Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 13 Decembrie 2019

        La ultima ședință a Biroului Național al USR s-a votat excluderea în masă a mai multor membri ai partidului, după ce s-au făcut unele sesizări. Față de această situație, 117 membri USR în frunte cu eurodeputatul Nicu Ștefănuță au protestat prin intermediul unei postări pe Facebook și au transmis că excluderile au fost făcute din cauză că persoanele respective au semnalat neregulile din organizațiile județene.

 

        Protestatarii din partidul lui Dan Barna consideră că au o „responsabilitate față de cetățeni să semnalăm derapajele din USR și să apărăm membrii când drepturile lor nu sunt respectate”. Potrivit celor 118 useriști, după mai multe ore de dezbatere a fost exclus un „membru al Biroului Județean Ilfov pentru o postare pe Facebook. Pe ordinea de zi, stabilită de președintele Dan Barna, se aflau sesizări la adresa a 6 membri USR, toți cu poziții critice față de diferite decizii ale conducerii partidului”.

 

        Printre cei excluși s-a aflat și Olimpia Ardelean, membru al Biroului Județean Ilfov, care a fost dată afară pentru că „sesiza nereguli din cadrul organizației județene. De fapt, un avertizor de integritate a fost exclus din USR pentru că și-a făcut treaba, pentru că deranjează. Motivarea majorității de 13 care a votat excluderea în Biroul Național a fost că postarea Olimpiei Ardelean a adus prejudicii de imagine partidului și astfel s-au pierdut voturi în campania de Prezidențiale, prejudiciu de altfel nedovedit ci calificat ca fiind `potențial`” au scris protestatarii din USR.

 

        Despre cum merg treburile în USR, cei 118 protestatari vorbesc, printre altele, de „execuții politice”, „excluderi nedemocratice”, „hărțuirea membrilor USR critici la adresa echipei Barna” și despre faptul că în USR se încalcă dreptul la libera exprimare și „respectul pentru dreptul la opinie al membrilor”, iar Dan Barna, un „șef vremelnic”, nu face nimic pentru a remedia această situație. 

 

        Olimpia Adrelean a acuzat, în postarea care a făcut motivul excluderii, că liderul USR, Dan Barna, ar fi știut de falsurile din campania „Fără penali în funcții publice”, dar nu a luat nicio măsură, iar ea a fost exclusă pentru că „am spus adevărul. Deși am încercat mult timp să rezolv intern. Le-am cerut să amâne până se judecă sesizarea făcută de mine din august 2018 împotriva angajatului lui Barna la Secretariatul General, Ciprian Necula. Cel responsabil de campania `fără penali` și care atunci, la sediul USR, după ce am găsit falsurile și le scoteam din dosare, a țipat la mine să ies de acolo, să las falsurile, să le trimitem la primării că poate le acceptă. Am țipat și eu la el: da, posibil să le accepte, pentru că trăim într-o țară coruptă cu incompetenți în administrație. Poate nu se prind, dar ăsta nu e motiv să trimită falsuri la primării. 

 

        Barna a refuzat atunci să analizeze vina lui Necula. A tot refuzat de atunci. Le-am cerut să îmi spună dacă au mai contractat firma de promoteri care le-au adus falsurile. Nu mi-au răspuns. Am cerut acum să judece acea speță împreună cu una nouă de acum în care am fost acuzată EU că am prejudiciat imaginea partidului scriind că Barna a minimizat problema semnăturilor false de la `fără penali`. Scriind practic un fapt real rău făcut de USR+Barna. Au ignorat cererea mea de amânare până poate fi judecată și speța cu privire la Necula. M-au exclus pe mine în timp ce acel individ este încă angajatul lor. O mizerie”.

 

 

Sursa foto: ://universul.net/revolte-in-usr-dupa-excluderea/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Dr. Mihai Craiu vorbește despre un pericol mai mare decât propagarea coronavirusului
„Aș vrea să vă supun atenției un risc MULT MAI MARE decât cel l...
 
Băsescu, atac dur la adresa unui proaspăt membru USR: „E o panaramă”
Fostul președinte Traian Băsescu l-a atacat dur pe Moise Guran, proa...
 
Statutul de autoritate publică al profesorilor, atacat la Curtea Constituțională a României
Avocatul Poporului atacă la CCR „Statutul special” al profesorilo...
 
Se desparte Andreea Bălan de George Burcea? Ce spune actorul despre relația lor: „Noi de dorim de foarte mult timp să separăm...”
George Burcea, soțul Andreei Bălan, a vorbit despre zvonurile potriv...
 
Ministerul Afacerilor Externe, avertisment pentru români privind virusul COVID-19
Ministerul Afacerilor Externe a alcătuit o echipă de forță ce va f...
 
Ce se spune despre negocierile post-Brexit dintre UE și Marea Britanie. „Se vor sfâșia”
Ministrul francez de Externe a afirmat că Marea Britanie și Uniunea ...
 
Ce se schimbă în domeniul sănătății după ce OUG a Guvernului a apărut în Monitorul Oficial
Schimbări importante care vor avea loc după ce a fost publicată în...
 
Nu se liniștesc apele în USR. Partidul lui Barna, acuzat din interior că „ocolește democrația, competiția corectă, competența”
Încă un membru USR își dă demisia din partid din cauza practicilo...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
ANAF oferă lămuriri despre Declarația Unică. Cine trebuie să o depună și până când

» 24 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Se cere interzicerea importului de deșeuri și schimbarea legislației

» 24 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Top 3 sucuri naturale pentru detoxifierea ficatului

» 24 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Dragobetele - tradiții și obiceiuri în statele din România

» 24 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BOTOSANI
 
Angajări pe bandă rulantă la Primăria Ștefănești. Ocuparea funcției se face doar după un interviu

» 24 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Un deputat PNL de Iași solicită eficientizarea repartizării biletelor de odihnă și tratament

» 23 Februarie 2020 | Comentarii 0