate la noi elitele, iată în ce constă recunoştinţa faţă de această muncă a elevilor şi profesorilor de geografie, faţă de ceea ce ei fac pentru România. Probabil că aceia care decid nu au nevoie nici de elite şi nici de Geografie. Pentru ce să mai deschidem ochii spre lume copiilor pe care îi educăm, pentru ce să-i mai facem să o înţeleagă cu inteligenţă, cu toleranţă şi solidaritate şi să viseze frumos la temeinicia neamului lor şi a Pământului? Mai bine să nu viseze, mai bine să fie ignoranţi, apatici şi să nu se mai gândească la viitor, pentru că un ministru sau un consilier nu doreşte ca Geografia să formeze conştiinţe, nu doreşte ca ea să contribuie la formarea de oameni capabili să ridice România la nivelul celorlalte state din concertul naţiunilor europene” se mai scrie, printre altele, în manifest.

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

Sursa foto: //pixwords.robloguri.info/2016/02/profesoara-si-copii-se-uita-la-glob-9.html


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
S-a decis când se începe școala. Structura anului școlar 2019-2020
Ministerul Educației Naționale a transmis un comunicat în care stab...
 
Angajatorii dispuși să plătească salarii de 1.000 de euro dar chiar și așa nu găsesc oameni
Firmele din industria alimentară sunt dispuse să plătească salarii...
 
Dan Barna a stârnit un val uriaș de ironii la adresa sa în urma unor declarații
Dan Barna, ridiculizat pe Facebook în urma declarației referitoare l...
 
Polițista care a criticat neregulile din Poliția Română, cercetată disciplinar
Pentru că a avut curaj să vorbească despre neregulile din Poliția ...
 
Guvernul pregătește noi scumpiri. Iată pentru ce vor plăti românii mai mult
Ministerul Transporturilor a pregătit un proiect de ordonanță ce pr...
 
Claudia Pătrășcanu, fostă membră Sexy și Exotic, a divorțat de fiul unui baron PSD. „Umilință, infidelități, abuz emoțional...”
Claudia Pătrășcanu a divorțat de băiatul lui Nicolae Bădălău ...
 
Andreea Marin trece prin momente delicate, urmează să se opereze
„Am o cocoașă care nu e bine să fie în zona cervicală”
 
Dana Rogoz dă detalii despre relația cu soțul ei: Nimeni nu ne dădea șanse
„Nu împlinisem încă 19 ani când ne-am mutat împreună, iar el a...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Vești proaste de la economiști. Ce se va întâmpla cu deficitul bugetar dacă se va aplica noua lege a pensiilor

» 18 August 2019 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Pro Infrastructura: Dacă autostrăzile „de importanță națională” ar fi numite „de importanță intergalactică”, s-ar construi mai repede?

» 17 August 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Cum a slăbit Oana Roman? Vedeta nu recomandă nimănui regimul ei

» 16 August 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
În patru ani, opt miniștri la Educație – „aproape toți adevărate ghiulele pregătite să se detoneze pentru a șubrezi sistemul de învățământ”

» 16 August 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Varicele și venele sparte de pe picioare se pot agrava la soare

» 16 August 2019 | Comentarii 0